Uzun Yolda Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama Uzun Yolda Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Uzun Yolda Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama


Uzun Yolda Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama

Uzun Yolda Dikkat Edilmesi Gerekenler – Ucuz Araç Kiralama

 

Uzun yola çıkan ya da çıkmak isteyen sürücülerin uyması gereken hayati kuralları dikkate almaları gerekmektedir. Ucuz araç kiralama şirketleri ile araç kiralamak isteyen sürücülerin de bu kurallara uyarak önlem almaları gerekir.

 

 Başlıca Uyulması Gereken Hayati Önlemler

 

 1) Sabah Saatlerinde Yola Çıkmak

 

Trafikte yaşanan yoğunluğun önüne geçebilmek için sabahın erken saatlerinde ya da öğleden hemen önce yola çıkmak ve trafiğe kalmamak iyi ve güzel bir yöntemdir. Aracı kullanacak sürücünün uykusunu tam anlamıyla almış olması gerekir. Kişisel olarak çeşitlilik gösterse de yaklaşık olarak genel manada 7 veya 8 saatlik bir uyku yeterli olmaktadır. Ucuz araç kiralama firmaları da erken saatlerde yola çıkmanın önemi üzerinde durmaktadırlar.

 

 2) Uyku Belirtilerine Dikkat Edilmesi

 

Araç sürücüsünde beliren uyku belirtileri genel olarak sık sık esneme hareketini yapması, gözlerini açık tutmakta zorlanıyor olması, başını dik tutmaya çalışmakta zorluk çekmesi, aracı kullandığı esnada kilometre sayısını hatırlayamıyor olması, dikkatini toplamakta zorluk çekiyor olması, trafik işaretlerini kaçırıyor olması, önünde hareket halindeki araca çok yaklaşmış olması ve aracın duruşu ya da kalkışı esnasında sarsarak kullanması uyku belirtileri taşıdığını göstermektedir. Ucuz araç kiralama ile alınan araca azami önem gösterilmeli ve uyku alınmadan yola çıkılmamalıdır.

 

 3) Mola Verilmesine Dikkat Edilmesi

 

Uzun araba yolculuğuna çıkmadan alınacak önlemlerden biri de uzun yolculuklarda ara ara mola vererek sürücünün dinlenmesine olanak tanımaktır. Yolculuğa çıkmadan bir gün önce alkol alımından uzak durulmalıdır. Erken uyumaya özen gösterilmelidir. Yolculuk esnasında uyku getiren ilaçlar alınmamalıdır. Yola çıkmadan bir gün öncesinde mola verilecek yerler belirlenmelidir. 150 kilometre mesafe yol kat ettikten sonra mola verilmesine dikkat edilmelidir. Ucuz araç kiralama şirketleri aracılığı ile mola yerleri hakkında fikir edinimi de sağlanabilmektedir.

 

 4) Rahat Kıyafet Tercihi Yapılmasına Dikkat Edilmesi

 

Şehirler arası yolculuklarda özellikle özel günlerde yoğun trafik akışına kapılan ve uzun yol tecrübesi olmayan ya da ilk defa otobanda araç süren sürücüler olabilmektedir. Bu sebeple önünüzde, arkanızda, sağınızda ya da solunuzda yer alabilecek araç sürücüsünün her an hata yapabilecek riskini düşünerek hareket etmeli ve ona göre önlem alınmalıdır.

 

Yola çıkmadan ağır olan yağlı gıdalardan uzak durulmalı daha hafif olan çorba veyahut da küçük porsiyon gıdalar tüketebilirsiniz. Aynı zamanda kalın ve ağır gelen kıyafetler yerine daha salaş, hafif ve rahat kıyafet tercihi yapılmalıdır. Ucuz araç kiralama şirketlerinden kiralanan araç seçiminde de size uygun geniş ve konforlu araba seçeneklerini tercih edebilirsiniz. Ucuz araç kiralama ile güvenle yolculuğa çıkabilir konfordan ödün verilmediği gibi kaliteden de ödün vermemiş olursunuz.

 

 5) Ayakkabı Seçiminde Doğru Tercihi Yapmak

 

Araç içinde yer alan pedalları rahat kullanmak için hassasiyet oranı yüksek olan ince tabanlı ayakkabılar tercih edilmelidir. Ucuz araç kiralama firmalarından seçeceğiniz araç seçiminde hız sabitleyicisi olan araç seçeneğini tercih ettiğinizde konforlu bir yolculuk yapma fırsatı elde ettiğiniz gibi aynı zamanda ayaklarınız daha az yorulmuş olacaktır.

 

Gerektiği yerde yapılması gereken ani frenler terlik ile yapılamadığı için terlik seçiminden kaçınılmalıdır. Araç içinde yer alan klimayı sürekli olarak açık kullanmayın ve 30 ya da 40 dakikada bir olmak kaydı ile aracın camını açın. Bu şekilde araç içerisini havalandırmış olacak ve oksijen miktarı artacağı için konsantreniz bozulmayacaktır.