Yağmurlu Havada Araç Kullanmak – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Yağmurlu Havada Araç Kullanmak – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Yağmurlu Havada Araç Kullanmak – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Yağmurlu Havada Araç Kullanmak – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile veya kendi aracınızla seyahat ederken yağmurlu havalarda dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

 

Yağmurda araba kullanmak bazı kişiler için bir zevk olsa da dikkatsizlikler sonucu kazalara da sebep olmaktadır. Mutlaka trafik kurallarına uyulmalıdır. Trafik kuralları dışında dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalar ile mevsime ve hava şartlarına uygun lastik takılmış otomobilleri kiralayarak güvenle seyahat edebilirsiniz. 

 

Yağmurlu Havada Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 Yol Kenarları

 

Yolların kavisli yapıldığı dikkat edilirse fark edilecektir. Bunun nedeni yağmur yağdığında suların kenarlara akmasını ve toplanmasını sağlamaktır. Bu yüzden siz de mümkün olduğu kadar yolun ortasından gitmelisiniz. Bu otobanlarda çok da mümkün değildir. Ancak daha tenha yerlerde, şehir içlerinde, ara sokaklarda bunu uygulayabilirsiniz. Yolun ortasından gitmek için uğraşırken bir yandan da karşı taraf kesinlikle kontrol edilmelidir. Yol kaplanmamalı, karşınıza çıkabileceklere karşı dikkatli olmalısınız. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti ile kiraladığınız araç ile de bu hususlara dikkat etmelisiniz. 

 

 Ön Farlar

 

Yeni nesil otomobillerin bir özelliği de farların kontağın açılamasıyla birlikte açılmasıdır. Gündüz saatlerinde sürücüler aküden tasarruf etmek amacıyla kapatabilmektedir. Ancak yağmurlu havalarda gündüz dahi olsa farları açmakta fayda vardır. İnsanları etkileyecek şekilde parlak olmamalıdır. Bu yüzden ışığın gücünü ayarlamalısınız. Böylece hem siz yolu görebilirsiniz hem de karşı taraftan gelen sürücüler sizi görebilir. Eğer Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile araç kiraladıysanız aracın farlarınızı kontrol etmeniz gerekmektedir. 

 

 Silecekler

 

Yağmurda araba kullanırken en gerekli bölüm sileceklerdir. Sileceklerin birçok çalışma hızı bulunmaktadır. Yağmurun şiddetine göre bunu ayarlamalısınız. Ancak bazı durumlarda silecekler yetişememektedir. Bu durumda asla yola devam etmemeniz gerekmektedir. Yolu görmeden sürüşe devam edilmemesi gerektiğini herkes farkındadır. Ancak bazı durumlarda yağmur önemsenmeyebilir. Yağmur çok şiddetli ise mutlaka kenara çekilmelidir.

 

Bazı dar yollarda karşıdan gelen arabalar, sizin arabanıza su sıçratabilmektedir. Bu gibi durumlar için de sileceklerinizin suyunun her zaman tam olmasına dikkat etmelisiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları sileceklerin suyunun eksik olmamasına dikkat etmektedir. 

 

 Derin Su Birikintileri

 

Yollar kavisli inşa edilmektedir. Ancak yağmurun şiddetine bazen bu yeterli olamamaktadır. Bu gibi durumlarda çok derin su birikintileri oluşabilmektedir. Su birikintilerinin fazla olduğu alanlardan gitmemelisiniz. Su birikintileri yoldaki hasarları görmenizi engelleyecektir. Bu durumda arabanız ciddi hasarlar alabilir. Yolda kalma ve arabanızın arızalanma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız.

 

Yollar haricinde su basma tehlikesi bulunan bölgelerden de uzak durmalısınız. Yağmur şiddetli bir şekilde yağarken tüneller gibi su baskını olabilecek yerlerden geçmemelisiniz. Aksi takdirde hem maddi hem manevi büyük zararlar alabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti veren bir firmadan kiraladığınız araçla bu gibi bir durumla karşılaşırsanız, firma yetkililerine haber vermelisiniz. 

 

 Hız Kontrolü

 

Yolların çoğunda maksimum hız limitleri vardır. Burada kararlaştırılan hız limitleri, en iyi hava koşullarındaki hız limitleridir. Bu yüzden yağmur yağarken gördüğünüz hız limitinin daha altında araba sürmelisiniz. Islak zeminlerde arabanızın tekerlekleri yola daha az sürtünmektedir. Yolla temas azalmaktadır. Bu da direksiyon kontrolünüzü azaltacaktır. Hız limitini aşmanız halinde fren yapamayabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız aracın lastiklerini kontrol etmeniz, yağmurlu havada araç kullanırken güvenliğiniz açısından önem arz etmektedir. 

 

Yağmur esnasında arabanızın kontrolünü kaybettiğinizi hissedebilirsiniz. Eğer bu durumda aniden fren yapar ya da direksiyonun yönünü değiştirirseniz ciddi kazalara sebep olabilirsiniz. Bunun yerine aracınızın hızını yavaş yavaş azaltmalısınız. Hızı azaltarak durmalısınız.

 

 Buharlaşma

 

Yağmurlu havalarda aracınızın camlarında buharlaşma meydana gelebilmektedir. Bunu engelleyebilmek için klimanızı çalıştırmanız yeterlidir. Böylece sıcak soğuk hava dengesi sağlanacak ve buhar oluşmayacaktır. Ancak bu konuda da özellikle klimanızın bakımına dikkat etmelisiniz. Çalıştığından emin olarak yola çıkmalısınız. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yaptığınızda da otomobilin klimalarını kontrol etmelisiniz. 

 

 Takip Mesafesi

 

Yağmurlu anlarda yolar daha da kayganlaşmaktadır. Bu da fren mesafenizi artıracaktır. Normalden daha fazla takip mesafesi ile hareket etmelisiniz. Uzmanlara göre bu mesafe en az 2 saniye olmak zorundadır.