Yol Yardımı Hangi Durumlarda Alınır? Yol Yardımı Hangi Durumlarda Alınır? - 5sCarRental

Blog

Yol Yardımı Hangi Durumlarda Alınır?


Yol Yardımı Hangi Durumlarda Alınır?

Yol Yardımı Hangi Durumlarda Alınır?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak yol yardımı hangi durumlarda alınır? diye merak edenler için bir blog hazırladık. Peki yol yardımı hangi durumlarda alınır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Yol yardımı, genellikle günde 24 saat, haftanın 7 günü mevcut olan ve telefonla veya mesajla talep edilebilen bir hizmettir. Bir şirket tarafından sağlanan yol yardımı sağlarsanız, yol o ülkede Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde ve yasaların belirlediği şekilde sunulur. Yol yardımı hangi durumlarda alınır? sorusunu cevaplamadan önce; yol yardımı, yolda bırakılan veya kaza yapan bir aracın yerinin belirlenmesi, yerinden alınarak en yakın anlaşmalı servis noktasına götürülmesi sürecini içerir. Nakliye hizmetinin çoğu ücretsizdir ancak yetkili bir servis sağlayıcı ile yapılacak işlemler için ödeme kapsamı şirkete veya poliçeye bağlı olarak değişebilir. Ayrıca, aracınızın lastiklerinin hasar görmesi veya değiştirilmesi gerektiğinde yol yardımı da mevcuttur. Bu tür bir yardım durumunda, işçilik maliyetleri AC sigortası kapsamındadır; bununla birlikte, sigortalı kişinin malzeme temin etmesi veya bunun için ödeme yapması gerekebilir.

 

Yol yardımı hangi durumlarda alınır? diye merak edenler için yakıtı biten ve yolda kalan araçlar için yol yardımı yeniden etkinleştirilir ve aracın en yakın benzin istasyonuna taşınmasına yardımcı olur. Aracınız çalınırsa veya anahtarınızı kaybederseniz, yol yardımı size tekrar yardımcı olacaktır. Yol yardımı hangi durumlarda alınır? sorusunun bir diğer cevabı ise; anahtarınızı kaybederseniz ücretsiz yedek anahtar alıp yolculuğunuza devam edebilirsiniz. Aracınızın çalınması durumunda sigorta şirketine haber vermelisiniz. Öyleyse, bir sigorta şirketinin yedek araç hizmetinden de yararlanabilirsiniz. Bu hizmet tipik olarak araç bakımı veya onarımı sırasında sağlanır.

 

 Kasko Yol Yardım Teminatı Nedir?

 

Yol yardımı hangi durumlarda alınır? konusunu açıklamaya şu şekilde de devam edebiliriz: Kendi aracınızın hasar görmesi durumunda yol yardımı genellikle çekme ve onarımı içerir. Bunlar kaza, arıza veya başka bir nedenle aracın yolda takılması durumunda, araç bir çekici ile en yakın anlaşmalı servis merkezine taşınır. Aracın yakıtı biterse araç en yakın benzin istasyonuna teslim edilir. Lastik patlarsa, lastik değiştirilir. Açma kapama ve araç anahtarı ile ilgili sorunlar yaşanması durumunda araç çilingir hizmeti kapsamındadır.

 

Kaza veya arıza sonrası aracın çalışır durumda tutulması gerekiyorsa, sigortalıya kendi aracı yerine geçici olarak kullanması için araca verilir. Sigortalı kişiye, seyahatin sorunsuz bir şekilde sonlandırılması, otel düzenlemeleri ve tıbbi yardım gibi kişisel yardım sağlanır. Sürücünün kaza sonucu yaralanması veya hayatını kaybetmesi durumunda profesyonel bir sürücünün araçtaki diğer kişilerin yolculuğunu tamamlaması sağlanır. Aracın tamir edilmesi için gerekli yedek parçaların aracın alındığı servis alanında olmaması durumunda yedek parçalar atölyeye teslim edilir. Yol yardımı hangi durumlarda alınır? sorusunun cevabını bu şekilde açıklayabiliriz.

 

 Yol Yardımıyla İlgili Önemli Detaylar 

 

Yol yardımı hangi durumlarda alınır? konusuyla birlikte önemli detaylara da değinecek olursak, arıza ve arıza durumunda sadece bir kez römork çekme hizmeti verilmektedir. İkinci servis aynı kazayı veya arızayı kapsamaz. Aracın sürücüsü herhangi bir maddenin etkisi altındaysa yol yardımı yapılmaz. Hizmet sunmanın şartlarından biri de araç sınıfına uygun ehliyettir. Sigorta şirketinin kontrolü dışındaki nedenlerle veya doğal afetler sonucu oluşan şikayetler hizmet kapsamında değildir. Bu durumlarda; savaş, salgınlar, doğal afetler, ayaklanmalar, kamulaştırmalar, tehlikeli hobiler, grevler, mitingler, nükleer ve radyoaktif etkiler.

 

 Yılda Kaç Kez Yol Yardımı Alınır ?

 

Yol yardımı hizmetleri, sigorta poliçesine göre değişir. Bir yıl boyunca sigorta şirketinin yol yardımı hizmetlerinden herhangi birini kullanma sayınız, poliçelerinizde belirtilen sayı ile sınırlıdır. Bu nedenle, yol yardımından yararlanmak isteyen sigorta sahipleri, poliçelerini okumalı ve poliçeleri hakkında yeterli bilgiye sahip olmalıdır.

 

 Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti 

 

Samsun’u gezmek için ilk yapmanız gereken Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti almak en konforlu şekilde seyahat etmenize olanak sağlar. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile Samsun gezinizde, Onur Anıtı, Doğu Park, Batı Park, Atakum sahili, Vezirköprü Şahinkaya Kanyonu, Kızılırmak Kuş Cenneti görmeniz gereken yerler arasında. Samsun'da keyifli bir tatil için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental ile ucuz araç kiralama hizmeti alabilirsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmaları ve Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama fiyatları gibi detaylı bilgileri fiyat karşılaştırması ile birlikte inceleyebilirsiniz. Sistem, Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama seçeneklerini saniyeler içinde gösterir.