Dizel Mi, Benzinli mi? – Ucuz Araç Kiralama Dizel Mi, Benzinli mi? – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Dizel Mi, Benzinli mi? – Ucuz Araç Kiralama


Ucuz Araç Kiralama

Dizel Mi, Benzinli mi? – Ucuz Araç Kiralama

 

Tatil, iş, eğitim veya kültürel amaçlı seyahat etmek isteyen ama araç sahibi olmayan insanlar ve aileleri için en ekonomik ulaşım seçeneklerinin başında araç kiralama hizmetleri gelmektedir. Araç kiralamak isteyenler öncelikle talep ve ihtiyaçlarına uygun araç kiralama şartlarını araştırmakta ve ucuz araç kiralama hizmetini kendilerine sağlayabilecek deneyimli, güvenilir, sektörde tanınan ve iyi referanslara sahip araç kiralama firmalarına yönelmektedir. 

 

 En Uygun Araç Kiralama 

 

En uygun araç kiralama denilince akla ilk gelen sahip olduğunuz bütçeyi sarsmayacak ama ihtiyaç duyduğunuz ve olmasını istediğiniz tüm özellikleri de taşıyacak bir aracın kiralanmasıdır. Fiyat araştırmaları yaptığınız zaman istediğiniz şartlara sahip bir aracı güvenilir araç kiralama sitelerinin ucuz araç kiralama seçenekleri arasında gördüğünüzde bu fırsatı kaçırmamalısınız. 5s CarRental araç kiralama işlemlerini en ekonomik fiyatlarla, güvenilir şekilde online olarak gerçekleştirebileceğiniz siteler arasında ilk olarak göz atmanız gerekenlerden biri. Müşteriler araç kiralarken dizel veya benzinli araçları ihtiyaçlarına göre tercih etmektedirler.

 

 Yakıt Tasarrufu Sağlayan Araç Seçimleri 

 

Araç kiralama firmaları, geniş araç filolarında müşterilerinin isteklerini göz önüne alarak benzinli, dizel ve şimdilerde üretimlerine hız verilen elektrikli araçlara yer vermektedir. Araç kiralama hizmetlerinde genellikle yakıt tasarrufu sağlayan benzinli araçlara daha fazla rağbet edilmekte olduğu göze çarpmaktadır. Bunda yakıt tüketiminin dünya için önemli bir noktaya gelmesinin etkileri tartışmasızdır. Uzun mesafelere daha az yakıt tüketimi ile ulaşmak, enerji kaynaklarının verimli kullanılması açısından oldukça önemlidir. Kaliteli, güvenilir araç kiralama firmaları bu araçları ön plana almaktadır.

 

 Dizel Araçların Özellikleri 

 

Dizel araçlar, daha tasarruflu yakıt alma avantajını sürücülerine sunarlar. Dizel motorla çalışan araçlar, üretim yapıları bakımından daha kuvvetli bir torka haizdir. Bu tork yapısı, özellikle yük taşıma kapasitesinde önemli avantajlar sağlamaktadır. Dizel fiyatlarının düşük olması, ucuz araç kiralama kapsamında yer almalarında etkili olmaktadır. 

 

 Dizel ve Benzinli Araçlar Arasındaki Farklar Nelerdir? 

 

Dizel araçlar, benzinli araçlara nazaran daha pahalıdır. Benzinle çalışan bir araca göre motor gücü daha düşük olabileceğinden düşük hız ve düşük performans görülebilir. Benzinli araca göre çalışırken daha fazla ses çıkarabilirler. Dizel motorlar daha fazla bakım isterler. Atmosfere daha fazla sera gazı salarlar. Dizel araçlar, benzinli araçlara göre daha az yakıt harcarlar. Araç sahipleri, genellikle kullanım alanları ve araçları kullanma sıklıklarına göre tercihte bulunmaktadırlar. 

 

Dizel ve Benzinli Araç Tercihi

 

Dizel araçlar, benzinli araçlar ile geçmişten günümüze kıyaslandığında yakıt tasarrufu sağlama bakımından çok fazla yolculuk eden sürücüler tarafından daha çok tercih ediliyordu. Bu tercih sadece araç sahiplerine değil, ucuz araç kiralama ile direksiyon başına geçmek isteyen kişilere de aitti.

 

Günümüzde ise çevre dostu araç üretimleri ile dizel araçlara olan talep geçmişe nazaran azalmaya başladı. Ucuz araç kiralama hizmetlerinden yararlanmak isteyen vatandaşlar dizel aracı da benzinli aracı da hemen hemen aynı oranda talep etmektedir.

 

 Benzinli Araçların Özellikleri 

 

Benzinli araçların motor devir güçleri fazladır. Motor performansları yüksektir. Dizel araçlar ile kıyaslandıkları zaman ise daha az bir bakım gerektirmeleri ile ekonomik avantajlar sağlayan araçlardır. Benzinli ikinci el ve 0 kilometre arabalar, dizel olan muadillerine nazaran fiyat bakımından oldukça uygundur. 

 

 Dizel Araç mı Yoksa Benzinli Araç mı Tercih Edilmeli? 

 

Bu soru ucuz araç kiralama hizmeti satın almayı düşünen pek çok insanın aklında yer almaktadır. Dizel araçların da benzinli araçlarında özellikleri bakımından avantaj ve dezavantajları olabilmektedir. Bu açıdan ihtiyaç ve istekleri doğrultusunda araç kiralama hizmeti almak isteyen müşterilerinin tercihleri değişebileceğinden kararın müşterilere bırakılması en doğrusu olacaktır. 5s CarRental, araç kiralama hizmetlerinde bu hizmet anlayışı ile hareket ederek dizel, benzinli ve elektrikli araçlardan oluşan ve pek çok model aracı içeren zengin araç filosunu müşterilerinin beğenisine sunmaktadır.

 

Ucuz Araç Kiralamada Mevsimler  

 

Araç kiralamak için en uygun ayların başında ocak ayı gelmektedir. Bu ayda ucuz araç kiralama yaparak düşlediğiniz seyahati yine düşlediğiniz son model lüks ve konforlu araçlarda gerçekleştirme imkanını yakalayabilirsiniz. Araç kiralama açısından bütçenizi en çok zorlayacak mevsim ise kesinlikle ağustos ayı olacaktır. Bu ayda talep yoğunluğuna bağlı olarak araç kiralama fiyatlarında dalgalanmalar gözlenmektedir. Bahar aylarında da piyasanın hareketlenmesi doğrultusunda fiyatlar yükselme gösterse de ucuz araç kiralama kampanyalarını takip etmeniz avantajlar sağlayacaktır.