Motor Neden Yağ Eksiltir? Motor Neden Yağ Eksiltir? - 5sCarRental

Blog

Motor Neden Yağ Eksiltir?


Motor Neden Yağ Eksiltir?

Motor Neden Yağ Eksiltir?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sürücülerin merak ettiği motor neden yağ eksiltir? sorusu konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki motor neden yağ eksiltir? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araçların çalışması için yağ sirkülasyonu önemli bir rol üstlenmektedir. Araç motorunun çalışması için de belirli bir oranda yağ motor tarafından kullanılmaktadır. Bazı hatalar sonucu araçlarda buluna yağ hızla tükenebilir. Bu durumda motor neden yağ eksiltir? sorusunun sorulması kaçınılmaz olmaktadır.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti ile öne çıkan firmamız, tüm sorularınızı yanıtlamak için hazır. Motor neden yağ eksiltir? sorusunun cevabını da 5s CarRental aracılığı ile öğrenebilirsiniz.

 

 Arabalarda Yağ Sirkülasyonu

 

Motor neden yağ eksiltir? sorusunu cevaplamadan önce araçlarda bulunan yağ sirkülasyonunu anlamamızda fayda var. Çünkü her yağ eksikliği motordan kaynaklanmayabilir. Aracınızdan bir miktar yağın eksilmesi, yağ sirkülasyonunun normal bir sonucu olabilir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti verilirken arabalarımızdaki yağ oranı her zaman kontrol edilmektedir. Müşterilerimize en iyi hizmeti vermek için çabalayan firmamız, bakımı yapılmış araçları beğeninize sunmaktadır.

 

 Arabada Bulunan Yağ Neden Eksilir?

 

Arabalarda sirkülasyona giren yağlar, çeşitli hasarlar sonucunda eksilebilir. Aracınızdaki buluna yağın eksilmesi önemli sorunlara işaret de edebileceğinden kontrol ettirilmelidir. Aksi takdirde motorun çalışması için gereken yağ miktarının altına düşülebilir. Bu durumun sonucu olarak da motorda ‘yatak sarması’ adı verilen bir sorun ortaya çıkabilir.

 

Uygun olmayan yağ çeşitlerinin kullanımı da yağ eksilmesine sebep olabilir. Motordaki bazı hasarlar sebebiyle yağın yanması da olasıdır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama uygulamasında kullanılan araçlarda her zaman uygun yağ çeşitlerini kullanıyoruz. Bu şekilde araçlarda meydana gelebilecek can sıkıcı hasarların da önüne geçiyoruz.

 

Motor neden yağ eksiltir? sorununu çözmek için yetkili servislere başvurmanız en doğrusu olacaktır. Aracınızın daha fazla hasar görmemesi için hızlı hareket etmenizde ve işi uzmanlara bırakmanızda fayda vardır.

 

 Motor Neden Yağ Yakar?

 

Motor neden yağ eksiltir? sorusunu en anlaşılır şekilde cevaplamaya çalışalım. Motorlarda piston adı verilen aksamlar bulunur. Pistonların sürtünmesini önlemek içinse motor yağına ihtiyaç duyulur. Bu amaçla kullanılan yağ, motorun alt kısımlarında yer almaktadır. Motorun üst tarafındaysa hava ve yakıt bir arada bulunmaktadır.

 

Motor yağının üst kısma geçerek hava ve yakıt karışımına dahil olması istenmeyen bir durumdur. Bu durum, motorun yağ yakmasına sebep olabilir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri sırasında araçlardaki motorların bakımı yapılmış olarak size teslim edilmektedir. Bu şekilde siz değerli müşterilerimizin yolculuklarında meydana gelebilecek arızaları engellemeyi amaçlıyoruz.

 

 Motor Yağı Neden Sızar?

 

Motor yağının sızması ile hava ve yakıt ile karışabileceğini söylemiştik. Motor neden yağ eksiltir? konusunu tam olarak anlamak için bu olayın nasıl gerçekleştiğini inceleyelim.

 

Motor segmanlarında gevşeme meydana gelirse pistonlar arası yağ sızabilir. Segmanların gevşemesine aracı yüksek devirde çalıştırmak neden olabilir.

 

Bununla beraber supapların hasar alması da yağ yakımına sebep olabilir. Emme supapları ve çevre parçalar arızalanırsa yağ, yanma odasına kadar sızabilir.

 

Arabanızın yaşı 20-30 yıl arasındaysa yaşlanmaya bağlı olarak yağ yakımı sorunuyla karşılaşabilirsiniz.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetleri sırasında müşterilerimize yalnızca iyi durumdaki araçları sunuyoruz. Müşteri odaklı bir firma olarak önceliğimiz her zaman için müşterilerimizin mutluluğudur. Bu sebeple en kaliteli hizmeti vermeyi görev biliyoruz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama uygulamasını gönül rahatlığıyla alabilir ve keyifli bir yolculuk geçirebilirsiniz.

 

 Motorun Fazla Yağ Yaktığı Nasıl Anlaşılabilir?

 

Motorun yağ yaktığı egzoz dumanının rengine bakılarak anlaşılabilir. Egzoz dumanı mavi tonlardaysa motorun yağ eksilttiği kesindir.

 

Motor kapağını açtığınızda motorun hava üflediğini görebilirsiniz. Bu durumda motorun yağ yaktığının bir işaretidir.

 

Yağ yakımını anlamanın bir yolu da yağ seviye ölçüm çubuğudur. Kontak kapalıyken kullanılan bu çubuklar ile yağ seviyesi öğrenilebilir.