Yokuş kalkış desteği aracın yokuşta kalkışı sırasında vites ve debriyajın birbiri arasında uyum içerisinde hareket ederek aracın geri kaçmasını engelleyen sistemdir. Yokuş Kalkış Desteği Ne Demek? - 5sCarRental

Blog

Yokuş Kalkış Desteği Ne Demek?


Yokuş Kalkış Desteği Ne Demek?

Araç sürmek keyiftir ancak bu aracı kullanırken aynı zamanda karşılaşacağınız zorluklar sizin sürüş konforunuzu kaçırabilir. Yeni otomobillerde ise bir sürücünün sürüş konforunun artırılması için gerekli olan her şey düşünülmüş geri görüş kamerasından tutunda yokuştan kalkışınızı kolaylaştıracak olan yokuş kalkış desteğine varıncaya kadar tüm teknik donanımlar araçlarda bulunuyor. Antalya araç kiralama hizmeti aldığınızda yeni model araçlarımızdaki yüksek teknik donanımlar sayesinde ihtiyacınız olan sürüş konforuna da ulaşabilirsiniz.

Antalya araba kiralama hizmetimiz özellikle kısa sureli tatil amacıyla gelen misafirlerimizin en çok tercih ettiği yöntemlerin başında geliyor. Uzun yolu aracınızla gelmek yerine uçaktan iner inmez kiralayacağınız aracınızla konforu sürdürebilirsiniz.

Yokuş Kalkış Desteği Nedir?

Yokuş kalkış desteği aracın yokuşta kalkışı sırasında vites ve debriyajın birbiri arasında uyum içerisinde hareket ederek aracın geri kaçmasını engelleyen sistemdir. Bu kalkış esnasında araç teknik olarak bir hareket eder ve araçta frene basmaya gerek yoktur. Bu kalkış sırasında sürücü freni bırakarak direk gaza basmasıyla araç hareket edecektir.  

Yokuş Kalkış Desteği’ne Neden İhtiyaç Duyulur?

İyi şoför tanımlaması sadece düz yollarda değil, zorlu şartlarda araç kullanıldığında da geçerlidir. Yani iyi sürücü özellikle yokuşta duran bir aracı önünde ve arkasında engeller olmasına karşın sorunsuz bir şekilde kaldırabilir. Bu durum her ne kadar ustalık gerektiren bir hareket olsa da usta şoförlerde bazen araçlarını geriye kaçırabilirler. Yokuş kalkış desteği olan bir araç ise hangi şartlarda ya da nasıl bir sürücü olduğuna bakılmaksızın aracın problemsiz bir şekilde kalkmasını sağlayacaktır.

Yokuş Kalkış Desteği Nasıl Devreye Girer?

Yokuş kalkış desteği araca ve aracın firmasına göre değişebilir. Sensorlar aracıyla devreye giren bu sistem aracın kalkış esnasında frenin bırakılması sonrasında devreye girer. Fren basıncının korunma suresi ise araca göre değişiklik gösterir.  Antalya oto kiralama firmamız araçlarında teknik donanıma önem verir ve bunun için müşterilerine en konforlu araçlarla hizmet vererek memnun olmalarını sağlar.