Volan Nedir Ve Ne İşe Yarar? Volan Nedir Ve Ne İşe Yarar? - 5sCarRental

Blog

Volan Nedir Ve Ne İşe Yarar?


Volan Nedir Ve Ne İşe Yarar?

Volan Nedir Ve Ne İşe Yarar?

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen valon nedir ve valon ne işe yarar? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki valon nedir ve valon ne işe yarar? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Önce Volan nedir? ve volan yapısından bahsedeceğiz. Bu hareketli hareketi yuvarlak, sağlam bir demir parçası olarak düşünebiliriz. Dış yüzeyi dişli grupları ile doldurulmuştur. Kasnak olarak bilinen volan, araçların motor ve şanzıman boyutlarına göre değişir. Volan nedir? sorusunun cevabı için; TDK'nın tanımında olduğu gibi, volan iletim sırasında hareketleri düzgün tutmaya çalışır. Aracın marş mekanizmasına ilk basıldığında konumuz olan parçanın dönüşü başlar. Burada elektrikle çalışan bir marş motorundan bahsederken, volanın bu elektrikli hareketi sürdürdüğü anlaşılabilir. Dönme adımı tamamlandıktan sonra parça mekanik kuvvetin etkisi altında hareketine devam eder. Gördüğümüz gibi içten yanmalı motorun çalışması yuvarlak ve dişli parçalara bağlıdır. Hatta kayışın tutturulduğu kısmın, aktarma organlarının diğer tarafında işlediğimiz debriyaj balatasındaki volan olduğunu bile söyledik. Bir merkez için farklı bölge hareketleri!

 

Volan, marş motoruna entegre edilmiştir. Araç üzerindeki marş motoruna basılması, marş motorunu etkinleştirir ve marş motoru, volanla temas sonucu oluşan torku hareket ettirir ve iletir. Hareketi devralan volan dişlisi sonraki işlemde bu hareketi krank miline aktarır. Volanın merkezi ile çalışan krank mili, motor sirkülasyonunun kilit noktaları olan pistonları yukarı aşağı hareket ettirir. Daha sonra motor ateşlemesi ve yakıt sistemi otomatik olarak açılır ve motor sorunsuz çalışır. Motor çalıştırıldığında pistonlar yukarı aşağı hareket eder ve bu sefer krank miline bağlı volan olan krank milini döndürür.

 

Manüel transakslı araçlarda debriyaj balatasına bakan zımpara kağıdına benzeyen volanın yüzeyi debriyaj pedalına basıldığında ayrılır ve pedal bırakıldığında şanzıman kaplamasına yaslanır ve bu bağlantı hareketin şanzımana ve ardından şanzımana aktarılmasına olanak tanır. tekerlekler. Otomatik şanzımanlı araçlarda debriyaj balatası olmadığından hareketin tekerleklere iletilmesinden tork konvertörü sorumludur. Valon nedir? sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. 

 

 Arabada Volan Ne İşe Yaramaktadır?

 

Peki valon ne işe yarar? Volan marş için ayarlanmıştır, Volan, ortadaki deliği ile krank miline entegre edilmiştir. Görüldüğü üzere piston çubuklarının çalışmasını sağlayan krank mili, dairesel dişli kısmının dönüşüne bağlıdır. Yakıt açıkken krankın dönüşü ile birlikte hava pistonlara girer ve motor otomatik kontrol mekanizmasına yerleştirilir. Marş motorunun elektrik hareketi ile dönerken krank milini harekete geçiren bir volan, dış duvarda bir dişli kavrama sisteminin kullanılmasına izin verir. Bu prosedür, içten yanmalı motorlar ve manuel şanzımanlı araçlar için geçerlidir. Otomatik, yarı otomatik ve çift kavramalı araçlarda bu farklı bir çalışma mantığında yapılabilmektedir. Sağlam yapısı sayesinde kullanım ve konum açısından kolay bozulabilecek bir parça değildir. Ancak bu, hasar görmeyeceği veya yıpranmayacağı anlamına gelmez.

 

Çünkü iki merkezin entegre olduğu çark kolayca deforme olursa sistemin çökmesine neden olur. Başka bir bakış açısıyla, Valon ne işe yarar? diye açıklamak gerekirse, bu dişli kısım, pistonun çalışmasından kaynaklanan kör noktalardan daha hızlı geçmesine izin verir. Özellikle dört veya daha az silindire sahip araçlar kesinlikle bir volana ihtiyaç duyar. Motor ünitelerinde emme ve sıkıştırma başlıkları bulunmaktadır. Dönme sırasında açığa çıkan enerji, krank mili hareketinin pistona ilk aktarımıdır. Değişken güç oluştuğunda, işletim sistemi şaft kısmına doğru hareket eder. Kısacası hız arttıkça volan bir miktar enerji depolar ve hız düşmeye başladığında rezervuar enerjiyi krank vasıtasıyla mile aktarır.

 

 Volan Değişimi Nasıl Olur?

 

Araç şanzımanı ile motor arasındaki arayüzde bulunan volan, arıza durumunda değiştirilir ve yenisi takılır. Değiştirme işlemi sırasında dişli kutusu indirilir, yani sökülür. Bu işlemde dişli kutusunun içi açılmamaktadır. İndirilen dişli kutusunun volanı, aletler yardımı ile bağlantı noktalarından çıkarılır ve yenisi ile değiştirilir. Volanı değiştirmek oldukça zahmetli ve zaman alıcı olduğu için pahalı bir işlemdir. Aynı zamanda hassas bir süreç olduğu için sadece yetkili servislerde ve güvenilir noktalarda yapılması tavsiye edilir.

 

 Volan Dişlisinin Arıza Belirtileri Nelerdir?

 

 Volan ve çarktaki arızalar motorun çalışmasını doğrudan etkileyeceğinden volanın onarılması gerekir. Volanın bir volan arızasının belirtileri; Marşa basıldığında araç çalışmıyor, Marş motoruna basıldığında, volanların arızalanması nedeniyle araç tekleme yapar ve bir süre çalışmaz. Volanın arızalanması nedeniyle motor çalışırken aşırı titreşim, Volan arızasından kaynaklanan motor gürültüsü ve motor arızası uyarı lambasındaki değişiklikler gibi belirtiler gösterebilir. Volandaki arızalar, volanın sıyrılması veya kırılması nedeniyle oluşur ve motor hareketini olumsuz etkiler.

 

 İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

İzmiren popüler Türk konut, iş ve turizm merkezleri, çok sayıda yerli ve ulusal firmaları içeren bir kenttir. Ayrıca mevsimsel talebe bağlı olarak İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri de fiyat olarak değişiklik göstermektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama  fiyatlarını araç tercihlerine ve İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama özelliklerine bağlı olarak çok şirketli bir veri tabanından canlı olarak karşılaştırarak ziyaretçilerine en uygun fiyatları ve en yüksek hizmet kalitesini sunuyor. Bunun için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama talep ettiğiniz özellikleri ve kiralama tarih aralıklarını belirtmeniz ve en uygun fiyatlı aracı seçmeniz yeterlidir. Gerisi İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama sadece birkaç adımda hızlı bir şekilde tamamlanacaktır.