Aracınızı Koronavirüsten Nasıl Korursunuz? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Aracınızı Koronavirüsten Nasıl Korursunuz? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Aracınızı Koronavirüsten Nasıl Korursunuz? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Aracınızı Koronavirüsten Nasıl Korursunuz? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama hizmetleri ile aldığınız otomobilin koronavirüse karşı dezenfekte edildiğine emi olmanız gerekmektedir. Peki aracınızı koronavirüse karşı nasıl korursunuz? Cevabını nu yazıda bulabilirsiniz. 

Koronavirüs tüm dünyada yayılan ölümcül bir virüstür. Toplum içinde uyulması gereken kuralların yanı sıra temizlik bu virüsten korunmanın en etkili yöntemlerinden biridir. Kişisel temizliğe dikkat ederek önlem alınmalıdır. Kişisel temizlik haricinde bulunulan ortamların temizliği de çok önemlidir. Ev ve araçlar her gün temas edilen noktalara sahiptirler. Bu yüzden bu noktalara da gereken önem verilmelidir. Özellikle araçların temizliğinde bilinmesi gereken bazı hususlar vardır. 

 

Dışarıdan alınan mikrop önce arabaya oradan eve geçmektedir. Bu yüzden araçlar en ince kısımlara kadar düşünülerek temizlenmelidir. Koronavirüse karşı dezenfekte işlemlerineİstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmalarçok önem vermektedir.

 

 Kişisel Hijyen ve Araç

 

Her ne kadar önlemler ile kısıtlandırılmış bir sosyal hayat yaşıyor olunsa da sürekli topluluk içinde bulunulmaktadır. Dışarıdan alınan mikrobun asla araca taşınmaması gerekmektedir. Bu yüzden ilk yapılması gereken dışarıda da kişisel hijyene dikkat edilmesidir. En çok kullanılan eller iyice dezenfekte edilerek araca girilmelidir. En çok temas edilen direksiyon, vites gibi noktalar alkol ile temizlenmelidir. İstanbul havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmalarda bu konuda hassas davranmaktadır.

 

Ellerin dezenfekte olduğundan emin olunduğunda araca girilmelidir. Ayrıca sizin haricinizde aracınıza binecek kişilere de dikkat etmelisiniz. Kişinin hijyenine dikkat ettiğine emin olmalısınız. Daha sonra o kısımlar da alkol ile temizlenmelidir. Böylece dışarıdan aldığınız mikrobu aracınıza, oradan evinize taşımamış olursunuz. İstanbul havalimanı araç kiralama hizmetleri ile kiraladığınız aracı siz de alkol ile dezenfekte etmelisiniz.

 

 Aracın Temizliği

 

Koronavirüs süresince araç belirli periyodlarla ve sık sık temizletilmelidir. Araç temizliği bazı bölümlerden oluşmaktadır. Araç içi, dışı, tekerlekleri ve camları özenle temizlenmelidir. Böylece aracınızda virüs taşıma riskiniz azalacaktır. Virüsten korunmak için İstanbul havalimanı araç kiralama hizmetleri ile kiraladığınız araçta siz de bu işlemleri uygulamalısınız.

 

 Araç İçi Temizliği

 

Araç içi en çok temas edilen bölgeleri barındırdığı için temizliği çok önemlidir. Bunun için yapılabilecek seçenekler vardır. Kendi alacağınız malzemeler ile detaylı bir şekilde araç içi temizliğinizi yapabilirsiniz. Araç temizliği yapan işletmelere giderek komple temizlik yaptırabilirsiniz. Temizlik yapıldıktan sonra çeşitli dezenfektanlar ile tekrar araç içini silebilirsiniz. İstanbul havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız arabayı detaylıca dezenfekte etmelisiniz. Bu seçenekler araç içi temizliği için yapılabilecek en iyi çözümlerdir. Burada dikkat edilmesi gereken husus en çok temas edilen noktalardır.

 

Araç içinde en önemli yerlerden biri de klimalardır. Özellikle sıcak havalarda tercih edilen klimalar virüsün yayılmasında önemli rol oynamaktadırlar. Eğer klimanızın polen filtresinin değişim zamanı gelmiş ise asla bekletmemelisiniz. Mutlaka değiştirmeniz gerekmektedir. Ayrıca polen filtresi 3 ayda bir temizlenmelidir. Mevsim başlarında da filtrenin temizliğine dikkat edilmelidir. Klimanın açıldığı ilk 5 dakika boyunca gelen hava solunmamalıdır. Bu süre içerisinde camlar mümkün olduğu kadar açık olmalıdır. 

 

Torpido gözünde asla çöp biriktirmemelisiniz. Kirli alanlar kolayca virüs taşıyıcısı haline gelebilmektedir.

 

İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Hizmetlerinde Koronavirüs Önlemi

 

Temizlik doğru bir şekilde yapılmalıdır. Temizlik doğru bir şekilde yapıldığı takdirde aracınızı ve kendinizi koronavirüsten korumuş olursunuz. Sevdiklerinizi ve ailenizi de riske atmamış olursunuz. Bu yüzden sizin ve çevrenizin sağlığı için araç temizliğine çok önem verilmelidir. İstanbul havalimanı araç kiralama hizmeti veren firmalar da müşterilerin sağlığı için koronavirüse karşı araçlarını titizlikle dezenfekte etmektedir. 

 

 Araç Temizleme Yöntemleri

 

Koronavirüsten korunma aşamalarında temizlik için birçok farklı yöntem kullanılmaktadır. Aynı şekilde araç temizliğinde de birçok farklı yöntem ile temizlik sağlanmaktadır. Ancak bu konuda bilgi sahibi olmayan ve yetersiz temizlik yapan insanlar da bulunmaktadır. İstanbul havalimanı araç kiralama hizmetleri veren firmalar araçlarını teslim aldıktan ve teslim ettikten sonra dezenfekte etmektedir.

 

Yapılabileceklerden biri ön camların silinmesidir. Ön camlar cam sil yardımı ile silinebilir. Ayrıca farlarınızı da düzgün bir şekilde bu yöntem ile temizleyebilirsiniz. Araç temizleme suyunuza karbonat koymanız mikropların ölmesine yardımcı olacaktır. Yalnızca deterjanlar değil doğal yöntemlerden de faydalanabilirsiniz. Ev temizliğinde de sıkça kullanılan sirke gibi ürünleri de tercih edebilirsiniz.