Yağ Yakan Motor Çekişten Düşer Mi?

Yağ Yakan Motor Çekişten Düşer Mi? - 5sCarRental

Blog

Yağ Yakan Motor Çekişten Düşer Mi?


Yağ Yakan Motor Çekişten Düşer Mi?

Yağ Yakan Motor Çekişten Düşer Mi?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak sıkça sorulan yağ yakan motor çekişten düşer mi? sorusunun cevaplarını bugünkü yazımızda derledik. Peki yağ yakan motor çekişten düşer mi? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Motor yağı, aracın güvenli bir şekilde çalışmasını ve motor parçalarının aşınmasını, sürtünmesini önleyen kaygan bir sıvıdır. Ancak araca koyulan yağın miktarı zamanla azalabilmektedir. Bu durum yağ yakan motor çekişten düşer mi? gibi soruları akla getirmektedir. Bu azalmanın bir sebebi de motorun yağ yakmasıdır. İstanbul Havalimanı araç kiralama 5s CarRental firması araçlarına düzenli bakım yapması dolayısıyla kiralık araçlarında hiçbir sorun bulunmamaktadır. Peki, yağ yakan motor çekişten düşer mi? Bu sorunun yanıtlanabilmesi için motorun yağ yakması ile ilgili bilgi verilmesi gerekmektedir.

 

Motorun Yağ Yakması Nedir?

 

Motor yağı, pistonların üzerinde ince ve kaygan bir alan meydana getirmektedir. Motor yağı motorun alt kısmında bulunmaktadır. Motorun üst kısmı ise hava ve yakıtın karıştığı kısımdır. Motorun altında bulunan yağ, üst kısımdaki hava ve yakıt karışımına dâhil olması sonucunda motor yağ yakmaya başlar. 

 

Motor Hangi Durumlarda Yağ Yakar?

Motorun yağ yakmasına neden olabilecek birtakım nedenler bulunmaktadır. Bu nedenler yağ yakan motor çekişten düşer mi? sorusunun yanıtı olacaktır. Bu nedenleri şu şekilde sıralamak mümkündür:

Segmanların gevşemesi

Segman, pistonların üstünde bulunan sızdırmama işlevini gören bir parçadır. Segman gevşemesi sonucu yağ pistonların üstüne çıkmaya başlar. Ayrıca motoru uzun süre yüksek devirde çalıştırmak segmanlara zarar vermektedir.

Supap arızası

Supaplar ve yanında bulunan parçalar arızalandığında yağ pistonların üstüne çıkmaya başlar.

Motor yağı seviyesinin takip edilmemesi

Uzun bir süre motor yağı takip edilmemiş ve yağ seviyesi düşmüşse motor parçaları sürtünme sonucu aşınır ve oluşan boşluklardan motorun üst kısmına yağ kaçar.

Tüm bu durumların sonucunda motor yağ yakmaktadır. Ancak yağ yakan motor çekişten düşer mi? sorusuna gelinmeden önce motorun yağ yakmasının anlaşılabilmesi için birtakım gözlemler yapılabilir. Öncelikle egzozdan mavi duman çıkması aracın yağ yaktığı anlamına gelmektedir. Aynı zamanda motor sıcakken hava üflüyorsa yağ yaktığını söylemek mümkündür. Bu durumların önüne geçebilmek için motorun yağ seviyesi kontrol edilmelidir. İstanbul Havalimanı araç kiralama bünyesindeki araçların bakımı sık sık yapılmaktadır.

 

Yağ Yakmanın Motor Çekişine Etkisi Nedir?

Yağ yakan motor çekişten düşer mi? sorusunun cevabı olumludur. Yağ yakan bir motorun iç parçaları aşındığı için araç çekişi düşmektedir. Motordaki yağ eksikse sürtünme artacaktır. Sürtünmenin artması motor içindeki hareketli parçaların hareketlini yaparken zorlanması sonucunu doğurur. Dolayısıyla aracın performansı azalacaktır.

 

Egzozdan sürekli mavi duman geliyorsa bu durum motorun sürekli yağ yaktığı anlamına gelir. Segmanlardan sürekli yağ sızmaktadır. Bu durum yüksek masrafları beraberinde getirebilir. Bu gibi durumların önlenebilmesi için motor bakımları geciktirilmemelidir. İstanbul Havalimanı araç kiralama bünyesinde araçların düzenli olarak motor bakımları yapılmaktadır. 

5s CarRental güvencesi ile araç sürmek keyifli hale gelmektedir. Nitekim İstanbul Havalimanı araç kiralama ile araçlardan tam performans alabilmek mümkündür. Güvenli bir yolculuk hizmeti sunan 5s CarRental daima müşterilerinin araçlardan keyif almasını gaye edinmiştir. 

 ​​​​

 5s CarRental İle Güvenli Ve Konforlu Sürüş Deneyimi

Motorların yağ yakması motor ile ilgilenmemekten geçmektedir. Bu ise bir kiralama şirketine olan güvenin ana ölçüsüdür. İstanbul Havalimanı araç kiralama ile kiralanan araç, dünya standartlarına uygun ve bakımı aksatılmamış araçlardır. Bu sayede hiçbir şekilde yolculuk esnasında olumsuz durumlarla karşılaşılmamaktadır.

Bu durumda müşteriye güvence vaat eden 5s CarRental yağ yakan motor çekişten düşer mi? gibi soruların cevabını asla bünyesinde barındırmamaktadır. Söz gelimi araçların performansı üst seviyede olup hiçbir arıza bulunmamaktadır. Bu sayede İstanbul Havalimanı araç kiralama sektöründeki 5s CarRental firması güvenle gidilebilecek adres olmaktadır.