Virajlı Yollarda Araç Kullanma Rehberi Virajlı Yollarda Araç Kullanma Rehberi - 5sCarRental

Blog

Virajlı Yollarda Araç Kullanma Rehberi


Virajlı Yollarda Araç Kullanma Rehberi

Virajlı Yollarda Araç Kullanma Rehberi 

 

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama firması olarak virajlı yollarda araç kullanımı hakkında sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki virajlı yollarda araç nasıl kullanılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Kara yolu ulaşımında şüphesiz en çok kullanılan araçlar bireysel olarak kullanılan otomobillerdir. Antalya şehir sınırlarına varıldığında ve özellikle havalimanına varıldığında Antalya Havalimanı araç kiralama ile bu deneyimi yaşayabilirsiniz. Üstelik her türlü zorlu yollarda ve keskin virajlarda size güvenli ulaşım sağlayacak araç filosuna sahip. Çünkü şoförleri çok zorlayan virajlı yollarda Antalya Havalimanı araç kiralama tecrübesiyle doğru aracı seçebilir ve virajlı yolları aşabilirsiniz. Peki virajlı yollarda araç nasıl kullanılır? 

 

 Araç Kalitesi Virajı Kolaylaştırır

 

Kullanılan aracın kaliteli olması ve hedefe yönelik seçilmiş olması yollardaki virajları epey kolay hale getirir. İşte bu noktada Antalya Havalimanı araç kiralama sizin doğru aracı seçmeniz için yardımcı oluyor. Böylece şehrin genel ulaşım hatlarını kolaylıkla öğrenip doğru aracı seçebilirsiniz. Bu sayede yolları hiç de yadırgamadan gidebilirsiniz. Sağlanan araçların özellikleri gayet iyi olduğundan savrulmalardan ve hız sorunundan kurtulmuş olursunuz.

 

 Viraja Giriş Aşamasında Dikkat

 

Virajlı yollar aniden ortaya çıkabilir. Üstelik beraberinde eğimle de gelebilir. Bu yüzden kullanılan aracın bakımları tam yapılmış olmalıdır. Burada Antalya Havalimanı araç kiralama sayesinde bakımları eksiksiz yapılmış araçlarla viraja giriş yapılabilir. Viraja girmeden önce hızı düşürmek önemlidir. Bu yapılmazsa sonra telafisi olmayabilir. Bu konuda motto olmuş bir söz de vardır. Virajlarda yavaş gir hızlı çık. Bu taktik kısaca viraja girerken hızın düşürülmesi gerektiğini ve çıkarken de hızlanılması gerektiğini göstermektedir. Bu yapılmak zorundadır ki viraj alınırken sürekli frene basılmak zorunda kalınmasın. Çünkü sürekli frene basmak aracı yolun dışına çıkarabilir. Bunu yapmaktaki amaç araç lastiklerinin yola tam olarak tutunabilmesidir. Viraja mümkün olduğunca dıştan girilmelidir. Buna ek olarak aracın yol tutuşu da ayrıca iyi olmalıdır. 

 

 Virajı Alırken Stabil Sürüş 

 

Virajı dıştan dönmek en önemli şarttır. Sağa dönülecek virajlarda en sola, sola dönülen virajlarda ise en sağa yanaşarak sürmek idealdir. Bunu yaparken de Antalya Havalimanı araç kiralama sayesinde kaliteli araçlarla görüşünüzü iyi ayarlayarak virajı geçebilirsiniz. Viraj esnasında çok zorunlu olmadıkça fren yapılması dengeyi kolaylıkla bozar. Eğer hız yeterince düşük değilse gereken vites ayarıyla hız düşürülmelidir. Eğer frene basılmışsa frenden ayak çekilerek debriyaja basılmalıdır. Viraj esnasında hızlanmak gibi bir hatanın yapılmaması gerekir. Viraj alınırken aracın ön kısmının kayması da en büyük riskler arasındadır. Dolayısıyla sürücünün ayağını gaz pedalından çekmesi ve aracın rahatlıkla dönmesini sağlaması gerekir. En çok bilinen teknik direksiyonun dokuz beş yönünde ayarlanmasıdır. Bu yapıldığında karşıdan gelen araçların görüşü de kolay hale gelebilir. 

 

 Viraj Çıkışında Rahatlık 

 

Viraj çıkışları doğru sürüş yapıldığında pek kolaydır. Özellikle Antalya Havalimanı araç kiralama imkanlarını kullanarak en iyi araçlarla sürüş keyfi yaşanabilir. Viraja girilmesi ve dönüşün tam olarak sağlanması dışında virajlardan çıkış da önemlidir. Çünkü viraj çıkışıyla beraber trafik hızlanacak ve yol akışı seri hale gelecektir. Burada iyi bir konum almak önemlidir. Viraj son demlerinde sabit ve uygun hızla alınmalıdır. Böylece virajın iç noktasındayken virajın en dış noktası olan uzak noktaya odaklanarak çıkış sağlayabilirsiniz. En son hamle olarak direksiyon düzeltilmeli ve gaz pedalına basılarak hızlanılmalıdır. Böylelikle viraj tamamlanmış olur. 

 

 Viraj Sonrası Sürüş Keyfi 

 

Virajdan çıkışta sürücülere iyi derecede rahatlama hissi gelir. Ayrıca Antalya Havalimanı araç kiralama bünyesinde barındırılan araçlarla sürüş keyfi hat safhaya çıkmaktadır. Çünkü iyi ve temiz araçlarla virajları aşmak ve uzun yollar gitmek sürücülerin işini kolaylaştırır. Sonuçta araç kullanmak yorucu bir iştir. Özellikle de büyük şehirlerde yollar çok çeşitlidir. Sonuç olarak iyi araçlarla dikkatli yol alınmalıdır. 

 

Antalya Havalimanı Araç Kiralama

 

Antalya Havalimanı araç kiralama dahil 8 lokasyonda hizmet veren 5s CarRental, araç kiralama sektöründe tercih edilen bir firmadır. Lüks araçlardan oluşan filomuz, düzenli bir şekilde yenilenmektedir. Müşteri memnuniyeti odaklı çalışan firmamız aracılığıyla, sınırsız kilometre, teslimatta ödeme ve son model araç kiralama avantajıyla konforlu bir şekilde yolculuk yapabilirsiniz.