En Son Teknolojiye Sahip Araçları Kiralama En Son Teknolojiye Sahip Araçları Kiralama - 5sCarRental

Blog

En Son Teknolojiye Sahip Araçları Kiralama


En Son Teknolojiye Sahip Araçları Kiralama

Son zamanların popüler otomobillerinden biri de elektrikli araçlardır. Doğayı daha az kirleten ve daha sessiz çalışan bu otomobillere ilgi oldukça fazladır. Bu teknoloji sayesinde elektrikli araçlar kendi yakıtlarını kendileri üretebilmektedir. Araç kiralama seçenekleri arasında bu araçlara da yer verilmesi sürücüleri heyecanlandırmaktadır.

 Hidrojenli Arabalar Hakkında

 Hidrojenli araçlar araca güç sağlamak için elektronlar üretirler. Bu işlem sonucu ortaya sudan başka atık çıkmamaktadır. Bu durum da sıfır emisyon anlamına gelmektedir. Motorun gürültüsüz bir şekilde çalıştığı hidrojenli arabalar yüksek bir performansa sahiptir. Hidrojenli araçlar benzinle çalıştırıldığında akü devreye girmektedir. Akü, enerjisini frenleme sırasında oluşan kinetik enerjiden almaktadır. Hidrojenli araçlarda vites kutuları yer almamaktadır. Ekranda bir güç çubuğu bulunmakta ve sürücüler onun sayesinde güç ölçekleri hakkında bilgi sahibi olmaktadır.

 Hidrojenli Arabalar Nasıl Çalışır?

 Hidrojenli araçlar elektrikli araç olup enerjisi elektrik motorları tarafından üretilmektedir. Hidrojen araçlarda bir enerji deposu olarak kullanılmaktadır. Hidrojen, bu otomobillerde içten yanmalı motorlardakinin aksine motorda herhangi bir yanma işlemi gerçekleştirmeden direkt olarak elektrik enerjisi üretme görevini üstlenmektedir. Hidrojenli araçlar için herhangi bir istasyona giderek benzin yerine hidrojen doldurmak gerekmektedir. Çevre dostu olan bu araçlar yüksek maliyetlere sahip olduğu için günümüzde sayısı oldukça azdır.

 Hidrojenli Araçların Avantajları Ve Dezavantajları

 Hidrojen yakıt hücresine sahip araçlarda itiş gücü elektrikli olduğu için düşük hızda dahi motor sesi duyulmamakta ve canlı bir kalkış desteği sunmaktadır. Hidrojen araçların şarj süreleri oldukça kısadır. Bu durum araçların kullanılabilirliği bakımından avantaj sağlamaktadır. Bu araçlarla yaklaşık 480 km yol gidebilmek mümkündür. Hidrojen araçlar doğaya zarar vermeyen araçlardır. Bu otomobillerin çalışma prensibi havanın sıcak ya da soğuk olmasından etkilenmemektedir.

 Günümüzde sayıca az olan hidrojen yakıtlı araçların en büyük dezavantajı yakıt ikmalinin yapılacağı yerlerin oldukça az olmasıdır. Bu araçlar için özel yakıt pompalarında yakıt ikmalinin yapılması gerekmektedir. Şu an hidrojen araçlara yakıt ikmali yapacak istasyon sayısı oldukça yetersizdir.

 Hidrojenli Araçların Maliyeti

 Hidrojen ile çalışan araçlar diğer araçlara göre daha pahalıdır. Bu durumun nedenleri arasında üretimin seri hale getirilememesi ve güç üretimi için değerli bir metal olan platine ihtiyaç duyulması gösterilmektedir. Araçların yakıt hücreleri için gerekli olan platin madenini temin etmek zorlaştığı için bu araçların fiyatı yüksek olmaktadır. Hidrojenli araçların fiyatının yüksek olmasının bir nedeni de hidrojen tanklarının fazla yer kaplaması olmaktadır. Hidrojen maliyetlerinin ülkelerde aynı fiyat olmaması da bu araçların üretimini sınırlandırmaktadır.

 Hidrojenli araçları maliyetli hale getiren hususlardan biri de hidrojenin taşınması ve depolanması işidir. Kullanılacak taşıma teknolojisine göre soğutma, sıkıştırma, depolama ve taşıma gibi maliyetler ortaya çıkmaktadır. Bunun için taşınması ve depolanması kolay olan sıvı hidrojene bir yönelik olmaktadır. Elektrik ve suyun olduğu her yerde hidrojene erişmek kolaydır. Bundan dolayı hidrojenli araçlar için gerekli olan yakıtlar dolum istasyonlarında dahi üretilebilmektedir. Dolayısıyla gelecekte ulaşım için kullanılacak temiz kaynakları her yerden temin etmek mümkündür.

 Çevre Dostu Hidrojenli Araçlar

 Hidrojenli araçlar zehirli gazların emisyonunu azaltacak şekilde tasarlanmıştır. Bu araçların motorundan çıkan egzoz gazı su buharından meydana geldiği için diğer yakıtlar gibi çevreyi kirletmemektedir. Bu sayede iklim korunur ve hava da temiz kalır. Hidrojen hücreli otomobillerin kullandıkları elektrik gerek yenilenebilir kaynaklardan gerekse de fosil yakıtlardan elde edilmektedir. Bu yönüyle hidrojen yakıtlı araçlar elektrikli araçlardan farklı olmamaktadır. Hidrojenli araçlar uygun araç kiralama seçenekleri ile müşterilerin beğenisine sunulan araçlar arasında yer almaktadır. 

 Hidrojen, rüzgar ve güneşten elde edilen enerji kullanılmadığında bu kaynaklardaki fazla elektrik kullanılarak da üretilebilmektedir. Hidrojen birçok endüstriyel alanda kullanılan yan ürünlerden biridir. Çoğu zaman kullanılmayan bir atıktır. Bu atık hidrojeni dönüştürerek kullanmak da mümkündür. 

 Hidrojenli araçlar ekolojik dengeye olumlu katkılar sunan bir teknolojidir. Bu teknolojiden faydalanmak için hidrojeni üretmek için gerekli olan altyapının genişletilmesi gerekmektedir.

 Araç Kiralama Seçeneklerinden Hemen Faydalanın

 Son zamanlarda firmalar araç kiralama filolarında yer alan araçların bir kısmını çevreye olan katkısından dolayı elektrikli araçlara ve hidrojenli araçlara dönüştürmeye çalışmaktadır. Müşteriler tercihlerine göre yüksek marka ve özellikteki araçları kolaylıkla kiralayabilirler. İnternet adresinden gerekli incelemeleri yaparak araç kiralama hizmetinden yaralanabilmek mümkündür.