İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - Trafiğe takılmamak için yapılması gerekenler - 5sCarRental

Blog


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - Trafiğe takılmamak için yapılması gerekenler

 

Dünya genelini etkileyen koronavirüs sebebiyle 28 Mart 2020 tarihinden beri uçuşlar yasaklanmış ve karantina dönemi başlamıştı. 1 Haziran itibariyle geri başlayan uçuşlarla yeni döneme girilmiş, normalleşme sürecini sağlıklı bir şekilde geçirmek için tesislerin bakımı yapılmış, sosyal mesafenin sağlanması ve hijyen için önemli tedbirler alınmıştır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda da tüm yolculuklar için gerekli Covid-19 tedbirleri de bu kapsamda sağlanmıştır. 

 

 Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Şehir Merkezine Nasıl Gidilir?

 

İstanbul’ da yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı Anadolu yakasında Pendik’te yer alır. Bu sebeple birçok bölgeye yakın mesafede bulunur. Avrupa yakasında yer alan Taksim’e 40 km, Kadıköy’e 30 km ve Üsküdar’a 32 km mesafede yer almasıyla İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamayapan şirketlerle görüşülüp en hızlı şekilde yolculuğunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Uzun bir yolculuk sonrası toplu taşıma araçlarına binmek ve ayakta beklemek yerine rahat bir yolculuk için kısa süreli veya uzun süreli araç kiralayıp konforun tadını çıkarabilir, istediğiniz yere en kısa zamanda gidebilirsiniz.

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı uçuşlarından sonra kara yolu ulaşımı uzaklık değeri ilçelere göre şöyle gerçekleşmektedir: Anadolu yakası Pendik Kurtköy’de Kadıköy 40 kilometre, Pendik 12 kilometre, Taksim ise 50 kilometre uzaklıktadır. Tem otoyoluna da 1.5 kilometre olup ulaşımı kolay bir yerdedir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama için araçlar dezenfekte edilmekte ve hijyen kitleri sizlere sunulmaktadır. 

 

 Trafiğe Takılmamak İçin Yapılması Gerekenler

 

 1) Sabah 8.00 ile 10.00 arası ve akşam 18.00 ile 20.00 arası saatlerin tercih edilmemesi.

 

 2) Gerçek zamanlı trafik akışına göre en iyi rotayı belirleyebilen navigasyon uygulamalarını kullanmak. Çünkü gitmek istediğiniz konuma göre en iyi gidiş güzergahını, uygulama sayesinde belirleyebiliyorsunuz. Sizin için oluşturulan alternatif rotalar zamandan %20 ve %30 arası zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamayerlerinden navigasyon cihazlı araçlar kiralayabilirsiniz. 

 

 3) İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamayapan yerlerde İstanbul’ iyi bilen bir rehberle ve iyi bir araçla gezintiye çıkmak.

 

 Sabiha Gökçen Havalimanı ile Kadıköy Arası En İyi Güzergah

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sonrasında mümkün mertebe trafiğe kalmamak için Kadıköy ile Sabiha Gökçen Havalimanı arası en hızlı yol güzergahı şu şekildedir:

 

 1) Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Pendik D100 O-4 Ankara İstanbul yönündeki bağlantı yolundan Havaalanı kavşağı boyunca ilerleyin.

 

 2) Havaalanı kavşağı kara yolundan sonra çatalın solundan devam edip İstanbul – Edirne tabelalarını da geçince O-4/E80 yoluna sapacaksınız. Daha sonrasında bu yol sizi İstanbul çevre yoluna getirecektir.

 

 3) İstanbul çevre yolundan sonra Kozyatağı O2 bağlantısı boyunca ilerleyin.

 

 4) Daha sonrasında Atatürk Caddesinden sola Rıza Bey sokağı yönünde saptıktan sonra Mescitli sokak yönünde sağa sapınca hedefinizin genel merkezine varmış bulunuyorsunuz. 

 

 Sabiha Gökçen Havalimanı ile Taksim Arası En Hızlı Güzergah

 

 İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama sonrasında izlenebilecek en kısa ve hızlı güzergah yolu şu şekildedir:

 

 1) Sabiha Gökçen Havalimanından O-4/E80 yoluna çıkmak için Havaalanı kavşağına çıkan yoldan sola sapın.

 

 2) Havaalanı kavşağı üzerinden çatalın solundan İstanbul – Edirne tabelalarını takip edip O4/E80 yolu üzerine çıkın.

 

 3) İstanbul çevre yolundan devam edip O-1/D100 yoluna doğru sapın.

 

 4) Daha sonrasında Beşiktaş Karaköy çıkışına doğru ilerleyin.

 

 5) Barbaros bulvarına girdikten sonra Beşiktaş caddesine doğru devam edin.

 

 6) Dolmabahçe caddesi yolu üzerinde devam edip Kadırgalar caddesine doğru sağa saptıktan sonra İnönü caddesine çıkacaksınız, en kısa sürede hedefinize varmış olacaksınız.

 

 Sabiha Gökçen Havalimanı ile Üsküdar Arası En Kısa Yol Güzergahı

 

 Genellikle yoğun trafik saatlerinde O-4 kara yolu tercih edilir. Bu sebeple Pendik’ten Kadıköy, Taksim ve Üsküdar’a geçerken trafik sıkışıklığından kaçınmak için bu rotada ilerlenmelidir. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile ayarlanacak özel araçla izlenecek yol şu şekildedir:

 

 1) Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Havaalanı kavşağına sapan sağ şeritten yola devam edilir.

 

 2) Tabelalarda yazan İstanbul – Edirne yazısının geçtiği sol çataldan devam edip O-4/E80 üzerine çıkın.

 

 3) İstanbul çevre yolu O-1/D100 girdikten sonra Çamlıca çıkışına doğru yol alın.

 

 4) Kısıklı caddesi yolu üzerinde devam ettikten sonra Bağlar caddesi yönünde sağa dönün.

 

 5) Üsküdar ilçesine gelmiş bulunmaktasınız.