DSG Şanzımanın Özellikleri? – Ucuz Araç Kiralama

DSG Şanzımanın Özellikleri? – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

DSG Şanzımanın Özellikleri? – Ucuz Araç Kiralama


DSG Şanzımanın Özellikleri? – Ucuz Araç Kiralama

DSG Şanzımanın Özellikleri? – Ucuz Araç Kiralama 

 

Ucuz araç kiralama firması olarak DSG şanzıman konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki DSG şanzımanın özellikleri nedir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

DSG şanzıman türünde olan otomatik vitesli araçlar, manuel vitesli araçlara oranla son yıllarda çok rağbet görmeye başlamıştır. Bu sebeple yetkili kişiler araç sürücülerinin otomatik vitesle araç kullanımı yapmaları için özel ehliyet talebi oluşumu sağlamıştır. Türkiye’de ise DSG şanzıman yani çift kavramalı otomatik şanzıman türü otomatik vites ile çalışan arabalarda sıklıkla tercih konumuna düşmektedir. Bir başka kesim olan ucuz araç kiralama ile araç kiralayan kişiler tarafından da sıklıkla bu tipteki araçlar tercih edilmektedir.

 

Genellikle çift kavramalı otomatik şanzıman türü ucuz araç kiralama firmalarında yer almaktadır. Kısa zamanda birçok kesim tarafından rağbet gören bu şanzıman türündeki araçların nasıl ve ne şekilde çalıştığını sizlere detayları ile aktaralım.

 

 Popüler Şanzıman Türü DSG Şanzıman Nedir ve Nasıl Çalışır?

 

DSG şanzıman nedir, nasıl çalışır, sorunun cevabını açıklamak gerekirse, İngilizce adı ile Direct Shift Gear box olan çift kavramalı otomatik şanzıman türü DSG şanzıman, dişli olan otomatik viteslilere nazaran daha çabuk bir şekilde hızlıca vites değişimine imkan tanımaktadır. Manuel vitesli olan araçlar ve düz vites ile çalışan araçlara göre çok fazla güç sağladığı gibi sürüş esnasında güvenli bir kontrol gücü de sağlamaktadır. Hızlıca vites değişimine imkan tanıyan DSG şanzıman tipi araçların bakımı ucuz araç kiralama ile kiraladığınız yetkili personeller tarafından yapılmaktadır.

 

 DSG Şanzımanın Özellikleri

 

DSG şanzımanın özellikleri nedir diye bahsedilecek olunursa, birbirleri arasında uyumlu çalışma gösteren vites seviyeleri, yüksek güç kapasitesine sahip olan araç yapısı ve çift kavrama özelliğine sahip çoklu plakaların olmasının yanı sıra vites geçişlerinin çok hafif derecede az hissedilir olması da bu şanzıman türünde araç kullananlar için avantaj sunmaktadır. DSG şanzıman türünde araç deneyimi için çeşitli kesimler ucuz araç kiralama ile sürüş konforundan tutunda araç içi ve araç dışı özellikleri ile ilgili de bilgi sahibi olmaktadırlar.

 

Aynı zamanda bu şanzıman türünün kullanımı ile yüksek performans verimi alındığı gibi düşük yakıt tüketimi ile maddi açıdan tasarruf edilmektedir. Bu etkenlerden dolayı aracın emisyon değerleri düşük gözükmektedir. Yüksek performans verimliliği sağlayan araç kullanımı için ucuz araç kiralama yolu ile tercihinizi yapabilirsiniz.

 

 DSG Şanzıman Türündeki Araç Tipleri

 

Çift kavramalı otomatik şanzıman türü olan DSG şanzıman ilk zamanlar Volkswagen aracında kullanılmıştır. Volkswagen firması aracılığı ile üretilen DSG şanzıman daha sonraki süreçlerde diğer otomotiv sektörü dev markalar tarafından da üretime geçilmiştir. Bu şanzıman türünün ilk kullanıldığı araç tipleri Formula 1 araçları olmuştur.

 

DSG şanzıman türünün kullanıldığı diğer araba markaları Skoda, Seat, Ford, Auidi, Nissan ve Renault otomobil markaları olmuştur. Normal motorlardan farklı olarak dizel motor kullanan iki araba markası ise Nissan ve Renault olmuştur. Bu tip araçlar ucuz araç kiralama firmalarının bünyesinde yer almakta olup müşteri memnuniyeti ön planda yer almaktadır.

 

 DSG Şanzıman Türü Kullanımın Avantajları

 

Bu tür şanzıman türündeki araçların kullanımındaki en önemli avantaj vites geçişlerinde yaşanan hız değerleridir. Kullanım avantajının oldukça fazla olması sebebi ile ucuz araç kiralama firmaları içinde önemli bir seçenek haline gelmiştir. Aracın vites geçişleri en fazla 8 mili saniyede gerçekleşmekte olup bilgisayar desteği ve sensör desteği de araç içerisinde yer almaktadır.

 

Eski tip otomatik vitesli araçlarda yer alan düşük oranda performans, fazla seviyede yakıt tüketimi, yüksek sayıda çıkan emisyon değerleri ve fazla yükseklikte ağırlık gibi olumsuz özellikler DSG şanzıman türü ile tamamıyla ortadan kalkmıştır. Ayrıca bu şanzıman türü iki farklı sürüş modu özelliği sağlamaktadır. Bunlar ise Sport sürüş modu ve Drive sürüş modudur.