Doğru Bilinen Yanlışlar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama Doğru Bilinen Yanlışlar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Doğru Bilinen Yanlışlar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama


İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

Doğru Bilinen Yanlışlar – İzmir Adnan Menderes Havalimanı Araç Kiralama

 

Bu yazımızda otomobiller hakkında doğru bilinen yanlışları ele aldık. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri ile araç kiralayacaklar otomobiller hakkında doğru bilinen yanlışları öğrenerek daha iyi bir araç kiralama deneyimi yaşayabilirler.

 

Otomobiller günlük hayatta en çok kullanılan taşıtlardandır. Kullanımı hakkında ve parçaları hakkında en çok aşina olunan araçlardır. Ancak doğru bilinen fakat yanlış olan bazı bilgiler de bulunmaktadır. Doğru yapıldığı düşünülen bu yanlışların düzeltilmesi otomobillerin kullanım ömrünü de uzatacaktır.

 

 Motorun Isınması

 

Otomobiller hakkında doğru bilinen yanlışlardan ilki, aracın çalıştırıldıktan sonra motorun ısıtılması gerektiğidir. Özellikle soğuk havalarda bu çok sık olarak yapılmaktadır. Araç çalıştırıldıktan sonra en azından birkaç dakika motorun ısınması beklenmektedir. Ancak araç aslında böyle bir şeye ihtiyaç duymamaktadır. Bu alışkanlığı sürdürmeniz yalnızca zaman ve yakıt kaybı olacaktır. Aksine aracınızı çalıştırdıktan 30 saniye sonra hareket etmeniz yakıt tüketiminizi ve egzoz gazı emisyonunuzu azaltacaktır. Bu tür bilgilendirmelerde İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmalar araba kiralayacaklara yardımcı olmaktadır.

 

 Direksiyonun Pozisyonu

 

Bilindiği üzere en yaygın söylemlerden biri de direksiyonu tutuş pozisyonunuzdur. Olası durumlarda daha az hasar görmek için ellerinizi 2:10 pozisyonunda tutmanız gerektiği söylenmektedir. Ancak bu eskiden daha çok geçerliydi. Günümüzde hava yastıkları bulunmaktadır. Hava yastıklarının çalışmasını engellememek ve daha az hasar almak için 3 ve 9 yönünde kullanılmalıdır. Bu tür bilgiler için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmalara danışabilirsiniz.

 

 Premium Yakıtlar

 

Yıllardır premium yakıtların otomobilleri daha güçlü hale getirdiği düşünülmektedir. Ancak az farkla alacağınız premium yakıtlar sandığınız kadar yüksek performans sağlamamaktadır. Normal yakıtlardan daha rafine ya da daha temiz değillerdir. Hatta standart yakıtlara oranla daha az yanıcıdırlar. Aracınıza zarar dahi verebilecek olan bu tür yakıtları zorunlu olmadıkça tercih etmemelisiniz. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmalarından kiralayacağınız araca hangi yakıtın doldurulmasını gerektiğini yetkililerden öğrenmeniz faydalı olacaktır.

 

 Manuel ve Otomatik Arabalarda Yakıtlar

 

Otomatik vitesli araçların ilk zamanlarında manuel araçlara göre daha çok yakıt harcadığı doğru bir bilgiydi. Ancak günümüzde işler değişmiştir. Yeni otomatik arabalara eklenen parçalar ile güç tasarrufu sağlanmıştır. Bu parçalar motorun üzerindeki yükü azaltmaktadırlar. Bu yüzden artık otomatik vitesli arabalar yakıt tasarrufu konusunda daha öndedirler. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren şirketlerden otomatik vitesli araçları tercih ederek yakıttan tasarruf sağlayabilirsiniz.

 

 Araç Kapıları

 

Araç kapıları kilitlenmediğinde olası kazalarda daha az hasar alınacağı ya da daha emniyetli olacağı düşünülmektedir. Ancak bu yanlıştır. Aksine kapılarınızı kilitlemezseniz kaza esnasında kapılar daha kolay açılabilecektir. Hatta tamamen arabadan da ayrılabilirler. Bu da sürücünün ve yolcuların dışarı çıkma olasılığını artırmaktadır. Kesinlikle aracın kapıları kilitlenmelidir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama ile araç kiralarken bu konulara dikkat etmeniz gerekmektedir. 

 

 Klima ve Camlar

 

İnsanlar, klima açık seyahat etmenin camlar açıkken seyahat etmekten daha ekonomik olduğunu düşünmektedirler. Ancak bu da yanlış bir söylemdir. Araştırmalara göre çoğu araç türünde camlar açıkken yapılan seyahatlerde daha az yakıt kullanıldığı tespit edilmiştir. Eğer yakıt konusunda sorun yaşamaya başladığınızı anlarsanız klimanızı kapatmanızın yararı olacaktır.

 

 Lastiklerin Şişirilmesi

 

Araç kullanan kişiler, lastiklerin gereğinden az ya da gereğinden çok şişirilmesinin yakıtta tasarruf sağlayacağını düşünmektedirler. Bu durum yalnızca lastiklerin hava basıncına etki etmektedir. Aracın yakıt tüketimine hiçbir etkisi yoktur. Hatta aracın sürüşünü etkilemektedir. Bu yüzden aracın yapısı hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Buna göre araç lastikleri doğru oranda şişirilmelidir. Aksi takdirde sürüş anında istenmeyen olaylar yaşanabilir. İzmir Adnan Menderes havalimanı araç kiralama hizmetleri ile araç kiraladığınızda arabanızın lastiklerine ne kadar hava vurmanız gerektiğini yetkililerden öğrenmelisiniz.

 

  Egzoz Temizliği

 

Araç bakımının bir parçası da egzoz temizliğidir. Egzoz temizliği hakkında da doğru bilinen yanlışlar mevcuttur. Bu tür bilgilendirmelerde Bu konuda çok titiz ve dikkatli olunmalıdır. Hatta mutlaka yardım alınmalıdır. Egzoz asla direkt olarak suya maruz bırakılmamalıdır. Tazyikli su tutulmamalıdır. İçerisine başka bir eşya sokularak temizlenmeye çalışılmamalıdır. Bu tarz temizleme yöntemleri kirleri dışarı çıkarmanın aksine içeri itebilmektedir. Hatta egzozun delinmesine dahi sebep olabilmektedir. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firmaları araçların egzoz temizliğini düzenli olarak yapmaktadır. 

 

 Aracın Dış Temizliği

 

Aracın dış temizliğinde en çok fırçanın iyi temizlediği düşünülmektedir. Ancak fırçalar arabanın yüzeyinde ciddi çizikler oluşturabilmektedir. Bu yüzden sünger tercih edilmelidir.