Havalimanı Çevresindeki Tabela ve Anlamları - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama Havalimanı Çevresindeki Tabela ve Anlamları - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Havalimanı Çevresindeki Tabela ve Anlamları - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

Havalimanı Çevresindeki Tabela ve Anlamları - İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı Araç Kiralama

 

Hava yoluulaşımları insanlar için çok değerlidir. Çünkü kısa süre içerisinde bir yerden başka bir yere gitmeyi sağlamakta hatta diğer ulaşım araçları arasında en hızlı ulaşımı sağlamaktadır. 

 

Bu kadar hız büyük bir tehlike getirebilmektedir. Bundan dolayı kurallara çok fazla dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

Tedbirlerden ilki havaalanlarının şehrin uzağında oluşturulmasıdır. Böylelikle hem uçuş araçları hem de bu uçuş alanının etrafında herhangi bir tehlike yaşanmamasını sağlamış olunur. Ne kadar insan yaşam alanlarından uzak olması gerekse de insanlar bu alanlara ulaşmak için pek çok yol aramışlardır. Bu da araba kiralamanın önünü açmıştır. 

 

Türkiye'nin her yerinde olduğu gibi İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralama var olmuştur. İnsanların talepleri üzerine İstanbul' a gelen veya İstanbul' dan yolculuk edecek kişilerin çok daha kolay bir şekilde ulaşımı sağlanmıştır. 

 

Sürücüler İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamaile araç kiraladıkları anda bir çok levha ile karşılaşmaktadırlar. Bu levhaların anlamlarını öğrenmeleri hem kendi güvenlikleri için hem de etraflarındaki canlı, cansız varlıklar için çok önem arz etmektedir.

 

 Tabelalar

 

 T-17 Havalimanı Alçak Uçuş Levhası

 

Havaalanları etrafında olan karayolu üzerinden yolculuk yapan sürücüler için üretilen bir levhadır. Bu levhanın amacı sürücüye uçakların bu alan içerisinde alçak bir uçuş sergileyebileceklerini belirtmektir.

 

Sürücüler çoğu zaman araç kullanırken dikkat dağılmasından kaynaklı olan kazalar yaşayabilmektedir. Bu levhanın anlamını bilen bir sürücü levhanın bulunduğu alan içerisinde oluşabilecek bütün ani seslerin neden oluştuğunu bilecekler ve ona göre davranacaklardır.

 

Ayrıca bu işaret sürücüler açısından araçlarının hızlarını düşürmeleri ve normalden daha çok dikkat etmeleri gerektiğini de bildirmektedir. 

 

Şehirler arası uçuş yolculuğu yapan ve örneğin İstanbul' a gelmiş bir yolcu İstanbul Sabiha Gökçen havalimanı araç kiralamaişlemi yaptıklarında bu levhayı ihlal etmeleri durumu içerisinde ise 2918 sayılı K. T. K. 'nın 47 \ 1- c maddesine göre ve o yıla özel güncel trafik cezalarından uygulanacak şekilde cezalandırılacaklardır. Bunların yanı sıra 20 ceza puanı da yazılmaktadır. 

 

 B-6 Kavşak İçin Yön Levhası (Havalimanı)

 

Şehir içinde yol alan sürücülerin havaalanına yönlenmesini sağlayan levhadır. Üzerinde havaalanı yazısı büyük harflerle bulunan ve mavi alt zeminli bir tabeladır. Bu levhanın görüldüğü yoldan ilerlenmesi durumunda havaalanına ulaşılmış olunur.

 

 Nereye gidilirse gidilsin örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamaişlemi yapan ve başka bir şehre gidecek olan sürücüler bu levhayı takip etmelidirler. 

 

 B-40 Jandarma Levhası 

 

Karayolları Genel Müdürlüğü 'nün tanımlaması işe oluşturulan şekil ve boyutlarda standart ölçülerde üretilen levhalardır. Genellikle dikdörtgen boyutlarda bulunan bu levhanın üst kısmında kırmızı mavi bir üçgen altında Jandarma yazısı, en alt kısmında ise bir kablolu telefon ve hemen yanında bulunan 156 yani ALO Jandarma numarası bulunmaktadır.

 

 Refleksif özelliği ile gece yolculuk sırasında fark edilir.

 

Bu levhanın görülmesi durumunda sürücünün jandarma kontrol noktasına geldiğini anlaması gerekmektedir. 

 

İstanbul a yolculuk etmiş bir yolcu İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama işlemi yapmış ise ve bu levhayı görmüş ise yavaşlamalı ve kontrol notasından dikkatli bir geçiş sağlamalıdır.

 

 Hız Sınır Tabelaları

 

Trafiğin her anında olduğu gibi hava alanı yolunda da bir çok hız sınır tabelaları bulunmaktadır. Bu tabelalar Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmiş ve standart bir görünüm kazandırılmış levhalardır. 

 

 Bu tabelalar genellikle Daire şekli almakta olup dikkat çekmesi adına kırmızı şerit içerisine hız sınırı limiti yazılmaktadır. 

 

Örnek verilecek olursa İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralamayapan bir sürücü bu levhaların görüldüğü yerlerde hızlarını bu levhaların üzerinde yazan sayılara göre maksimum olacak şekilde ayarlamalıdır.