Yarı Otomatik İle Tam Otomatik Vites Farkı

Yarı Otomatik İle Tam Otomatik Vites Farkı - 5sCarRental

Blog

Yarı Otomatik İle Tam Otomatik Vites Farkı


Yarı Otomatik İle Tam Otomatik Vites Farkı

Yarı Otomatik İle Tam Otomatik Vites Farkı

 

Antalya Havalimanı araç kiralamafirması olarak yarı otomatik ile tam otomatik vitesli araçların farkları konusunda bir blog hazırladık. Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Tam otomatik vitesler, yarı otomatik şanzımanlardan farklı olarak çift debriyaj prensibiyle çalışır, yarı otomatik makinelerde sadece kavrama işlevi gerçekleştirilse de debriyajın yanı sıra takılacak vites hazırdır ve debriyaj tam otomatik olarak kontrol edilir. Bu nedenle, vites değiştirme işlemi sessiz ve pürüzsüz bir şekilde yapılır, neredeyse hiç hissedilmez. Araç üreticileri tam otomatik şanzımana daha fazla önem veriyor. Bunun nedeni, yarı otomatik şanzımanlı araçların zaman zaman tam otomatik arabaların gerisinde kalmasıdır.

 

Her iki araç tipinde de Yokuş Kalkış Desteği bulunsa da yarı otomatik araçlarda aracın savrulma süresi daha uzundur. Ancak son yıllarda piyasaya sürülen tam otomatik araçlar neredeyse hiç kayma olmadan yokuştan çıkabiliyor. Teknolojinin hızla gelişmesi nedeniyle hem tam otomatik şanzıman türlerinde hem de yarı otomatik şanzıman türlerinde büyük değişiklikler meydana geldi. Yapılan iyileştirmeler sayesinde yarı otomatik şanzımanlar, tam otomatik şanzımanla neredeyse aynı performansı sağlamaya başladı.

 

 Yarı Otomatik Bir Şanzımanın Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

 

Faydaları: Manuel şanzımanlı birebir tasarıma sahip olduğu için daha az yakıt tüketir, Verimliliği manuel şanzımanlara benzer, Günlük kullanımda çok uygundur, Çift kavramalı yarı otomatik şanzımanlarda vites değişimi neredeyse hiç hissedilmez, Vites sürücünün isteğine göre değiştirilebilir.

 

Dezavantajları: Tek kavramalı yarı otomatik şanzımanlarda vites değişimleri çok daha fazla hissedilir, Yokuşta kalkış yardımı olmayan şanzımanlı yarı otomatik araçlar yokuşta, Satış fiyatları manuel şanzımandan daha değerlidir, Tek kavramalı yarı otomatik şanzımanda debriyaj sisteminin takılması daha kolaydır.

 

 Yarı Otomatik Vites Mi Tam Otomatik Vites Mi?

 

Rahat bir yolculuk için pek çok sürücü kendine göre özel bütçeler ayırır, yarı otomatik ve tam otomatik vitesli araçlar ise düz viteslilere göre daha pahalı fiyatlara satılmaktadır. Ancak aracın kullanımını kolaylaştıran en önemli özelliklerinden biri de vitestir. Bu sebeple sürücüler genellikle düz vites tercih etmedikleri zaman kendilerine şu soruyu sorarlar; yarı otomatik vites mi tam otomatik vites mi alınmalı? Bu sorunun cevabını daha net verebilmek için bu iki farklı yapıdaki araçların özelliklerine daha yakından bakmak gerekir. Gelin yarı otomatik vites ve tam otomatik vites araçları arasındaki farklara kısaca göz atalım.

 

Yarı otomatik vitesli araçlar yokuş ve rampalarda hafif geri kaydırma yapabilir. Bu tür ayağın frende olması gerekir. Ancak bazı firmalar bunun önüne geçebilmek için yokuş kalkış desteği sistemi sunar.2000’li yıllarda birçok şikayete sebep olan bu durum son yıllarda büyük oranda çözülmüştür.

 

Yokuşlarda yarı otomatik şanzımanlı bir araç kullanırken, debriyaj otomatik yerine mekanik bir sistemle çalıştığı için debriyaj balatası sıkışabilir ve aşınabilir. Bu, tam otomatik araçlar için geçerli değildir. Bu nedenle yarı otomatik şanzıman, manuel şanzımana göre birçok avantaj sunarken, sürücüler bu araçlardan tam otomatikmiş gibi performans beklememelidir ve arı otomatik ve tam otomatik farkı Tam otomatik şanzımanlı araçlarda vites değiştirirken hissedilen titreşimler çok daha az fark edilir. · Tekrarlanan testlerde yarı otomatik şanzımanlı araçların, tam otomatik şanzımanlı araçlara göre daha az yakıt kullandığı görülmüştür.

 

 Antalya Havalimanı Araç Kirama Seçenekleri

 

Araç kiralama Antalya Havalimanı için oldukça avantajlıdır. Antalya Havalimanı araç kiralamaonlarca araç kiralama firmasından seçim yaparak fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Antalya Havalimanı araç kiralama konusunda en uygun fiyatları sunan ve Antalya Havalimanı araç kiralama tavsiye noktasında en iyi çözümü sunuyor. Antalya Havalimanı araç kiralama seçenekleri arasında en uygun fiyatları görebilir ve en iyi Antalya Havalimanı araç kiralama seçeneklerini ister havalimanı transferini, ister kiralık aracınızı kullanarak Antalya Havalimanı araç kiralama bulabilirsiniz.

 

 Antalya Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

İstanbul araç kiralama seçeneğini kullanarak şehre gidebilir, oradan da aracı başka yere bırakma seçeneği sayesinde yolculuğunuza başka bir araçla devam edebilirsiniz. Yıl boyunca yoğunluk devam eden Antalya Havalimanı araç kiralama dış hat uçuşlarında da şehir merkezine giden araç kiralama seçeneklerini kolaylıkla değerlendirebilirsiniz.