Otomobil Dünyasındaki Kısaltmalar Ve Anlamları Otomobil Dünyasındaki Kısaltmalar Ve Anlamları - 5sCarRental

Blog

Otomobil Dünyasındaki Kısaltmalar Ve Anlamları


Otomobil Dünyasındaki Kısaltmalar Ve Anlamları

Otomobil Dünyasındaki Kısaltmalar Ve Anlamları

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak otomobil dünyasındaki kısaltmalar ve anlamları konusunda bir blog hazırladık. Peki otomobil dünyasındaki kısaltmalar ve anlamları nelerdir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Otomobil Dünyasındaki Kısaltmalar ve Anlamları Nelerdir?

 

 * AAS - (Otomatik Ayarlama Süspansiyonu) Otomatik Ayarlama Süspansiyonu

 * ABS - (Kilitlenmez Fren Sistemi) Kilitlenmeyi önleyici fren ve kaymayı önleyici sistem

 * A / C - (Klima) Klima

 * ACC - (Otomatik Klima Kontrolü) Otomatik klima

 * ASR - (kaymayı önleyici düzenleme) Kaymayı önleme sistemi.

 *ASR sistemi, ani hızlanma sırasında tahrik tekerleklerinin aşırı patinaj yapmasını engelleyerek aracın patinaj yapmasını engeller.

 * AWD - (Tüm Tekerleklerden Çekiş) Tüm Tekerleklerden Çekiş.

 * BAS - (Fren Destek Sistemi) Ani frenleme sırasında fren sıvısındaki basıncı artıran ve frenleme kuvvetinin her bir tekerleğe eşit dağılımını sağlayan bir sistem.

 * CC - (Seyir Kontrolü) Seyir Kontrolü

 * CD - hava sürtünme katsayısı anlamına gelir. Bu, aracın sürtünme kuvveti için sergilediği değerdir. Bu değer azaldıkça sürtünme azalır ve yakıt tüketimini olumlu etkiler.

 * CDI - (Common Rail Doğrudan Enjeksiyon) (Kapasitif Ateşleme), Mercedes'te kullanılan ortak bir yakıt hattına sahip bir dizel sistemin adıdır. Bu, dizel motorun her enjektör için ayrı bir pompayla dizele püskürtüldüğü klasik sistemden farklı olarak, dizel motorun ortak bir kanala pompalanıp enjektörlere basınç kaybı olmadan geçtiği bir yakıt besleme sistemidir. Dizel motorun daha hızlı çalışmasını sağlar.

 * CO2 - (karbondioksit) karbondioksit

 * CRDI- (Common Rail Direct Injection), Hyundai ve Kia'da kullanılan Common Rail sisteminin versiyonudur.

 * CVT - (sürekli değişken şanzıman) sürekli değişken şanzıman. Bu sistemde dişli çemberler birbirine çelik bir bant ile bağlanarak kademesiz vites ayarı sağlanmıştır. Geleneksel dişli kutularında geçişler dişliler ile sağlanmaktadır. Honda, Subaru ve Nissan gibi markaların kullandığı otomatik şanzıman türüdür.

 * Değişken valf zamanlaması ile elektronik olarak çalışan CVVT motoru.

 * d / d - dakikadaki devir sayısı. Bu, motorun pistonlarının 1 dakikada yaptığı devir sayısıdır.

 * DSC - (Dinamik Denge Kontrolü) ESP'ye benzer şekilde 4 tekerleğin yola en iyi şekilde tutunmasını sağlayan bir sistem.

 * DSG - Volkswagen tarafından otomatik vites değiştirmeye izin veren çift kavramalı sıralı düz şanzıman

 * EAS - (Elektronik Aktif Direksiyon) Ön tekerleklerin ani hareketlerinden dolayı çekiş kaybını önleyen aktif direksiyon.

 * EBD - (Elektronik Fren Dağıtımı) Elektronik Fren Dağıtımı. 4 tekerlekte eşit frenleme kuvveti sağlayan dağıtılmış hidrolik güçlendirici.

 * ECOTEC - General Motors tarafından geliştirilen, çevresel ve ekonomik özelliklere sahip teknoloji sağlayan motor.

 * ECS - (Emisyon Kontrol Sistemi) Emisyon Kontrol Sistemi

 * EDS (Elektronik Diferansiyel Kilidi) Çekiş tekerleği boşa döndüğünde diğer tekerleklere giden gücü artıran ve yol tutuşu sağlayan bir sistem.

 * EPS - (Elektronik Servo Direksiyon) Elektronik Kontrollü Servo Direksiyon Hidrolik destekli ve hıza bağlı elektrikli direksiyon. Daha yumuşak düşük hızda direksiyon, daha güçlü hızlanma.

 * ESC - (Elektronik Kıvılcım Kontrolü) Elektronik kıvılcım kontrolü. Yangın tehlikelerine karşı koruma sağlar.

 GTi- (Grand Touring Injection) Performansı artırılmış araçlar. (Peugeot, VW vb.)

 * GTC - (Gran turismo compact) Opel Astra'nın tek kapılı modeli

 * HDC (Hill Descent Control) Arazi araçlarında kullanılan elektronik olarak düzenlenmiş bir fren ile kontrollü bir tırmanış sağlayan bir sistem.

 * HDI - (Yüksek Basınçlı Dizel Enjeksiyonu) Yüksek Basınçlı Dizel Enjeksiyonu. Peugeot tarafından geliştirildi

 * Hill Holder - Yokuşta kalkışlarda aracın geriye kaymasını önleyen bir sistem. Freni bıraktığınızda 2 saniye fren yapacaktır. Yukarı ve aşağı her iki yönde de çalışır.

 * JTD - (Unijet turbo dizel) Fiat ve Alfa Romeo'nun dizel araçlar için kullandığı dizel direkt enjeksiyon sistemi.

 * PDC (Parktronic; Park Distance Control): Araçtaki park sensörlerinin işletim sistemine verilen ad

 * PS- (Pferde Starke) Beygir gücü. Motor tarafından üretilen güç faktörü

 Lastik basıncını ve sıcaklığını ölçen RDC (Lastik Basıncı Kontrol) Sistemi. Basınç düşmesi durumunda uyarı verir.

 * RPM - (dakikadaki devir) motor pistonları dakikadaki devir sayısı

 * SAV (Spor Aktivite Aracı): Sportif özelliklere sahip arazi binek otomobili. Bu terim, BMW tarafından yalnızca X5 arazi aracına atıfta bulunmak için kullanıldı. Bunun nedeni, X5'in gerçek bir arazi aracı ile konforlu bir arabanın birleşimi olmasıdır.

 * SDI (Saugdiesel Doğrudan Enjeksiyon): Turboşarjsız VW direkt enjeksiyonlu dizel motor sistemi. SDI (Dizel Doğrudan Emme Enjeksiyonu da denir)

 * SRS - (Ek Kısıtlama Sistemi) ek güvenlik sistemi. Hava yastığı ve emniyet kemerlerinin aktif gerilim altında çalışmasına ve bir kaza durumunda pedalları öne doğru katlamasına izin veren tamamlayıcı güvenlik sisteminin tamamının adı. Emniyet kemerleri ve hava yastıklarının birlikte çalıştığı bir sistemdir. 

 *SUV (SUV) Sportif bir eğlence aracı. Yüksekliği artırılmış bir araç olarak da kısaltılabilir.

 * SW - (Station Wagon) Daha büyük bagaj bölmesine sahip araç, daha uzun arka.

 * TAS (Travel Assist System): Bu sistem, araçta bulunan dahili GSM hattı sayesinde kaza ve arıza durumlarında marka merkezine konum bilgisi ve araç yardım mesajını gönderir.

 * TC (Çekiş Kontrolü): Bu, Opel'in ASR sisteminin adıdır. Tekerleklerin tutuşunu kontrol eder ve tutuşu artırır.

 * TCS - (Çekiş Kontrol Sistemi), çekiş kontrolünün başka bir adıdır.

 * TDCI - (Common Rail Turbocharged Injection) Ford tarafından kullanılan Common Rail motor sistemi.

 * TDI - (Turbo Direkt Enjeksiyon) Direkt enjeksiyonlu turbo motor (Audi, VW, Seat, Skoda tarafından kullanılan CRDi sistemi)

 * TFSI - Ek turboşarj ile daha yüksek performans için FSI motor.

 * TIR - (Transport international Routiel) Uluslararası karayolu taşımacılığı

 * TPM - (Lastik Basıncı İzleme) Lastik basıncını gösteren başka bir sistemdir.

 

 Ucuz Araç Kiralama

 

Kolay, hızlı ve uygun maliyetli ucuz araç kiralama en pratik çözümü, araç kiralama fiyatlarını karşılaştırmaktır. Ancak bunu manuel olarak yapmak oldukça dikkat dağıtıcı olacaktır. Veya tüm seçenekleri göremeyebilirsiniz. Kapsamlı bir veritabanına erişimi olan bir çevrimiçi ucuz araç kiralama, ülkedeki en güvenilir araç kiralama şirketleri ile işbirliği içinde çok faydalı ve pratik olabilir. Bu ihtiyaca göre güvenilir, pratik, kolay ve kullanışlı bir araç kiralama süreci sunan firmaları tanımalısınız. 

 

 Ucuz Araç Kiralama Avantajları

 

Araba kiralamak. Araç kiralayarak seçtiğiniz bir aracı istediğiniz sürece kiralamak zorunda kalmazsınız ve çok paraya ihanet etmiş olursunuz. Kiralamak istediğiniz aracı seçiyorsunuz, ucuz araç kiralama firması ile anlaşıyorsunuz, küçük bir sözleşme yapıp araca sahip oluyorsunuz. Araba kiralamak, satın almaktan daha iyidir. Ucuz araç kiralama sayesinde ihtiyacınız olduğu sürece aracı kullanabilirsiniz. Örneğin, uzak bir şehre seyahat etmeniz gerekiyor. Kendi arabanızı kullanırsanız, çok pahalı ve uzun olacaktır. Bunun yerine uçmayı seçtiniz. Gideceğiniz yere vardığınızda bir arabaya ihtiyacınız olacağını biliyorsunuz ve taksiye binmek ve saatlerce seyahat etmek bütçeniz için oldukça sorun olacak.

 

 Filo Ucuz Araç Kiralama 

 

Filo kiralama, bir aracı satın alma maliyeti olmadan kullanmanın en uygun ve en güvenli yollarından biridir. Çoğu filo kiralama şirketi, araç kiralama hizmetinin bir parçası olarak plaka tescili, sigorta, vergiler, bakım ve onarım gibi tüm zaman ve çaba gerektiren süreçleri sunarak müşteri memnuniyetini en üst düzeye çıkarmayı başarır.

 

Araç satın aldığınızda ikinci el değerinin ne olacağını merak ediyorsunuz. Ancak ucuz araç kiralama tüm bu olumsuz düşünceler aklınıza gelmeyecek ve sorunsuz bir şekilde aracı değiştireceksiniz. Araç kiralamada sabit taksitlendirme sayesinde büyük bir tutar değiştirmeden veya cebinizden peşin ödeme yapmadan sabit bir aylık fiyat ödeme seçeneğiniz vardır.

 

 Ucuz Araç Kiralama  Fiyatlandırma

 

Ucuz araç kiralama prensibini benimseyen firmalar belirli bir yer ve tarihte araç kiralamak istediğinizde en kolay şekilde en hesaplı sonuca ulaşmayı hedefliyor. Örneğin Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama Ankara araç kiralama fırsatı arayışında bölgedeki hemen hemen tüm araç kiralama ofislerinde mevcut araçları fiyatları ile birlikte görüntüleyebilirsiniz. Böylelikle en ucuz anlaşmayı bulabilir ve aradığınız araç, marka-model veya özellik hangi ucuz araç kiralama firmasının olduğunu öğrenebilirsiniz.