Otomatik Vites Araçların Avantaj ve Dezavantajları – Ankara Araç Kiralama

Otomatik Vites Araçların Avantaj ve Dezavantajları – Ankara Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Otomatik Vites Araçların Avantaj ve Dezavantajları – Ankara Araç Kiralama


Otomatik Vites Araçların Avantaj ve Dezavantajları – Ankara Araç Kiralama

Otomatik Vites Araçların Avantaj ve Dezavantajları – Ankara Araç Kiralama

 

Sıfır kilometre araç satın alırken, kullanılmış araba reklamlarını görüntülerken veya araç kiralarken en önemli belirleyicilerden biri vites seçimidir. Bazı insanlar sadece otomatik şanzımanı kullanabilir, bazıları ise manuel şanzımanın keyfini çıkarabilir. Son yıllarda otomatik şanzımanlı kiralık araç seçeneklerine olan talep büyük ölçüde artmıştır. Konfor, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama aramalarının yaygınlığı altındadır. Ancak bu da önemli bir ayrıntıdır. Kadın sürücüler araç kiralama hizmetlerinden daha fazla yararlanabilmektedir. Peki, otomatik otomatik kullanmanın avantajları ve dezavantajları nelerdir?

 

 Otomatik Vitesli Arabanın Avantajları

 

Otomatik vites, günümüzde hemen hemen tüm marka ve modellerde bulunan bir seçenektir. Birçok avantajı olan bu tür bir şanzımanı seçmenin ana nedeni rahatlıktır. Özellikle Ankara gibi trafiğin yoğun olduğu şehirlerde otomatik vitesli araç Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama çok faydalı olabilir. Bu durumda bilhassa ayak bilekleri ve alt bacaklarda ağrının başlıca sebebinin manuel vites veya manuel şanzıman olduğu bilinmektedir.

 

 Otomatik Vitesli Araba Kiralamak

 

Otomatik şanzımanlı Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarından otomobil kiralamanın bir diğer avantajı, özellikle çok yetenekli olmayan sürücüler için insanların trafiğe odaklanmasını kolaylaştırmasıdır. Sürüş konusunda çok emin değilseniz, yani biraz gergin hissediyorsanız, otomatik şanzıman kiralama seçeneği sizi daha rahat hale getirebilir. Bu nedenle debriyaj ve fren pedalları arasında koordinasyon kurmanıza gerek kalmaz, sadece trafik koşullarına odaklanarak ilerleyebilirsiniz.

 

İş seyahatleri için gerekliAnkara Esenboğa Havalimanı araç kiralama otomatik vites araçlar da tercih edilmektedir. Çünkü yorucu bir iş toplantısından veya uzun bir uçuştan sonra konforlu sürüş kulağa harika geliyor.

 

 Otomatik Araba Nasıl Kullanılır

 

Otomatik araçlar hakkında en çok merak edilen sorulardan biri de otomatik şanzımanların nasıl kullanılacağıdır. Paralel çizgiler için genellikle 3 seçenek vardır. Vites kolu bu üç seçenek üzerinde hareket eder. R geri, N bekleme, D ileri anlamına gelir. Bu harfler marka modeline ve iletim teknolojisine göre değişiklik gösterebilir. Aracın debriyaj pedalı yok. Araç, gaz pedalı, fren pedalı ve direksiyon ile kontrol edilir.

 

Bazı arabalarda yarı otomatik şanzıman veya yarı otomatik şanzıman adı verilen bir sistem bulunur. Bu sistem, tam otomatik şanzıman yapısından farklıdır ve aracın manuel veya otomatik olarak kullanılmasına imkan verir.

 

 Otomatik Vitesli Arabanın Dezavantajları

 

Marka ve modele bağlı olarak, otomatik şanzıman motoru yorabilir ve yakıt tüketimini artırabilir. Ancak, son model otomobillerin çoğunun bu sorunu çözdüğüne dikkat edilmelidir.

 

Otomatik şanzıman, manuel şanzımana göre arızaya daha yakındır. Ek olarak, arızaları, özellikle de şanzıman değişimini ortadan kaldırmanın maliyeti, manuel şanzımanların neredeyse iki katıdır. Ancak bu soru araç alırken dikkat etmeniz gereken bir detaydır. Çünkü araç kiraladığınızda şanzıman arızası Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmasının sorumluluğundadır.

 

Benzer şekilde son model arabalar sorunu neredeyse tamamen çözecek gibi görünse de birçok araç için hala geçerli olan durum, otomatik şanzımanların performansı olumsuz etkileyeceğidir. Bazen vites kutusunun hızı otomatik olarak belirlense de, hızı sizin hızlanmanızdan daha yavaştır. Bu, çekişin azalmasına neden olur ve aracın hızlanmasına olumsuz etki edebilir.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı kiralama hizmeti ile kiraladığınız otomatik şanzımanların bazı araçlarda yokuşta kalkış sorunlarına neden olabileceği de bilinmektedir. Ancak son model otomobillerin birçoğunun bu durumun üstesinden geldiği de eklenmelidir.

 

Marka, model, ekipman tipi ve diğer teknik detaylara bağlı olarak hangi otomatik şanzımanın en iyi otomobil olduğu sorusunun cevabı değişmektedir. Bununla birlikte, en son üst düzey otomatik şanzımanların her açıdan oldukça iyi olduğu söylenebilir. Aslında, bu yeni araçlar otomatik şanzımanların birçok problemini çözüyor.