Yabancı Plakalı Araçlara Ceza Nasıl Uygulanıyor?

Yabancı Plakalı Araçlara Ceza Nasıl Uygulanıyor? - 5sCarRental

Blog

Yabancı Plakalı Araçlara Ceza Nasıl Uygulanıyor?


Yabancı Plakalı Araçlara Ceza Nasıl Uygulanıyor?

Yabancı Plakalı Araçlara Ceza Nasıl Uygulanıyor?

 

Antalya Havalimanı araç kiralamafirması olarak merak edilen yabancı plakalı araçlara ceza nasıl uygulanıyor? sorusu konusunda bir içerik hazırladık. Peki yabancı plakalı araçlara ceza nasıl uygulanıyor? Detaylar bloğumuzda. 

 

Yabancı plaka genellikle dışarıdan alınan araçlar için kullanılan tabirlerdir. Özellikle Türkiye’de ÖTV zammından dolayı birçok kişi yabancı plakalı araçlara ceza nasıl uygulanıyor? sorusunu sormuştur. Özellikle Türkiye’ye giren araçların çoğu Batum sınırından girmektedir. Antalya Havalimanı araç kiralama şirketine göre her yıl binlerce kişi Batum’dan araç getirmekte. Özellikle Türkiye fiyatlarının yarı olması nedeniyle tercih edilmektedir. En sık kullanılan sınır kapısı ise Sarp Sınır Kapısıdır.

 

Dışarıdan ülkeye sokulan araçların belli bir yabancı plaka ile kullanım süresi vardır. Ama bazı durumlarda insanlar tedbir amaçlı yabancı plakalı araçlara ceza nasıl uygulanıyor? sorusunu da düşünmektedir. Bu durumun nedeni daha çok halk arasında sıkça konuşulan dedikodular sebebiyet göstermektedir. Bu durumun bir kanıtı da Antalya Havalimanı araç kiralamatarafından sunulmaktadır. Birçok kişi bu kurumlara bu soru ile gelmektedir. Yabancı plakalı araçlara ceza nasıl uygulanıyor? hakkında bilgili olunmalıdır.

 

Aksi takdir de ceza yenme olayı ile karşı karşıya kalınabilir. Ve kesinlikle geçilen ilkelerde de yabancı plakalı araçlara ceza nasıl uygulanıyor? hakkında bilgi sahibi olunmalıdır. Çünkü her ülkenin kendine özgü kural ve yasaları bulunur. Her ülkede de ceza yenilmemesi için dikkatli olunması şarttır.

 

 Bu Araçları Kimler Kullanabilir?

 

Bu araçları kullanan bireyler daha çok gurbetçi vatandaşlardır. Ve yabancı plakalı araçlara ceza nasıl uygulanıyor? hakkında araştırma yapan kesim daha çok Türk vatandaşlarıdır. Özellikle gurbetçi vatandaşlar memleket ziyaretlerinde araç kiralama yöntemi seçerler. En sık kullanılan araç kiralama şirketi Antalya Havalimanı araç kiralama şirketidir.

 

AyrıcaAntalya havalimanı araç kiralama göre kur farkından dolayı daha çok kaliteli araçlar seçilmektedir. Kur farkı hesaba katıldığı zaman oldukça mantıklı gelmektedir. Fakat kendi araçları ile gelenler yabancı plakalı araçlara ceza nasıl uygulanıyor? sorusundan kurtulamamaktadır. Yapılan trafik denetimlerinde amacından sapmış ve uzun süre kullanılan araçların cezaları kesilmektedir. Hem ceplerini hem de rahatlığını düşünen bireyler kesinlikle bu duruma dikkat etmelidir.

 

 Türkiye’de Yabancı Araç Kullanma Cezası Nedir?

 

Ülkede birçok kişi yabancı plakalı araç kullanmaktadır. Gerekli uyarılara ve zamana uyulmazsa yüklü miktar parayla karşılaşmak mümkündür. Usulsüzlük kanununa göre uygun olmayan davranışlar cezası 159 liradır. Daha çok yapılan işlem bu kanununun sekiz katı olarak geçmektedir. Gerekli hesaplar yapıldığı zaman 1212 lira olarak bilinmektedir. Ayrıca parayı ödedikten sonra bazı yaptırımlara daha tabi tutulmaktadır.

 

 Yabancı Plakalı Araç Kullanmanın Diğer Yaptırımları Nedir?

 

Gerekli maddi işlemler devreye sokulduktan sonra sıra manevi işlemlere gelmektedir. Aracın maddi para cezasını ödemesininim ardından kesinlikle yedi gün içerisinde ülkeyi terk etmesi gerekir. Aksi takdir de aracın bağlanıp garaja çekilmesi durumu ile karşılaşılabilir.

 

Bu durumda daha yüksek meblağlarda para ödemesi gerekir. Kesinkiler maddi yönden oldukça maliyetli olduğu için yabancı plaka kullanmadan önce iki kere düşünülmelidir. Gereken işlemler ve kurallara uyulmazsa daha büyük sorunlara yol açılır. 

 

 Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

 

Kesinlikle yapılması gereken en önemli şey yabancı plaka ile ülke değiştirilirken her şeye dikkat edilmelidir. Kur farkı ne kadar hesaplanırsa hesaplansın ziyaretçilerin ekonomisine etki edebilir. Ayrıca bazı ülkelerde plaka cezaları daha katı ve daha ağırdır. Örneğin ıranda yabancı plaka ile gezmek oldukça tehlikeli olabilir.