Otomobil Kullanımı Öncesi Gerekli Kontroller – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Otomobil Kullanımı Öncesi Gerekli Kontroller – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Otomobil Kullanımı Öncesi Gerekli Kontroller – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Otomobil Kullanımı Öncesi Gerekli Kontroller – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Otomobil Kullanımı Öncesi Gerekli Kontroller – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak sürücüleri otomobil kullanımı öncesi gerekli kontroller konusunda bilgilendirmek istedik. Detaylı bilgi için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç kullanımına başlamadan önce gerekli temel ilk yardım bilgisi, trafik bilgisi ve mutlaka araç tekniği konusunda bilgi sahibi olunması gerekmektedir. Bu sebeple sürücü belgesi almak isteyen kişiler bu konuların yer aldığı sınava girerek elde edebilmektedirler. Araç içerisinde araç kontrolünü sağlamakla görevli komuta aletleri yer almaktadır. Aracın sürücüsü komuta aletleri ile ilgili bilgi sahibi olması gerektiği gibi onu nasıl kullanması gerektiğini de bilmesi gerekir.

 

Bu komuta aletleri sinyaller, gaz, farlar, silecekler, fren, debriyaj, vites, fren pedalları ve direksiyona ait yerlerin iyice bilinmesi gerekmektedir. Otomobili kullanmaya başlamadan önce araç içerisinde belli bir sıranın izlenmesi gerekmektedir. Araç kullanımı öncesi yapılması gereken kontrollerle ilgili bilgiler Antalya Havalimanı araç kiralama firmaları tarafından temin edilmektedir.

 

 Araç Lastiklerinin Kontrolü

 

Araçta yer alan tüm lastiklerin kontrolü için araç çevresini tam tur olacak şekilde gezerek göz takibinin yapılması gerekir. Zarar görmüş veyahut da havası inmiş lastiğin yedek lastik ile değişiminin yapılması planlanmalıdır. Havası inen lastik için başka bir alternatif çözüm ise lastiğe hava vererek gerekli şişkinlikte olması sağlanır. Belli başlı Antalya Havalimanı araç kiralama ile kiralanacak aracın önceden lastiklerinin sağlam ve havasının olup olmadığı kontrol edilmelidir.

 

 Dış Lambaların Kontrolü

 

Araç kullanımı öncesi önemli kontrol aşamalarından biri olan dış lambalar yani stop lambaları, farlar, ön ve arka park lambalar, sinyaller ve plaka aydınlatma lambalarının çalışıp çalışmadığı mutlaka kontrol edilmelidir. Kanunda da öngördüğü gibi bozuk lamba veya çalışmayan lamba ile yola çıkmak yasak olduğu gibi birçok hayati tehlikeye de yol açmaktadır. Antalya Havalimanı araç kiralama şirketlerinden kiralanan araçların dış lamba kontrolü yapılarak kiralama hizmetine sunulmaktadır.

 

 Motor Yağının Kontrolü

 

Araç içerisinde yer alan motorun zarara uğramaması için motor yağının kullanılması gerekir. Çünkü motor yağı motor içerisindeki parçalara yavaşça sızarak motorun daha düzgün bir şekilde çalışmasını sağlar. Motor yağının tam konulması ve akışkanlığına dikkat edilmesi gerekmektedir. Antalya Havalimanı araç kiralama ile temin edilen aracın motor yağı eksikse şirket tarafından tamamlanmaktadır.

 

 Soğutma Suyunun Kontrolü

 

 Mazot, benzin, LPG ve motorin ile çalışan içten yanmalı motorlar, çalıştıkça ısı enerjisi üreteceğinden motor ısınmaya başlar. Araç içerisinde yer alan içten yanmalı motor ciddi bir şekilde ısınacağı için soğutma suyunu kontrol etmek ve teminini sağlamak bu açıdan önem arz etmektedir.

 

2500 dereceleri görebilen motor sıcaklığını düşürüp dengeleyebilen soğutma suyu, motorun zarar görmemesi için araca binmeden önce mutlaka kontrolünün yapılması gerekmektedir. Soğutma suyunun kontrolü Antalya Havalimanı araç kiralama personelleri tarafından sağlanmaktadır.

 

 Fren Yağının Kontrolü

 

Araca binmeden önce fren yağı kontrolünün kesinlikle yapılmış olması gerekir. Çünkü araçta yer alan frenler sağlam olursa şayet yeterli bir hız ile aracı kolaylıkla durdurabilir ve kazaların önüne geçilebilmektedir. Fren yağının eksiksiz bir biçimde konulması aracın düzgün bir şekilde fren yapmasını sağlayacaktır. Güvenli bir sürüş için Antalya Havalimanı araç kiralama ile temin edilen aracın fren yağının mutlak suretle kontrolünün yapılması maddi ve hayati açıdan önem arz etmektedir.

 

 Aracın Cam ve Ayna Kontrollerinin Yapılması

 

Araç teslimi öncesi Antalya Havalimanı araç kiralama aracılığı ile kullanılan aracın temizliği personeller tarafından yapılmakta olup güvenli bir sürüş sağlanmaktadır. Araç kullanımı esnasında iyi bir görüş açısına sahip olmak için cam ve aynaların temizliğine özen gösterilmelidir. Böylelikle tehlikelere ve hayati risklere karşı önlem alınmış olur. Araçta yer alan cam temizliği aracı kulanım esnasında değil çalıştırılmadan önce yapılmalıdır.