Muafiyetli Kasko Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama Muafiyetli Kasko Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Muafiyetli Kasko Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama


Muafiyetli Kasko Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama

Muafiyetli Kasko Nedir? – Antalya Havalimanı Araç Kiralama 

 

Antalya Havalimanı araç kiralama araç sigortası seçeneklerinden uygun fiyatlı sigorta arayanların çok merak ettiği sorulardan biri muafiyetli kasko nedir sorusudur. Otomobil sigortası muafiyeti, kendi araba hasar sigortası poliçenizin fiyatına uygulanan bir indirim seçeneğidir ve sigorta şirketi ile sigortalı poliçeyi düzenlediğinde üzerinde anlaşmaya varılan vergi muafiyeti oranından etkilenir. Motorun kendi hasar poliçesinde, sigortalı belirli bir miktar hasarı üstlenebilir ve sigorta şirketi ile paylaşabilir.

 

Antalya havalimanı araç kiralama muaf bir sigorta poliçesinde tazminat ödenirken, sigorta şirketi poliçede belirlenen vergi muafiyeti oranı düşülerek iştirak eder. Belirlenen vergi muafiyeti oranı sigortalı tarafından ödenir. Standart otomobil sigortası ürünleri ile karşılaştırıldığında, her iki tarafın ödemesi en önemli fark olarak kabul edilebilir. Çünkü Antalya Havalimanı araç kiralama sigorta ürünü zarar gördüğünde ve muafiyet olmadığında sadece sigorta şirketi ödeme yapar. Bu farkın sonucu, muaf olmayan sigorta ürünlerinin daha pahalı olmasıdır. Antalya Havalimanı araç kiralama vergisiz sigorta poliçesinde indirim yapılabildiği için yani uygun fiyat, genel anlamda araç fiyatları bütçesini aşan araç sahiplerine öncelik verecektir.

 

 Muafiyetli Kasko Özellikleri

 

Antalya Havalimanı araç kiralama da sigorta şirketi, motorlu taşıtın kendi hasar poliçesinde sorumluluktan muaf tutulan zararı tazmin eder, ancak yine de prosedüre göre vergi muafiyeti oranını düştükten sonra belirli bir tutarı düşürmek zorundadır. Belirlenen vergi muafiyeti oranı sigortalı tarafından ödenir. Aracın kendisine verilen bilinen hasar yöntemleriyle karşılaştırıldığında, iki taraf en önemli fark olarak kabul edilir. Çünkü muaf olmayan sigorta sisteminde aracın hasar görmesi durumunda tüm hasar sigorta şirketi tarafından ödenecektir. Bu fark nedeniyle vergiden muaf olmayan sigorta ürünleri daha pahalıdır.

 

Muafiyetli kasko poliçesi, Antalya Havalimanı araç kiralama nispeten indirimli bir fiyata formüle edilmiştir. Sigorta fiyatı sahibinin bütçesini aşarsa, bu ürün ilk tercihtir. Öte yandan, bu tür motorlara zarar veren ürünler için muafiyet azaltılır. Bu uygulamada sigorta bedeli belli bir oran ise (örneğin% 1 ve% 2) kişi poliçeden muaf tutulmalıdır. Aracın hasar görmesi durumunda belli bir ücret ödenmesi gerekmektedir.

 

 Tenzili Muafiyet Uygulaması

 

Muafiyet başvurusu, sigorta tutarının% 1'i,% 2'si veya% 3'ü gibi belirli bir yüzdesinin sigorta poliçesinden muaf tutulmasıdır. Bir araçta hasar oluştuğunda belli ölçüde hasar oluşur. Vergiden muaf sigorta için önemli olan hasarın sigorta poliçesine ne ölçüde karşılık geldiğidir. Örneğin sigorta poliçesinde öngörülen vergi muafiyet oranı% 2 ise, hasar durumunda sigortalı sigorta bedelinin% 2'sinden fazlasını,% 2'yi aşan kısmı ise oto hasar sigortası tarafından sigortalıya ödenecektir. Oran, sigorta şirketi ve sigortalı tarafından müzakere edilmeli ve belirlenmeli ve sigorta poliçesine yazılı olarak dahil edilmelidir.

 

 Muafiyetli Kaskonun Avantajı

 

Muaf sigortanın en büyük avantajı, Antalya Havalimanı araç kiralama fiyatının muaf olmayan sigorta poliçelerine göre daha düşük olmasıdır. Bu nedenle, böyle bir sigorta ile daha düşük bir fiyata sigorta satın alabilirsiniz. Aracınızın kaskosu yoksa, kaza durumunda, boyutu ne olursa olsun tüm hasarı tazmin etmelisiniz. Maddi hasar yüksek maliyetlere neden olursa, büyük bir bütçe ayrılması gerekebilir. Vergisiz sigortalı düşük maliyetli bir kazada, zararı kendiniz karşılasanız bile, büyük kayıplarda bütçeniz güvendedir.

 

 Prosedürlerle Uğraşmanıza Gerek Yoktur

 

Sigortalı küçük hasarların bedelini üstlendiği sürece bu sigortalı için elverişli olmamakla birlikte, bazı avantajları da vardır. Sigortalının küçük yaralanmalar için sigorta şirketinden tazminat talep etme hakkı yoktur, bu nedenle herhangi bir formaliteye gerek yoktur. Hasar, motorun kendi hasar sigortası yoluyla onarmaya çalışırken, belgelerin sözleşmeli servise sunulması, onay alınması veya kuyrukta bekletilmesi gibi birçok zaman alıcı süreç gereklidir. Sigorta ile birkaç saatlik ameliyat daha uzun ve daha zahmetli hale gelecektir. Gümrüksüz sigorta, araç sahibine küçük kayıpların esnekliğini sağlar, tüm bu adımları yerine getirmek yerine, araç ihtiyaç duyulan her yerde tamir edilebilir.