Xenon Far Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Xenon Far Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir? - 5sCarRental

Blog

Xenon Far Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?


Xenon Far Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

Xenon Far Nedir? Avantajları ve Dezavantajları Nelerdir?

 

İstanbul Havalimanı araç kiralamafirması olarak xenon far nedir? sorusu hakkında bir blog hazırladık. Peki xenon far nedir? Avantajları ve dezavantajları nelerdir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Xenon far nedir? diye açıklamak gerekirse, büyük miktarda ksenon gazı içeren mikro deşarjlı bir lamba olarak tanımlanabilir. Farlardaki ışığa ark ve elektrotlar ile cam tüp içindeki yüksek basınçlı ksenon arasındaki ışık neden olur. Xenon ampullere göre 3 kat daha fazla ışık yayarlar. Ayrıca halojen ampullerin yarısı kadar güç tüketir. Xenon farların düşük enerji tüketimi, aracın elektrik sisteminden daha az enerji tüketir. Xenon far nedir? sorusunun cevabını detaylı bir şekilde inceleyelim. Xenon farlar, sürücülere çok net bir menzil sağlar. Sıradan farlara kıyasla çok daha güvenli ve görünmez bir sürüş sağlar. Karanlıkta sürüşe izin veren Xenon far, araç sürücülerine büyük konfor sağlıyor. Yerli ve yabancı tüm araçlara Xenon farlar takılabilir.

 

Farlardaki ışığa, elektrotlar arasındaki ark ve yanıp sönen ışık ile cam tüp içindeki yüksek basınçlı xenon neden olur. Xenon far nedir? diye merak edenler için, gazı 1930'lu yıllarda aydınlatma amaçlı kullanılmaya başlansa da 1990 yılında otomotiv sektörüne girmiş ve o zamandan beri yaygın olarak kullanılmaktadır. Xenon farın önünde, ışığı kesen küçük bir elektrik motoruyla çalışan hareketli bir parça var. Aracın farları uzun pozisyonda iken ön far tamamen açık, aracın farları kapalı ise hilal şeklini alıyor. Xenon farlar kullanılıyorsa, araçlarda ayrıca bir far yıkayıcı bulunmalıdır. Far camları kirli ve paslı olduğundan, bu yeterli aydınlatmayı engeller. Bu, sürücüler için bir sorun olabilir. Xenon far nedir? sorusunu cevabını verdikten sonra xenon farın avantajları ve dezavantajlarına göz atalım.

 

 Xenon Farın Avantajları Nelerdir?

 

Aydınlatma seviyeleri ve sağlıklı görüş için tercih edilen far türü, standart halojen farlara göre birçok avantaja sahiptir. Xenon farlar, sıradan ampullere göre 3 kat daha fazla ışık sağlar. Bu, sürüş güvenliği açısından önemlidir. Başka bir fayda; Gece sürüş sırasında, xenon farlı bir araç halojen fara göre daha az fark edilir. Başka bir deyişle, parlama çok daha düşüktür ve gün ışığı olarak yorumlanabilir. Xenon, araçlarımızdaki standart far tasarımına göre daha uzun hizmet ömrüne sahiptir. Üretim hatası veya sizin neden olduğunuz bir şey olmadığı sürece 20 yıldan fazla kullanabilirsiniz. Xenon farlar daha az enerji gerektirdiğinden, çalışmak için daha az elektrik kullanırlar. Teknik olarak, halojen 55 watt enerji kullanır ve xenon ışıklar 35 watt kullanır. Bunu diğer farlarla olan büyük farklar arasına koyabiliriz.

 

 Xenon Farın Dezavantajları Nelerdir?

 

Xenon farlar, yüksek ışık çıkışı, halojen farlara göre 3 kat daha uzun kullanım ömrü ve çeşitli renk seçenekleri gibi avantajlar sunuyor. Bununla birlikte, halojen farlara göre 10 kat daha yüksek fiyat ve daha yüksek yenileme ücretleri gibi dezavantajları var. Farları satın aldıktan sonra, halojen farları çıkardığınızdan ve XENON far konektörlerini bağlantı parçalarıyla hizaladığınızdan emin olun. XENON farlar takılıyken TÜVTÜRK muayenesinden geçmek mümkün değildir.

 

 Xenon Far Nasıl Çalışır?

 

Gazla reaksiyona giren elektrotlar var. Elektrik iletken olmayan havadan taşındığında elektrik arkı oluşur. Bu nedenle elektrik arkı çakarak ışık üretir. Araçlara xenon farları takarken, donanım listesinde ayrıca hareketli bir denge veya küçük bir elektrik motoru bulunmaktadır. Kalkışta farlarımız uzunsa xenon'un önü tamamen açılacaktır. Farlarımız kısa kapalı konumdaysa daha koyu ve yarım daire şeklindedir.

 

Aldığımız araçlar bu kadar teknolojik farlarla donatılmışsa yıkama odası yasal olarak mevcut olmalıdır. Çünkü her ne sebeple olursa olsun, far camı kirlenirse veya tamamen kapanırsa, görüş aralığı neredeyse ihmal edilebilir hale gelir. Genellikle tampon üzerinde bulunan motorlu basınçlı su tahliye haznesi, silecek kolunun hareketi ile devreye girmektedir. Yani aracımızın ön camını yıkarken farın bir kısmını da yıkıyoruz.

 

 İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti 

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama ile kentte konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz. İstanbul Havalimanı araç kiralama seçenekleri oldukça yüksektir. Lüks araç kiralama, dizel otomat kiralama gibi hemen hemen tüm alternatifleri İstanbul Havalimanı araç kiralama bulabilirsiniz. Online olarak ücretsiz rezervasyon seçeneği size uygun aracı İstanbul Havalimanı araç kiralama firmalarında bulabilirsiniz. 5scarrental.com.tr adresinden talep ettiğiniz aracı ücretsiz bir şekilde rezervasyon yaparak İstanbul Havalimanı araç kiralama hizmet alabilirsiniz.