Blog

Renault Megane Özellikleri


Renault Megane Özellikleri

Renault Megane Özellikleri

 

Renault markasının vazgeçilmez modellerinden olan Megane, geçen zaman içerisinde kendini sürekli olarak yenilemiş bulunmaktadır. Yeni Megan'ların gerek teknik, gerek motor, gerekse konfor özellikleri sayesinde Samsun araba kiralama firmaları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

 

 Renault Megane modelleri birçok özellik barındırmaktadır. Özellikleri en göze çarpanları ise aşağıda belirtilen gibi olmaktadır. 

 

 Renault Megane Tasarım Özellikleri 

 

 Geniş ve Kafa yapısı ile dikkatleri üzerine çeken Megane, kendinden son derece emin bir duruş sergilemektedir. Modelin sağlam ve dinamik yapısı krom hatlar vurgulanmış olmaktadır. 

 

 Meganın tasarımında kullanılan ön farlar 3D efekti yaratmak ile birlikte tasarıma derinlik katmak amacıyla c şeklinde tasarlanmış olmaktadır. Sahip olduğu led gündüz farları ile çok daha fazla dikkat çekici bir hale getirilen model bu sebeple Samsun araba kiralama firmaları tarafından tercih edilmektedir.

 

 Tasarımının mükemmelliğini arka tarafta da sürdüren Megane, kullandığı koyu kırmızı yatay kırmızı ışıkları ile imzasını tasarıma atmış bulunuyor. 

 

 Renault Megane Sahip Olduğu Teknolojik Özellikler 

 

 Aracın tamamen kontrolü almasını sağlayan sisteme sahip olan Megane, özelliğini 8.7 inçlik ekrana sahip olan R-LINK 2 Sistemine borçlu olmaktadır. Bu sistem sayesinde akıllı telefonlarınızı rahatlıkla araca bağlayabileceğiniz gibi bu bağlama etrafında hangi kablo kullanılmamaktadır. Bluetooth teknolojisi ile akıllı telefonların araca bağlanması sağlanan bu sistemde aramalar dahil bütün kontrolleri panelden yapabilirsiniz.

 

 Samsun araba kiralama firmaları tarafından tercih edilen Megane son derece yenilikçi teknolojilere sahip olmaktadır. bu teknolojiler arasında bulunan multi sense özelliği ile ruh halinize uygun olan sürüş modunu tercih edebilirsiniz. Bu özelliğiyle her gün farklı bir kullanıcı deneyimi sunan Megane her zaman tercih edilmeyi hak etmektedir. 

 

 Megan’ın sahip olduğu diğer teknolojik özellikler arasında, Renkli Head up Display yola olan odaklanmayı arttırmaktadır. Arkamys Ses sistemine sahip olan Meganlar akustik deneyimi kullanıcılarının sunmaktadırlar.

 

 Otomatik olarak açılabilen tavan camları Sayesinde Meganlar Samsun araba kiralama şirketleri tarafından tercih edilmektedirler. Bu özelliği ile daha geniş daha ferah bir yolculuk deneyimi sunan meganlar Müşteriler tarafından büyük ilgi ile karşılaşmaktadırlar.

 

 Meganların bir diğer teknolojik özelliği ise kullanıcılarını uzaktan tanımaları olmaktadır. Sürücülerin araca yaklaşmaları halinde ön farların ve arka lambaların yanması, bunun yanı sıra iç aydınlatmanın yan aynaların açılması Sürücülere hem keyif hem de kolaylık sağlamaktadır. 

 

 Samsun araba kiralama şirketleri tarafından tercih edilen bir diğer Konfor ve teknolojik özelliği ise eller serbest modu olmaktadır. Özellik sayesinde araçların kapıları otomatik olarak açılıp kilitlenme bilmektedir. Aynı özellik bagaj kapısınında El değmeden atılmasını sağlamaktadır. Kullanıcıların arka tamponun altına ayaklarını göstermeleri yeterli olmaktadır.

 

 Renault Megan ile Güvenlik

 

 Sahip olduğu birçok teknolojik özelliği yanında Renault Megane’lar, Sürücülerin ve trafikteki herkesin güvenliğini sağlamak için birçok donanıma sahip olmaktadırlar. Sahip oldukları bu güvenlik özellikleri dolayısı ile Samsun araba kiralama şirketleri tarafından tercih edilmektedirler.

 

 Şerit Takip Sistemi 

 

 Sürücülerin sinyal vermeden şerit değiştirmeleri durumunda devreye giren şerit takip sistemi sayesinde daha güvenli bir sürüş deneyimi yaşanmaktadır. Sürücülerin istemsiz bir şekilde şerit değiştirmeleri durumunda devreye giren bu sistem ön panelde ikaz vererek sürücüleri uyarmaktadır.

 

 Mesafe Koruma Sistemi

 

 Adaptive Cruise Control System İle donatılan bu model güvenliği arttırmaktadır. Bu sistem sayesinde öndeki araçla takip mesafesi her zaman korunurken, diğer bir yandan hız limitleri açılmamış olmaktadır.

 

 Acil Otomatik Fren Sistemi 

 

 Samsun araba kiralama şirketleri tarafından tercih edilen Meganların güvenlikle ilgili olarak bir diğer özelliği ise acil otomatik fren sistemi olmaktadır. Bu sistem sayesinde herhangi bir tehlike ile karşı karşıya kalan sürücüler otomatik olarak falan yapabilmektedirler. ABS/ESC fren sistemleri ile birlikte kullanılan bu özellik sayesinde durma mesafeleri azalmaktadır. 

 

 Eller Serbest Park Sistemi 

 

 Park edilmek istenilen mesafeyi otomatik olarak ölçen bu sistem sayesinde park etmek oldukça kolay olmaktadır. Bu sistemin bir diğer özelliği ise park etmek için gerekli olan manevraları belirlemesidir.

 

 Renault Megane Motor Özellikleri 

 

 Motor tasarımlarını yeni teknolojiler ile buluşturan Renault Megane, yakıt tasarrufu sağlamaktadır. Motorlarında bulunan bir diğer özellik karbondioksit salınımı azaltılmasıdır. Motorların asıl özelliği tüm bu özellikleri kullanıcılara yaşatırken diğer bir yandan performansından hiçbir şey kaybetmemesi olmaktadır. 

 

 Samsun araba kiralama firmaları tarafından tercih edilen Renault Megane dizel motorlar Tam bir verimlilik motor olarak karşımıza çıkmaktadır. 7 ileri vitese sahip çift kavramalı olarak dizayn edilen otomatik şanzımanlar sayesinde esnek ve keyifli bir sürüş deneyimi yaşatmaktadır.

 

 EDC Şanzıman

 

 Renault Megane modellerinin sahip olduğu otomatik vites seçeneği kullanıcılarına birçok avantaj sağlamaktadır. Avantajlı arasında önceliği kullanım rahatlığı almaktadır. Diğer bir avantaj ise yakıt tasarrufu olmaktadır. Seçilen motora bağlı olarak değişen 6 veya 7 ileri vitese sahip olan otomatik vitesler sayesinde daha güçlü bir performans sağlanmaktadır. Şanzımanın bu özelliklerinden dolayı Samsun araba kiralama firmaları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.

 

 Şimdiye kadar belirtilen bütün özellikler Renault Megane modelleri arasındaki ortak özellikler olmaktadır. aşağıda belirteceğimiz diğer özellikleri ise Samsun araba kiralama firmaları tarafından tercih edilen ek özellikler olmaktadır. 

 

 Renault Megane Modellerinin Sahip Olduğu Ek Özellikler 

 

 Güvenlik ve Sürüşe Ait Ek Özellikler 

 

 Renault Megane modellerinde kullandığı güvenliği ait iki özellikler arasında ilk sırayı denge sistemi almaktadır. Bu sistem sayesinde araçlar her türlü yol şartında ve ani manevralarda dengelerini koruyabilmektedir ve tam bir kontrol sağlanabilmektedir. 

 

 Megane kullanıcıları için sonra diğer özellikler ise ön yan ve perde hava yastıkları olmaktadır. bu hava yastıkları sayesinde olası kaza durumlarında yolcular ve sürücüler maksimum güvenlik altında olmaktadır. 

 

 Ek güvenlik önlemleri arasında bulunan Yokuş Kalkış Desteği sayesinde sürücüler en dik yokuşlarda dahi arabalarını kaydırmadan çalıştırabilmelerinin ve sürebilmelerinin önü açılmış bulunmaktadır.

 

 Megane modellerinde bulunan güvenlik ve sürüşü ait bir diğer özellik ise yorgunluk tespit özelliği olmaktadır.Bu özellik sayesinde sürekli yorgunluk belirli belirtileri gösterdikleri takdirde sistem tarafından uyarılmakdadırlar.

 

 Sürücülerin Ve Yolcuların Konforlarına Ait Olan Ek Özellikler 

 

 Renault Megane modeline ait olan bu özellikler sebebiyle araba kiralama firmaları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Megane ait olan özellikler arasında ilk sırayı Yağmur Sensörleri almaktadır. Otomatik olarak yanan farlar sürücülerin keyifli bir sürüş deneyimi yaşamasını sağlamaktadır. Ek özellikleri içerisinde bulunan Elektrikli Park Freni sayesinde araçların güven içerisinde durması sağlanmaktadır. 

 

 Megane özelliklerinin bir diğeri aynı zamanda sürücülerin güvenliğini de sağlamaktadır. Bu özellikle otomatik olarak kararan iç dikiz aynası olmaktadır. Özellikle gece sürüşlerinde parlayan dikiz aynası sorunu karartarak çözen Megane gece yolculuklarında daha güvenli hale getirmiştir. Ayrıca dikiz aynalarının dan gelen yazmayı azalması sebebiyle sürücülerin daha az yorulmaları sağlamaktadır.

 

 Elektronik bir şekilde katlanan dış dikiz aynaları da sürücülere konfor sağlamaktadır. Bazı modellere sahip oldukları deri direksiyon sayesinde sürücü keyifli bir sürüş deneyimi yaşamaktadırlar. Ayrıca bazı modellerinde manuel olarak ayarlanabilen bel destekleri bulunmaktadır. Bu sayede sürücüler yorulmadan daha uzun süreler de araba kullanabilmektedirler. Renault Megane sahip olduğu bu özellikler sebebiyle Samsun araba kiralama firmaları tarafından sıklıkla tercih edilmektedir.