Yedek Parça Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama Yedek Parça Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Yedek Parça Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama


Yedek Parça Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama

Yedek Parça Alınırken Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak yedek parça alınırken dikkat edilmesi gerekenler konusunda bir blog oluşturduk. Peki yedek parça alınırken nelere dikkat edilmeli? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Nasıl bir otomobil tercih edilirse edilsin illaki bir süre sonrasında orijinal parçalara ihtiyaç duyulacaktır. Bu yedek parçaları alırken dolandırılmalar veya bil hassa hatalı mallar ile karşılaşmalar olacaktır. Bu makalede bu gibi durumların nasıl önüne geçileceğinden bahsedilecektir.

 

Satın alacağınız aracın herhangi bir yerinde orijinal parça olup olmadığını veya değişen parçasının olup olmadığını öğrenmek oldukça önemlidir. Özellikle ara kiralama esnasında aracın önemli fonksiyonlarındaki değişen parçaların bilinmesi gerekir. Unutulmamalıdır ki ucuz araç kiralama işlemi sonrasında daha çok dikkat edilmelidir.

 

 Oto Yedek Parçalarından En Önemlileri Nelerdir?

 

Otomobillerde yedek parça değiştirilmesinin nedeni genellikle kaza veya eskime durumlarıdır. Özellikle aracınızın motorunda olan parça değişiklerini yaparken çok dikkat edilmelidir. Çünkü aracın beyni gibi işlemekte olan motor kesinlikle her hangi bir arızada büyük sorunlara yol açabilir.

 

Bu sorunlar can ve mal kaybına bile sebep olabilmektedir. Özellikle araç kiralama işlemi sırasında unutulmaması gereken husus motorunda değişen parçaları bilmektir. Özellikle ucuz araç kiralama işlemi sonrasında bu gibi aksaklıklar gözlemlenebilmektedir.

 

 Yedek Parça Oto Aksesuarları Neler Olabilir?

 

Aracınıza alacağınız aksesuar olarak kullanacağınız yedek parça sayısı sınırlıdır. Yani koltuklarınızın kılıfları veya cam filmleri gibi durumlar da yedek parça işlemlerini gerçekleştirmek daha mantıksız gelmektedir. Bu gibi durumlarda daha çok direksiyon, vites topuzu gibi parçalar yedek parça aksesuar olarak kullanılabilir.

 

Genellikle ucuz araç kiralama işlemleri olan araçların koltukları bile yedek parça sonucunda alınmaktadır. Çünkü insan trafiği çok olduğu ve ucuzluktan dolayı çok rağbet olduğu için çok dikkat edilmemektedir.

 

 Oto Yedek Parçalarını Nereden Temin Edebiliriz?

 

Oto yedek parçasının uygun şekillerde bulunması oldukça zor olmaktadır. Unutulmaması gerekene nerden nasıl güvenilir mal alabilirsiniz. Daha çok internet siteleri sayesinde satılmakta olan bu parçalar güvenli olup olmadığı oldukça zor olmaktadır. Bunun için oto yedek parçasının numarasını sorgulanması gerekir. Bunun haricinde sorgulama sonucu olumlu olmayan durumlarda kesinlikle yedek parça alınmamalıdır.

 

Yapılan araştırmalar sonucunda yedek parça olarak satılanların çoğu araba hırsızlıkları sonucu oluşmuştur. Örneğin son zamanlarda artı gösteren hırsızlık vakalarının çoğunu dikiz aynası hırsızlığı gelmektedir. Ayrıca bu parçaların çoğu çalınırken aceleye getirip çalma esnasında yuvalarda bozulmaktadır. Eğer sız bu hasarlı malı alırsanız muhtemelen sızın aracınıza da zarar verebilir. Hem de etik kurallar çevresinde yapılmaması gerekir. Lütfen sorgulamadan geçmeyen parçaları almayınız.

 

Özellikle ucuz araç kiralama şirketlerinde görülen bu tür etik dışı kurumlar hayatınızı riske sokabilir. Bu gibi durumlarla karşılaşmamak için araç kiralama şirketinin kesinlikle güvenilir olması gerekir.

 

 Yanlış Ve Hatalı Yedek Parçadan Nasıl Korunabiliriz?

 

 Kesinlikle her türlü araştırmalarınız ve sorgulamalarınızdan emin olmadan almayın. Ve kesinlikle orijinal yedek parça olmasına özen gösteriniz. Orijinal yedek almanızın diğer bir artısı da kasko yaptırırken size faydalar sağlamasıdır. Kesinlikle nereden alırsanız alın satıcı veya üretici firmanın malının arkasında durması gerekmektedir.

 

 Parçanın otomobilin yapışan bire bir uyması gerekir. Araç yuvasın da her hangi bir kasma veya zorlanma durumlarıyla karşılaşılmamalıdır. Kişisel zevk ile ekleyeceğiniz parçanın kesinlikle orijinalliğini bozmamalıdır. Araç sürüşünüzü tehlikeye atacak parçalardan uzak durunuz.

 

Özellikle ucuz araç kiralama yöntemlerini uygulayan kullanıcıların ortak şikâyeti bu yöndedir. Sahte ve yuvaya tam oturmayan parçalar nedeniyle aracın sürüşü aksamaktadır. Eğer kiralayacağınız aracın parçalarında bir eksiklik varsa bunu fark etmek zorundasınız. Yola çıkmadan önce aracı bir süre çalıştırın ve motor sesini dinleyiniz. Eğer motordan bir parça sesi veya aracın her hangi bir yerinden ses geliyorsa o aracı kiralamayınız.