Türkiye'nin En Tehlikeli Yolları – Ucuz Araç Kiralama Türkiye'nin En Tehlikeli Yolları – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Türkiye'nin En Tehlikeli Yolları – Ucuz Araç Kiralama


Türkiye'nin En Tehlikeli Yolları – Ucuz Araç Kiralama

Türkiye'nin En Tehlikeli Yolları – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental olarak Türkiye’nin en tehlikeli yolları hakkında bir içerik ele aldık. Türkiye’nin en tehlikeli yolları hakkında detaylı bilgi için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Türkiye’nin En Tehlikeli Yolları

 

Yolculuk yapmayı neredeyse herkes sever ancak yol tehlikeli ve engebeli hale geldiğinde o yolu kat etmek isteyen kişi sayısı çok azdır. Her zorluğuna rağmen tehlikeli yollardan geçmek isteyen kişilere Türkiye’nin en tehlikeli 10 yolu şöyle sayılabilir: 

 

 • D915 nolu Bayburt Yolu

 

Bayburt da uçurum kenarından geçen bu yol dünyanın en tehlikeli yolu olarak seçilmiştir. Doğal olarak Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında da yer almaktadır. Gerek kendi aracıyla gerek ise ucuz araç kiralama yoluyla kiralanan bir dağ aracıyla bu yoldan geçmek isteyenler fazlasıyla zorlanacaktır. 

 

 • Karabel Geçidi

 

Karabel Geçidi Van’da yer almaktadır. Aynı zamanda Türkiye’nin en yüksek yolu unvanına sahiptir. Ayrıca dünyanın da araç ile yolculuk yapılabilen en yüksek 25. Geçididir. Dağın üstünden geçen bu yol Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında da yer almaktadır. En yüksek yol unvanlı Karabel Geçidi’nden geçmek için uygun araç satın alınmalı ya da ucuz araç kiralama yolu ile uygun araç kiralanmalıdır. 

 

 • Gölyurt Geçidi

 

Gölyurt Geçidi, 2380 m rakımlı Erzurum’da yer alan bir yoldur. Erzurum’da yer alan bu geçidin Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında yer almasının nedeni bariyersiz virajlı yollarından kaynaklanmaktadır. Erzurum karasal bölgede olduğundan kışın bol yağış almaktadır. Geçidin bulunduğu rakım da düşünülürse kışın geçidin bol yağış alan ve soğuk bir yol olduğu anlaşılacaktır. Bu nedenle bu yoldan geçmek zorunda bulunan kişilerin satın aldıkları ya da ucuz araç kiralama yoluyla kiraladıkları araçların bu şartlara uygun olup olmadığını iyi değerlendirmeleri gerekecektir.

 

 • Zigana Geçidi

 

Zigana Geçidi ise rakımı 2032 m olan ve Gümüşhane içinde yer alan bir geçittir. Kuzen Anadolu Dağlarından geçen keskin ve daralan virajlara sahip olan bu geçit özellikle kışım daha da tehlikeli hale gelmektedir. Yapılan yeni yolları sayesinde eskiye göre daha iyi olmasına rağmen yine de hala Türkiye'nin en tehlikeli yolları sıralamasında yer almaktadır. Bu geçidi kullanacak kişilere yolculuğa çıkacakları kendi arabaları ya da ucuz araç kiralama yoluyla edinecekleri araçları yol koşullarına uygun olarak seçmeleri önerilmektedir.

 

 • Yağdonduran Geçidi

 

Bu geçit 1750 m yüksekliye sahip bir dağ üzerine kurulmuştur. Yükseklik diğer geçitlere göre daha az gibi gözükse de coğrafi nedenlerden dolayı Sivas’ta yer alan bu geçit son derece soğuk olmaktadır. Adı üzere o kadar soğuktur ki yağı bile dondurabilir. Bu nedenle Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında yer almaktadır.

 

 • Kop Dağı Geçidi

 

2409 rakımlı Erzurum’da yer alan bu geçit, engebeli, aşırı yüksek ve sert iklim nedeniyle çok soğuk olduğundan geçmesi tehlikeli yerler arasında yer almaktadır. Bu yoldan geçecek araçların bu şartlara uygun olması gerekir. Bu nedenle kişilerin kendi araçları ya da ucuz araç kiralama yoluyla edindikleri araçları engebeli ve soğuk olan bu geçitten rahat geçiş sağlamak için uygun olmalıdır.

 

 • Kemaliye Taş Yolu

 

Kemaliye Taş Yolu, dünyanın en keskin yollarından biridir. Sert virajları, bariyer bulunmayan yolları ve çeşitli tünelleriyle son derece tehlikeli bir yoldur. Zaten bu nedenle de Türkiye'nin en tehlikeli yolları arasında yer almaktadır. Bu yol Erzincan il sınırları içerisinde yer almaktadır.

 

 • Uzungöl Yolu

 

Trabzon içinde yer alan bu yol 1125 m yüksekliğinde bir dağ yoludur.

 

 • Bayburt - Of Yolu

 

Dünyanın en zor geçilen yollarından birini de Bayburt’tan Trabzon, Of’a uzanan bu yol oluşturmaktadır. Bariyersiz yolları nedeniyle bu yoldan geçerken kullanılan araç çok önemlidir. Gerek kişinin kendi aracı gerekse ucuz araç kiralama yoluyla edindiği araç bu tip, dağ eteğinden geçen, yollara uygun olmalıdır.

 

 • Kuş Yuvası Geçidi

 

Karapınar – Gümüşkavak yolu üzerinde yer alan bu geçit keskin zikzaklı yollarıyla en tehlikeli yollardan biridir.