Uzun Süre Kullanılmayan Araçlarda Oluşan Arızalar – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Uzun Süre Kullanılmayan Araçlarda Oluşan Arızalar – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak uzun süre kullanılmayan araçlarda oluşan arızalar konusunda sizleri bilgilendirmek istedik. Peki uzun süre kullanılmayan araçlarda ne gibi arızalar oluşur? Detaylar bloğumuzda. 

 

Tüm eşyaların belirli bir kullanım ve bakım koşulları vardır. Bir ev içerisinde oturan olmadığı zaman bakım da olmayacağı için zamanla çürümeye boyaları dökülmeye başlar ve bir süre sonrada yıkılır. Arabalarımızda aynıdır içerisinde yer alan mekanik aksamı, kaportasında ve hatta koltuklarında bile beklemekten arızalar meydana gelir. Bu nedenle çok fazla araç kullanmayacak olanlar için araç almak yerine kiralama hizmeti almalarını öneriyoruz. Bu şekilde araçların beklemeden kaynaklı arızalarının maddi külfetinden kurtulmuş olursunuz. Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama hizmeti alarak araç bakım masraflarınızdan kurtulabilirsiniz. 

 

 Uzun Süre Kullanılmayan Araçlarda Meydana Gelebilecek Arızalar

 

Arabalar üretilirken bazı mühendislik kuralları ve makine prensiplerine göre çalışmalar kullanılır. Bu prensiplere göre belirli standartlara uygun şekilde kullanılması gerekmektedir. Uzun süre kullanılmayan araçlarda beklemeden kaynaklı olarak standartlara uygun çalışması gereken motor aksamında, elektrik tesisatında, lastiklerinde ve kaportasında sorunlar çıkmaya başlar. Bu sorunların başında ise motor arızaları gelmektedir. Araçların uzun süre çalışmaması sonucu oluşacak arızaların maliyetli olanları bu arızalardır. Eğer çok fazla araç kullanan birisi değilseniz kapıda beklemesi için binlerce para verip araç almak yerine Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmeti de veren firmamız 5s CarRental’dan güvenli ve düşük maliyetli üstelik hep yüksek modelli araç kullanabilirsiniz. 

 

 Motor Arızaları 

 

Uzun süre kullanılmayan araçların motorları beklemeden kaynaklı tozlanma nedeniyle sorun oluşturabilir. Ayrıca tozlanma sonucu ile motor bujilerinde oksitlenmeler oluşabilir. Motor yağında beklemeden kaynaklı partiküller oluşur ve motor içerisinde yer alan yağla çalışan teknik aksamların yağsız kalması sonucu arızalanmalar oluşabilir. 

 

Motorda beklemeden kaynaklı olarak oluşabilecek en büyük sorun ise belirli bir kullanım ömrü olan kayışların zamanla çürümesi ve zayıflaması sonucu kopması olacaktır. Bu durumda motorunuzda çok büyük sorunlar oluşur. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama sayesinde bakım, sigorta ve vergi gibi maliyetlerden kurtularak hep yeni araç kullanabilirsiniz. 

 

 Elektrik Arızaları 

 

Uzun süre kullanılmayan ve düzenli bakımı, temizliği yapılmayan araçlarda sıkıntı yaratabilecek en büyük sorun elektrik tesisatında oluşacak olan oksitlenmelerdir. Oksitlenmeler sonucunda elektrik tesisatında kopmalar, kısa devreler oluşabilir, hatta bu kısa devreler sonucunda aracınızda yangın çıkma olasılığı bile bulunmaktadır. Bu sorunları yaşamamak için araçlarınızın düzenli bakımını yaptırmanız ya da Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetini kullanabilirsiniz. 

 

 Diğer Arızalar 

 

Uzun süre kullanılmayan arabaların aküsü zamanla boşalacak ve çalıştırmak istediğiniz zaman çalışmayacaktır. Ayrıca belirli bir ömre sahip olan parçalardan olan plastik aksamlarda beklemeden kaynaklı olarak parçalanmalar meydana gelebilir. Düzenli kullanılmayan ve el freni çekili olarak bırakılan arabaların fren kampanalarında şişme oluşabilir ve sıkışabilir. Ailenizin, kendinizin ve trafikte bulunan diğer insanların güvenliği için bakımsız araç kullanmayın. Bakım maliyetleri ile uğraşmak yerine Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetini kullanabilirsiniz. 

 

 Uzun Süre Kullanılmayan Araçların Maliyeti 

 

Uzun süre kullanmayacak olsanız da araçlarınız için durduğu yerden bile belirli harcamalar yapmanız gerekmektedir. Bu harcamaların başında sigorta, kasko ve vergi masrafları gelmektedir. Tabi birde belirli sürelerde yapılması gereken muayene işlemleri ücretleri de bulunmaktadır. Aracı almak için yaptığınız masrafı da düşünürsek epeyce maliyetli bir durum söz konusudur.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama hizmetini kullanarak vergi, muayene ve kasko gibi masraflardan tasarruf ederek istediğiniz aracı kullanabilirsiniz. 

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama dahil 8 lokasyonda hizmet veren 5s CarRental’ın en yeni araç modellerinden oluşan filosundan güvenle otomobil kiralayabilirsiniz. Sınırsız kilometre, teslimatta ödeme ve ücretsiz online rezervasyon avantajı ile kiralayacağınız araçlarla konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz.