Vitesi Boşa Almak Yakıt Tasarrufu Sağlar Mı? – Ucuz Araç Kiralama Vitesi Boşa Almak Yakıt Tasarrufu Sağlar Mı? – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Vitesi Boşa Almak Yakıt Tasarrufu Sağlar Mı? – Ucuz Araç Kiralama


Ucuz Araç Kiralama

Vitesi Boşa Almak Yakıt Tasarrufu Sağlar Mı? – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama yapmak isteyen ve otomobili olanlar için vitesi boşa almak yakıt tasarrufu sağlar mı? sorusu hakkında okuyucularımızı bilgilendirmek istedik. 

 

Hava yolları günümüzde en hızlı ve en güvenli ulaşım araçlarıdır. Ancak asıl karmaşa uçaktan indikten sonra başlar. Hava alanlarından gitmek istediğiniz konuma kadar taksi kullanmak veya seyahatinizin kalın süresi boyunca taksi kullanmak bazen çok maliyetli olabilmektedir.

 

Bazen ucuz araç kiralama seçenekleri taksi seçeneğinden daha iyi olabilir. Bu sayede maddi açıdan kazanç sağlamakla kalmayıp hem dilediğiniz zaman durup mola verebilme hem de istediğiniz müziği dinleyebilme gibi özgürlük alanlarına sahip olursunuz.

 

 Araç Kiralarken Nelere Dikkat Edilmelidir?

 

Araç kiralarken öncelikler tamamen kişi bazlıdır. Kimi kullanıcı otomatik araç tercih ederken kimisi aracı daha iyi hissedebilmek ister ve bu yüzden düz vites araçları tercih eder. Ucuz araç kiralama gibi bir önceliğiniz varsa benzinli araçlardan ziyade dizel araçları tercih etmekte fayda vardır. Bu sayede yakıt tasarrufu sağlamak mümkündür.

 

Düz vites araç kullanmak konusunda çok iyi değilseniz otomatik vites tercih etmenin doğru olacaktır. Çok dik yokuşlarda sıkıntı yaşamanız olasıdır.

 

Araç kiralama şirketleri çok iyi araştırılmalıdır. Ucuz araç kiralama amacıyla çok iyi araştırılmamış şirketlere yönelmek sonradan üzücü sonuçlara sebebiyet verebilir.

 

Sözleşme mutlaka dikkatlice okunmalıdır ve olası bir kaza halinde hangi aksiyonların alınması gerektiği önceden öğrenilmelidir.

 

 Yakıt Tasarrufu Sağlamanın Yolları Nelerdir?

 

Yükselen benzin fiyatları ve yapılan yanlış araç tercihleri sebebiyle yol masrafları ciddi düzeylere çıkmaya başlamıştır. Bu sebeple araç kiralayan kullanıcılar bir şekilde yakıttan tasarruf yapabilmenin peşindedir. Kulaktan kulağa yayılmış bir çözüm olarak vitesi boşa alarak aracı kullanma olsa da bu tamamen yanlış bir bilgidir. Belki çok az bir tasarruf sağlar ama bu yöntem tahmin edilenin aksine oldukça etkisiz bir tasarruf yöntemidir.

 

Bunun yerine ucuz araç kiralama seçeneği değerlendirilmelidir. Örneğin küçük araç tercih etmek yakıt tasarrufu sağlama yollarından biridir. Vitesi boşa alarak yakıt tasarrufu sağlamak yerine can güvenliğini ön planda tutacak tasarruf yöntemleri tercih edilmelidir.

 

 Yokuşta Vitesi Boşa Almak Yakıt Tasarrufu Sağlar Mı?

 

Peki vitesi boşa almak yakıt tasarrufu sağlar mı? Boş viteste giden aracın ani durumlarda vereceği tepki süresi daha uzun zaman alabilir. Bu yüzden özellikle yokuşta çok tehlikeli sonuçlarla karşılaşılabilir. Yokuşta vitesi boşa almak belki çok az bir yakıt tasarrufu sağlayacaktır ancak emniyetli bir davranış değildir.

 

Hatta bir diğer inanışa göre vitesi boşa alarak araç kullanmak kazançtan çok zarar sağlayabilmektedir. Çünkü normalde araçlar vitese geçirildiğinde yakıttan benzin alımı durur. Bunu, yakıt deposunun önüne bir bariyer gelip daha fazla yakıt akmasını engelliyor gibi düşünebilirsiniz. Ancak vites boşa alındığında ortada böyle bir bariyer yoktur ve yakıt deposundan benzin akmaya devam edebilir. Bu sadece bir ihtimaldir fakat olması mümkündür. Yani kazanç sağlamak isterken zarara da geçilebilir. 

 

 En Az Yakıt Harcayan Araç Modelleri Hangileridir?

 

Vitesi boşa alarak yakıt tasarrufu sağlamanın peşine düşmek yerine ucuz araç kiralama yöntemiyle tasarruf etmeyi düşünmek daha mantıklıca bir hareket olur. Bunun için en az yakıt yakan araç modelleri tercih edilmelidir.

 

Özellikle araç kiralama firmalarından bazılarında bulunan Peugeot 301, Peugeot 208, Renault Clio Hatchback, Citroen C3, Opel Corsa, Hyundai i20 gibi araçlar tasarruflu yakıt tüketimiyle ucuz araç kiralama şirketi arayanların ilk bakabileceği araçlardan biridir.

 

Bunun yanında küçük boyutlu ve dizel motora sahip araçlar benzinli modellere göre daha ekonomik çözümler sunmaktadır.

 

 Emniyet mi Tasarruf mu?

 

Vitesi boşa almak gibi yöntemlerin yakıt tasarrufu sağlamadığı, aksine daha fazla yakıt yakma ihtimalini doğurduğunu göz önünde bulundurmakta yarar var. Ayrıca bu yöntem son derece ekonomik bir yöntem bile olsaydı tercih edilmemesi gereken bir yöntemdir. Bunun yerine ucuz araç kiralama tercih edilmelidir.

 

 İster yalnız yolculuk yapıyor olalım, ister ailemiz veya arkadaşlarımızla, tasarruftan önce emniyet düşünülmelidir. Ne olursa olsun önce can güvenliği gelmelidir.