Şerit Takip Sistemi Nedir? Şerit Takip Sistemi Nedir? - 5sCarRental

Blog

Şerit Takip Sistemi Nedir?


Şerit Takip Sistemi Nedir?

Şerit Takip Sistemi Nedir?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak şerit takip sistemi nedir? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki şerit takip sistemi nedir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Şerit Takip Sistemi Nedir?

 

Şerit takip sistemi nedir? sorusunun cevabını açıklamak gerekirse; basit bir çalışma mekanizmasına sahiptir. Genellikle, bir iç dikiz aynasının arkasına veya bir ön camın arkasına yerleştirilen bir kamera, şerit işaretlerini algılayarak etkinleştirilir. Bu işlem sayesinde aracın konumu da sistemin kontrol birimi tarafından hesaplanır. Aracınız konumu takip etmek yerine yavaşça sağa veya sola yön değiştirmeye başlarsa, sistem sürücüyü ses veya direksiyon simidi titreşimi ile uyaracaktır. Öte yandan uyarısı dikkate alınmadan bazı araçlar araca müdahale ederek aracın şeritte kalmasına neden olacaktır. Özellikle uzun mesafeli karayollarında dikkat dağınıklığı nedeniyle şeritten çıkmak için ideal sistemin bu olduğu söylenebilir.

 

Sistemin çalışma koşulları farklıdır. Örneğin, bazı arabalar için bir şerit hattı yeterliyken, diğerleri daha fazlasını gerektirir. Aynı şekilde farklı üreticiler arasında farklılık gösterse de ortalama 60 km / s hızdan sonra devreye girdiği söylenebilir. Araç belirlenen hız sınırının altındaysa veya sürücü direksiyon simidini tutmuyorsa, sistem devre dışı bırakılacaktır. Pek çok arabada şerit değiştirmek istediklerinde sinyal verdiklerinde şerit değiştirmek için sistemi devre dışı bırakırlar. Çoğu sistem, sürücünün bir aracı sürdüğü ve otomatik olarak devre dışı kaldığı durumları algılayabilir. Peki, şerit takip sistemi nasıl çalışır?

 

 Şerit Takip Sistemi Nasıl Çalışır?

 

Şerit takip sistemi nedir? sorusunu açıkladıktan sonra bu sistemin nasıl çalıştığını inceleyelim. Düşük donanım seviyelerine sahip araçlarda bile karşılaşacağımız şerit takip sistemi genellikle saatte 60 kilometreyi aştığınızda devreye giriyor. Sistem, araba ile sürüş sırasında yanlışlıkla şeritten kaydığınızı algılayabilir; direksiyon simidini titreştirerek veya kemeri sıkarak sizi yüksek sesle uyaracaktır. Bazı modellerde uyarıya cevap vermezseniz sistem direksiyon simidine müdahale ederek aracı şeritte güvenli bir alana yönlendirecektir. Bazı sistem markaları tek kanalla bile hareket edebilse de, bazı sistem markaları en az iki kanal gerektirir. Sistem ayrıca aracı rahatsız etmeden sürücünün sinyalini veya diğer bilinçli tepkileri algılayabilir.

 

Genellikle uzun mesafeli sürüşler veya otoyollar için icat edilen ve şeridi keserek araç kazalarını önleyen bir sistemdir. Bu sistemle ilgili en garip soru, daha sonra kurulup kurulamayacağıdır. Şerit takip sisteminin daha sonra kurulabileceği söylense de, sorusuna cevap olarak işlemin maliyetli olduğu ve aracın çeşitli yerlerinde hasara neden olabileceği iyi bilinmektedir.

 

 Şerit Takip Sistemi Nasıl Devre Dışı Kalır?

 

Bu sistemle ilgili en kafa karıştırıcı durumlardan biri, sistemin bilinçli olarak şerit değiştirirken nasıl tepki vereceğidir. Bu noktada sinyal kolu çalışmaya başlar. Birçok otomobilde, sürücü şerit sinyalini değiştirmek istediğinde sistem otomatik olarak devre dışı bırakılır. Birçok otomobilde şerit değiştirmek istediğinde sistem devre dışı bırakılır ve şerit değiştirilebilmesi için sinyal gönderir. Çoğu şerit takip sistemi, sürücünün aracı ne zaman manipüle ettiğini algılar ve pasif hale getirir.

 

 Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama noktasında çeşitli Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketleri ile çok elverişli bir konumdadır. Samsun’da tarihi mekanlar ve Samsun mutfağı, uyumlu iklim sayesinde her mevsim keşfedilebilir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yaparak özellikle Atatürk Müzesi, Bandırma Vapur Müzesi, değerli eserlerin sergilendiği müzeler, rüzgar ve berrak hava sayesinde yazın huzur veren yaylalar, akan nehirler, Atakum sahili, Şahinkaya Kanyonu ve Ladik Gölü başta olmak üzere muhteşem manzaralı göller ve tarihin bir arada yaşadığı şehirlerimizden biri.

 

Samsun'a uçakla gelirken, Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama fırsatlarını sitesine giriş yaparak veya Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama uygulamayı cep telefonunuza indirerek saniyeler içinde görüntüleyebilirsiniz. Samsun'da gezeceğiniz yerleri ve rotaları belirledikten sonra, Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama fiyatları hakkında bilgi alabilirsiniz.