Yol Hipnozu ve Otoban Hipnozu Nedir? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Yol Hipnozu ve Otoban Hipnozu Nedir? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak yol hipnozu ve otoban hipnozu nedir? sorusunun cevabı konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki yol hipnozu ve otoban hipnozu nedir? Detaylar bloğumuzda.

 

Araç başındayken kazalara sebep olmamak için dikkat edilmesine ihtiyaç birden fazla konu bulunmaktadır. Bu konulardan biri de son senelerde uzmanlar aracılığıyla sıklıkla duyulan yol hipnozu ve otoban hipnozu akla gelmektedir. Trafikte yaşanan kazaların sonrasında yapılan araştırmalarda, araç süren kişilerin söyledikleri şeylerin birbirine çok benzer olduğu görülmektedir: “Nasıl gerçekleştiğini anımsamıyorum. Olay çok hızlı olup bitti.” Bu çeşit ifadeleri olan kazaların sebepleri yorgunluk, dalgınlık, uyuyakalma ya da dikkat eksikliği gibi konulara bakıldığından durum göründüğünden çok farklı olabilmektedir.

 

Türkiye İstatistik Kurumu’nun yapmış olduğu araştırmalara ve açıkladığı kaynaklar açısında araba sürerken yapılmış olan ve ölümle neticelenen kazaların %66’sı gündüz saatlerinde gerçekleşmektedir. Yapılmış olan trafik kazalarında sürücüler yüzünden oluşan hataların oranı ise %88 olarak gerçekleşiyor, fakat araç süren bir kişinin dalgınlaşması için yorgun ya da uykusuz olması gereksinimi bulunmuyor. Beynimiz uzun zamanlı bir şekilde aynı frekansta ilerleyen bir uyarıcıya karşı karşıya kalığında o uyarıcıyı dikkat bölgesinin dışında kalmasına neden olabiliyor ve o uyarıcıya tepki veremez duruma gelebiliyor. Daha farklı bir anlatımla bir çeşit hipnoz biçimi gerçekleşebiliyor. Bunun araç başında olan durumuna ise yol hipnozu adı verilmektedir. Bu anlattığımız iki kavram otoban hipnozu ve yol hipnozu kelimeleri bazı noktalarda birbirlerine oldukça benzemektedirler.

 

 Yol Hipnozu Nedir?

 

Yolun tek düze bir biçimde ilerlediği durumlarda yol hipnozu zihnimiz ve gözlerimiz açık olduğu durumlarda girmiş olduğu trans biçimidir. Bu trans hali, aynı sıklıkta ve aynı frekans aralığında uzun zamanlı müzik dinlenildiğinde olabilen özel hipnoz haline benzetilme ihtimali yüksektir. Bahsettiğimiz yol hipnozu ve otoban hipnozu durumlarına benzer bir durum daha önce araç sürerken birçok birey karşı karşıya kalmış olabilmektedir. Yaşanılan otoban hipnozu ve yol hipnozu durumlarında bireylerin yanında birisinin bulunması çok önemli bir konudur.

 

Özellikle uzun zaman alan yolculuklar gerçekleştirdiğinizde ve ara vermeden araç sürüldüğünde yol hipnozu gerçekleşme olasılığı artmaktadır.

 

 Otoban Hipnozu Nedir?

 

İlk olarak 1921 senesinde yazılmış olan bir makalede bahsedilen otoban hipnozu kavramı, aracı kullanan bireyin bir noktaya odaklanması, transa girmesi manasına gelmektedir. 1929 senesinde yapılmış olan bir araştırmada ise “gözler açık biçimde uyumak” olarak kısaca belirtilmiştir.

 

Başka çeşitten bir farkındalık durumu biçiminde belirtilecek otoban hipnozu, bilinç de gerçekleşen bir ayrışma hali olarak de değerlendirilebilmektedir. Bu otoban hipnozu kavramı olduğunda bilincin bir yanı hipnoz etkisindeyken öbür yanı ise otomatik biçimde eylemi sürdürme işlemini yapmaktadır.

 

Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Türkiye'nin başkenti Ankara'ya hizmet veren uluslararası havalimanıdır. Şehir merkezinin 28 km kuzeyinde, Akyurt ve Çubuk ilçeleri sınırları içindedir. 1955 yılında hizmete girmiştir. Havalimanında birçok Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti veren firma bulunmaktadır.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan Araç Kiralarken Dikkat Etmeniz Gereken Durumlar

 

Araç kiralama işlemini yapmadan önce planlanmış olan yolculuk için ihtiyaçlar belirlenmelidir. Bu konu için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama noktaları belirlenmelidir. Aracın sürüleceği zemin belirlenmelidir ve buna göre Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketindeki araçlar incelenmelidir. Araçta bulunacak kişi sayısı belirlenmelidir. Ne kadar miktarda bagaj olacağı belirlenmelidir. Araç kiralaması yapabilmek için ne kadar miktarda ücret gerekecek belirlenmelidir. Tüm bu belirlenmesi gereken durumlar bilindiğinde Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketine telefon edilerek veya internetten irtibat kurularak seçenekler ortaya çıkarılmalıdır.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Nasıl Yapılır?

 

Araç kiralamak için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama şirketinin internet sitesinden bakılır. Site içerisinden arama bölümüne İstanbul Havalimanı yazılır ve aracın ihtiyaç duyulan tarih aralığı girilir. İstenildiği durumda havalimanının alanının dışında ilçe ve ya şehir olarak da arama işlemi yapılabilmektedir.