Yurt Dışından Araba Nasıl Alınır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Yurt Dışından Araba Nasıl Alınır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Yurt Dışından Araba Nasıl Alınır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


Yurt Dışından Araba Nasıl Alınır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

Yurt Dışından Araba Nasıl Alınır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak bu yurt dışından araba nasıl alınır?, yurt dışından araba alabilmek için gereken belgeler ve şartların neler olduğu konularına değineceğiz. Yurt dışından araba nasıl alınır? sorusu yurt dışında yaşayan gurbetçi yurttaşlarımızın en çok araştırdığı konuların başında gelmektedir. Çoğu ülkede ne yazık ki sıfır araç fiyatları Türkiye'ye göre çok daha hesaplıdır. Bunun sebebi ülke koşullarında uygulanan vergilendirme politikalarıdır. Koşullar bu şekilde olması sebebi ile çoğu kişinin kafasında yurt dışından araç almak daha mı mantıklı olur? ya da yurt dışından araba nasıl alınır? gibi soru işaretleri bulunmaktadır. 

 

 Yurt dışından araba satın almak için ne yapmak gerekir? 

 

Yurt dışından araba nasıl alınır? sorusunun cevabını şu koşullar sağlanarak cevaplanabilir. Öncelikle yurt dışında minimum 185 gün geçirmiş olmanız gerekmektedir. İkinci olarak ise aracı satın alacağınız ülkede kesinlikle oturma izninizin bulunması gerekmektedir. Bu koşullar sağlanması sonrasında yurt dışından Türkiye'ye araba getirerek onu yalnızca iki sene kullanabilirsiniz. Sonrasındaki süreçte ise tekrar yurt dışında 185 gün geçirmeniz gerekmektedir. Türkiye koşullarında satın aldığınız aracın vergisinden muaf olmanız için iki sene geçmesi gerekmektedir. Sonuç olarak eğer ki senede bir yurt dışında 185 günü geçirebilecekseniz aracı daha uygun bir fiyata satın almış oluyorsunuz. Fakat eğer senede 185 günü yurt dışında geçiremeyecekseniz eğer satın almış olduğunuz araç 2 sene sonunda çekiliyor ve şahsınıza para cezası yazılıyor. 

 

 Hangi ülkeden araç getirilebilir? 

 

Bu soru da en az yurt dışından araba nasıl alınır? sorusu kadar önemli bir konudur. Öncelikle satın almış olduğunuz otomobiliniz sizin ikamet etmekte olduğunuz ülkenin üzerine kayıtlı olması gerekmektedir. Yani Avrupa Birliği’nde ikamet eden bireyler o ülkeye ait araçları Türkiye'ye getirebilmektedirler. 

 

Almanya otomotiv sektörü üretimine öncülük eden ülkelerden biridir. Yurt dışından araba nasıl alınır? sorusu için akla ilk gelen ülkelerden biri haliyle Almanya olmaktadır. Bu Avrupa ülkesinden araç satın almak prosedür olarak bakıldığında da avantajlıdır. Genellikle evrak işlemleri için ekstra ücretler söz konusu olmaz. Yurt dışından araba nasıl alınır? sorusunun cevabını şu şekilde özetlemek mümkündür. 

 

Aracın Türkiye'ye getirilebilmesi için ilk öncelik yabancı ülkeden faturalı ve yasal bir şekilde aracın satın alınması gerekmektedir. 

 

Araç Türkiye'ye sokulurken kesinlikle gümrüğe sokulmalıdır. 

 

ÖTV ve KDV ödemeleri yapılmalıdır. Özel Tüketim vergisi yani ÖTV aracın vergi ücreti çıkarılarak hesaplanmaktadır. Katma değer vergisi ise ödemenin tamamının hesaplanmasından sonra olarak ödenir. 

 

Ödeme işlemleri de tamamlandıktan sonra araç ruhsatı ve plakası çıkarılmalıdır 

 

Samsun Çarşamba Havaalanı Araç Kiralama

 

Havaalanlarının ulaşım aracı olarak kullanılması durumunda havaalanından şehir merkezine ulaşım için en yaygın ve rahat seçenek araba kiralamak olacaktır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama Samsun için yaptığınız seyahatlerde oldukça işinizi kolaylaştıracaktır. İş sebebiyle ya da tatil için uçak ile ulaşım hem zaman tasarrufu açısından hem de konfor açısından güzel bir seçenektir. Çoğu zaman promosyonlar ve kampanyalar takip edildiğinde diğer ulaşım araçlarından bütçe olarak daha uyguna bile getirilebilir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama yeme-içme, dinlenme, ulaşım gibi hizmetler sunmaktadır. Havalimanları genellikle şehir dışına konumlandırılması sebebi ile şehir merkezine ulaşımda Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti alternatifi bulunmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama seçeneği sizin için oldukça konforlu olacaktır. Günümüzün en yaygın teknolojilerinden biri olan akıllı telefonunuz ile henüz gitmemişken sadece bir iki dakikanızı ayırarak araç kiralamak için rezervasyonunuzu oluşturarak Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetinden faydalanmanız durumunda olabildiğince rahat ederek Samsun gezinizi en konforlu şekilde tamamlayarak memnun kalacaksınızdır.