Trafikte Geçiş Üstünlüğü – Ucuz Araç Kiralama Trafikte Geçiş Üstünlüğü – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Trafikte Geçiş Üstünlüğü – Ucuz Araç Kiralama


Ucuz Araç Kiralama

Trafikte Geçiş Üstünlüğü – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama hizmeti alan veya kendi araçları ile trafiğe çıkan sürücülerin geçiş üstünlüğü kurallarına uyması gerekmektedir.  

 

Araçların geçiş üstünlüğü gündelik hayatımız da en sık sorulan ve araştırılan hususların başında yer almaktadır. Araçların geçiş üstünlüğü konusu sürücü kursların da öğretilse de birçok sürücü maalesef bu konu da çok sınırlı bir bilgiye sahiptirler. Trafik kurallarına uymak hem kendi canımızı hem karşı tarafın canını hem de malımızı ve paramızı korumaktadır. Günümüz de en çok kazaların olma sebebi araçların birbirine yol vermemesi olarak karşımıza çıkmaktadır. Araçların geçiş üstünlüğü konusu eğer bütün sürücüler tarafından tam olarak bilinseydi kazaların belli bir çoğunluğu yaşanmazdı.

 

 Trafikte Geçiş Üstünlüğü Olan Araçlar

 

Araçların geçiş üstünlüğünü Karayolları Genel Müdürlüğü belirlemektedir. Araçların geçiş üstünlüğü her araca uygulanmamaktadır. Geçiş üstünlüğü olan araçlar aşağıda sıralanmıştır

 

Ambulans gibi hasta taşıyan araçların trafikte geçiş üstünlüğü bulunmaktadır. Ancak sadece ambulans gibi kamu araçları değiş hasta, yaralı gibi birey taşıyan özel araçlar da bu geçiş üstünlüğüne sahiptirler.

 

Hastalar için organ veya doku taşıyan araçlar trafikte geçiş üstünlükleri bulunmaktadır.

 

Yangına müdahale etmek isteyen itfaiye araçlarının trafikte geçiş üstünlüğü bulunmaktadır.

 

Suçluları ya da acil olarak olay yerine gitmesi gereken güvenlik güçlerine bağlı bütün araçların geçiş üstünlüğü bulunmaktadır.

 

Özellikle kış aylarında yoğun kar yağışların da ya da yoğun yağmur yağışları neticesinde oluşan olumsuz durumlara müdahale etmek için çalışan araçların trafikte geçiş üstünlüğü bulunmaktadır.

 

Meydana gelen acil afetler nedeni ile yola çıkan yardım araçlarının geçiş üstünlüğü bulunmaktadır.

 

Koruma ya da korunan özelliği olan araçların trafikte diğer araçlara göre geçiş üstünlüğü bulunmaktadır.

 

Kavşaklarda Araçların Geçiş Üstünlüğü

 

Genel olarak araçların geçiş üstünlüğü yukarıda belirtildiği gibidir. Ancak ülkemizde kavşak sayısının fazla olması sebebiyle sizlere kavşaklardaki geçiş üstünlüğünü anlatacağız. Kavşaklar maalesef en çok kazalara tanıklık ettiğimiz yerlerin başında gelir. Kavşaklara yaklaşırken hızımızı düşürmeli ve çok dikkatli bir biçimde etrafımızı ve diğer taraftan gelen araçları ile trafik levhalarını kontrol etmeliyiz. Geçiş üstünlüğü olan durumlar şu şekildedir;

 

Yukarıda belirttiğimiz durumlar aynı şekil de kavşaklar için de geçerlidir. Doğrudan gelen tramvay türü araçların geçiş üstünlüğü vardır. Yol olarak bölünmüş olan yollardan tarafımıza doğru gelen arabaların geçiş üstünlüğü vardır. Karayoluna geçiş yolundan çıkan arabaların geçiş üstünlüğü vardır. Motorlu araçların, sağ taraftan gelen araçlara karşı geçiş üstünlüğü bulunmaktadır. Bisiklet gibi motorsuz araçlar, motorlu araçlara geçiş üstünlüğünü vermek zorundadırlar.

 

 Yukarı da belirtilen hususlar kavşaklar da dikkat edilmesi takdir de kazaların azalacağı görülecektir.

 

Ucuz Araç Kiralama Hizmeti

 

Araba kiralamayı da düşünüyorsanız yukarıdaki hususları çok iyi bilmeli ayrıca araç kiralamayı düşünenler, ehliyeti yeni olup da araç kiralamak isteyenler ile ucuz araç kiralama düşünenler birçok konuda bilmesi gereken kiralama koşulları nelerdir sizler için açıklıyoruz? Ayrıca araç kiralamak için ucuz araç kiralama bağlantısına tıklayarak müsait araçları ve fiyatlarını görebilir ve ücretsiz online rezervasyon da yapabilirsiniz. 

 

 Sürücü Yaşı

 

Sigorta şirketlerinin kendilerini korumak amacı ile sunmuş olduğu yaş şartları bulunmaktadır. Eğer ekonomik bir ucuz araç kiralama düşünüyorsanız en az 21 yaşını doldurmanız gerekmektedir. Orta ya da üst sınıf bir ucuz araç kiralama için 25 yaşını doldurmanız gerekmektedir. Son olarak da lüks ya da büyük araba kiralamak istiyorsanız en az 28 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.

 

 Ehliyet süresi

 

Ehliyet süreleri de sürücü yaşında olduğu gibi arabanın sınıflarına göre değişmektedir. Ekonomik, orta sınıf veya üst sınıf ucuz araç kiralama isteyenlerin ehliyet süreleri en az 2 yıllık olmalıdır. Ancak lüks ya da büyük araba kiralamak isteyenler için bu alt sınır 3 senedir.

 

 Ek sürücü

 

Kiralamış olduğunuz arabayı sizden başkalarının da kullanması mümkündür. Ancak ikinci veya ek sürücünün ucuz araç kiralama da kesinlikle bildirilmesi gerekli olup bu hususların ucuz araç kiralama sözleşmesine işlenmesi gerekmektedir. Bu bildirimlerin yapılmasının en önemli hususu bildirilen sürücülerinde kasko ve sigorta kapsamına dahil edilmiş olurlar. Unutulmaması gereken bir husus ise sürücü şartlarının aynılarını ikinci sürücünün ya da ek sürücünün de aynı şartları yerine getirmesi gerekmektedir. Örneğin yaş ya da ehliyet süreleri gibi.

 

 Kilometre sınırı

 

Kiralama şirketleri araçlarını güvene almak için bir takım sınırlamalar getirmişlerdir. Bazı firmalar ise sınırsız kilometre avantajı ile araba kiralama yapmaktadır. Sınırsız kilometre için ucuz araç kiralama bağlantısına tıklayabilirsiniz. Bunlardan biri olan kilometre sınırı ucuz araç kiralama isteyenlerin en çok merak ettiği bir konudur. Araba sınıfına göre değişen bu sınır birçok yere göre farklılık göstermektedir. Kiralamak istediğiniz aracın kilometre sınırı çoğunla araba listelerinde belirtilmektedir. Genel olarak her aşılan kilometre başına 50 kuruş gibi bir ücret uygulanmaktadır. Yine aynı şekil de kilometre sınırlaması olmayan araçlarda mevcuttur. Muhakkak bu hususların ucuz araç kiralama işlemleri sırasında konuşulmalı ve sözleşmeye işlenmelidir.