Önden ve Arkadan Çekili Araçların Farkları – Ucuz Araç Kiralama Önden ve Arkadan Çekili Araçların Farkları – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Önden ve Arkadan Çekili Araçların Farkları – Ucuz Araç Kiralama


Ucuz Araç Kiralama

Önden ve Arkadan Çekili Araçların Farkları – Ucuz Araç Kiralama

 

Ucuz araç kiralama yaparken ihtiyacınıza ve araziye göre önden veya arkadan çekişli araçları tercih etmeniz sürüşünüzü kolaylaştıracaktır. 

 

Şehrin kargaşasından uzaklaşmak için ve iş stresini atmak için kısa izin günlerinde bir yerlere gidebilmek için ilk ihtiyacınız olacak şey sizi şehirden uzaklaştıracak bir araç olacaktır. Ne yazık ki günümüz şartlarında herkes araç sahibi olmamaktadır. Bu noktada devreye ucuz araç kiralama fikri girmektedir.

 

 Araç kiralarken dikkat edilecek hususlar

 

Araç kiralarken uygun fiyata bulabilmek oldukça önemlidir. Zira tatil boyunca masraflarınız çok olacağını düşünürsek ucuz araç kiralama kaçınılmaz bir gerçeğiniz olacaktır. Araç kiralarken ihtiyacınıza göre sıralanmış araç kiralama fiyatları arasından yapacağınız en ucuz araç kiralama seçimin ardından, ideal aracınız size istediğiniz yere ulaştıracaktır. Önemli olan sizin nereye gideceğinize karar vermeniz ve gideceğiniz yere uygun bir araç kiralamanızdır.

 

Her araç ile her arazide rahat seyahat edemezsiniz. Ucuz araç kiralama sırasında aracın önden çekişli ve arkadan çekişli olup olmadığına dikkat etmeniz gerekmektedir. Çünkü önden veya arkadan çekişli araçların kendine göre avantaj veya dezavantajları vardır. Bunu göz önünde bulundurmalısınız. 

 

 Arkadan İtişli Araçlar

 

Genellikle yüksek performanslı spor otomobiller arkadan itişli özelliğe sahiptir. Kuru koşullarda daha iyi taşıma ve iyi bir yol tutuşu sağlar. Arkadan çekişli araçlarda yük aktarımına bağlı olarak aşağı kuvvetin arttığı arka tekerleklere hızlanma kuvveti uygulanmaktadır. Böylece arka lastikler ön lastiklerden aynı anda hızlanıp eğilebilirler. Düşük çekiş koşullarının olduğu buzlu ve çakıllı yollarda daha öngörülebilir direksiyon, direksiyon simidi sürüşü sürdürebilmekte ve tahrik tekerlekleri kayarken bile aracın hareketini etkileyebilmektedir. Bu nedenle arkadan çekişli araçlar uzman ve tecrübeli bir sürüş gerektirmektedir.

 

Ucuz araç kiralama düşüncesinde olan arkadaşlar, daha az masraflı ve daha kolay bakım gerektiren arkadan itişli arabaları tercih etmeliler. Arka tekerlekten çekiş mekanik anlamda çok daha basittir. Arka tekerlekten çekişli araçlarda ağırlık dağılımı oldukça önemlidir. Yük yarı yarıya olmalı ve dengelenmelidir. Yükünüz ağır ise arka tekerlekten çekişli araçları tavsiye edebiliriz. Drift yaparken araç kontrollü bir şekilde sürüklenme hareketi yapar.

 

Arkadan çekişli araçların dezavantajlarına değinecek olursak; taşıma özellikleri rahat olurken yolcular için daha az konforludur. Arkadan çekişli araçlarda yolcuların bulunduğu bölümde daha az bacak alanı bulunmaktadır. Ucuz araç kiralama araştırmaları yaparken bu konulara mutlaka önem vermelisiniz.

 

 Önden Çekişli Araçlar

 

İç mekan oldukça rahattır. Arkadan itişli araçlara oranla daha ucuzdur. Benzin kullanımında daha tasarrufludur. İşte bu ucuz araç kiralama araştırmalarınızda not alınacak bir husustur. Yakıt ekonomisi seyahat masraflarınızı azaltacaktır. Rahat sürüşü ile de size keyifli bir yolculuk sunacaktır.

 

Ucuz araç kiralama düşünenler, eğer kış mevsiminde araç kiralamayı düşünüyorsanız mutlaka önden çekişli araçlar tercih etmelisiniz. Önden çekişli araçlarda, ön tarafa olan basınç ve sürtünmenin fazla olması kaymayı önlemekte, yol tutuşunu artırmaktadır. Arkadan çekişli araçlara göre bu yüzden daha fazla tercih edilme sebebidir. Ayrıca önden çekişli araçlar virajlı yollarda daha çabuk toparlanabilmektedir. Bu durum sizin sürüşte güçlük yaşamamanıza neden olacaktır. Yakıt tasarrufu, sürüş rahatlığı ve konforuna sahip önden çekişli araçlar sağladığı tüm bu avantajlar nedeniyle piyasada üretimi daha fazla olmaktadır.

 

Önden çekişli araçların dezavantajlarına değinecek olursak; ön kısımdaki yükün hafif olması önden çekişli aracın hızlanmasını sınırlar. Bazı çekme durumlarında önden çekişli araçlar, çekiş tekerleğinde daha az yük olacaklarından çekiş dezavantaj arz etmektedir.

 

5S CarRental, ucuz araç kiralama düşünenlerin adresi olacaktır. Uygun fiyat garantisi ve görülmemiş fırsatlarla hizmet vermektedir. Online rezervasyon ile teslimatta ödeme seçenekleri ile hizmette kaliteyi ve konforu bulacağınız tek araç kiralama adresiniz olacaktır.