Yürüyen Aksam Parçaları Nelerdir? Yürüyen Aksam Parçaları Nelerdir? - 5sCarRental

Blog

Yürüyen Aksam Parçaları Nelerdir?


Yürüyen Aksam Parçaları Nelerdir?

Yürüyen Aksam Parçaları Nelerdir?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralamafirması olarak araçlarda yürüyen aksam parçaları hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki araçlarda yürüyen aksam parçaları nelerdir? Detaylar bloğumuzda. 

 

Kiralık araç sektöründe kullanılan araçların yürüyen aksamı, aracın sağlıklı kullanılmasında önemli rol oynamaktadır. Peki yürüyen aksam parçaları nelerdir? Aracın hareket kabiliyetini kontrol eden bu sistem aynı zamanda süspansiyonel özellikleri de barındırmaktadır. Ön düzeni arızalı araçların kullanımı tehlikelidir ve ön düzen bakım işlemleri her zaman için takip edilmelidir. Lastiklerin yıpranmış olması veya kullanım süresini doldurması, her zaman için tehlike arz etmektedir.

 

 Lastiklerin Görevi

 

Profesyonel rent a car hizmeti veren firmamız, araç bakım işlemlerini her zaman ön plana almaktadır. Yürüyen aksam parçaları nelerdir diye merak edenler için; Lastikler yürüyen aksamın en önemli parçasıdır ve bu aksam düzenli kontrol edilmektedir. Lastikler yazlık ve kışlık olmak üzere iki sınıfta değerlendirilmektedir. Lastikler jant ve bujiler sayesinde araca monte edilir. Jantlar standart ve çelik olmak üzere iki sınıfta değerlendirilir. 

 

Yazlık lastikler sıcak havanın ve sıcak asfaltın yapısına uygun şekilde tasarlanmıştır. Kışlık lastikler dişleri daha derindir ve karda sorunsuz bir şekilde kullanım imkanı sunar. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamızın filosunda yer alan bütün araçların lastikleri mevsimliktir. Kış aylarında yazlık, yaz aylarında kışlık lastik kullanmak, araç kullanım kalitesini minimum seviyeye düşürmektedir.

 

 Fren Sistemi

 

Aracın yürüyen aksamının en önemli bölümlerinden biri de frenlerdir. Yürüyen aksam parçaları nelerdir? Fren sistemini oluşturan disk, balata, sensör, fren teli ve fren yağı gibi unsurlar her zaman sağlıklı olmalıdır. Balataları biten bir aracın fren sistemi bozulur. Bu durumda araç kullanımı tehlikeli hale gelir. Balatalar zamanında değişmediği zaman disk çizilir ve masraf artar. İstanbul Havalimanı araç kiralama filomuzda yer alan bütün araçların fren sistemi düzenli bir şekilde kontrol edilmektedir.

 

 Aks Rot Rotil ve Miller

 

Yürüyen aksamları içerisinde akslar, rotiller, rotlar ve miller önemlidir. Rotlar aracın dönüşünü ve hareket kabiliyetini kontrol eder. Dümenden gelen hareket enerjisini lastiklere yansıtır. İstanbul Havalimanı araç kiralama filomuzdaki araçların bütün ön düzen bakımları düzenli bir şekilde yapılmaktadır.

 

 Direksiyon sistemi

 

Araç dünyasının en önemli konularından biri olan 'yürüyen aksam parçaları nelerdir?' kategorisinde direksiyon sistemi önemlidir. Şoför kabininde araca yön vermek için direksiyon sistemine ihtiyaç duyulmaktadır. Direksiyon ile araca yön vermek isteyen şoför direksiyonu sağa veya sola çevirmesi gerekir.

 

Direksiyon kutusu bu enerjiyi lastiklere gönderir. Direksiyon kutusu arızalı olan araçların kullanımı tehlikelidir. Direksiyon boşa çıkabilir veya direksiyonda boşluk oluşur. Bu durumda araç kontrolü zorlaşır. İstanbul Havalimanı araç kiralama filomuzdaki bütün araçların direksiyon sistemi gözden geçirilmiştir.

 

 Süspansiyon Aksamı

 

Otomobil dünyasında 'yürüyen aksam parçaları nelerdir?' konusunun diğer önemli maddesi süspansiyonlardır. Aracın konforlu bir şekilde kullanımında önemli rol oynayan bu aksam, sürüş esnasında tümsek ve çukurlarda sarsıntıyı minimum seviyeye düşürür. Dört lastiğin de süspansiyon sistemi bulunmaktadır ve bu süspansiyon sistemi ön düzen sistemine dahil edilmektedir. İstanbul Havalimanı araç kiralama firmamızın filosunda yer alan bütün araçların süspansiyon sistemi sağlıklıdır ve konforlu bir şekilde araç kullanımı için gözden geçirilmektedir. Sanayi bakımı, vergi, sigorta ve benzeri bütün bakımlar firmamız tarafından gerçekleştirilmektedir.

 

Güncel araç kiralama hizmetiyle yıllardır bu sektörde hizmet veren şirketimiz, araç bakımı konusunda titiz davranmaktadır. Filomuzdaki araçların yazlık ve kışlık bakımı düzenli bir şekilde yapılmaktadır ve araçlar sorunsuz şekilde teslim edilmektedir. Filomuzda yer alan jeep, sedan ve toplu taşıma kategorisindeki bütün araç modelleri uygun fiyat seçenekleriyle kiraya verilmektedir.

 

Aylık, yıllık ve günlük kategoride araç kiralama hizmetimiz sayesinde ulaşım probleminiz tam anlamıyla ortadan kalkacaktır. Şirket elemanlarımız İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmetinde aracı havalimanına getirmektedir.