İkinci El Araba Almak İsteyenlere Tavsiyeler – Ucuz Araç Kiralama İkinci El Araba Almak İsteyenlere Tavsiyeler – Ucuz Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

İkinci El Araba Almak İsteyenlere Tavsiyeler – Ucuz Araç Kiralama


Ucuz Araç Kiralama

İkinci El Araba Almak İsteyenlere Tavsiyeler – Ucuz Araç Kiralama

 

Yeni bir otomobil seçimi yapmak hiçbir zaman kolay denilebilecek bir iş değildir. Arabaları ucuz araç kiralama yöntemiyle kiralamak istemeyen ve satın almak isteyenler genellikle araba almayı tercih ederler. Araştırma yapılması ve takip edilmesi gereken birçok konu vardır ve sürekli sanki birtakım verilerden eksik kalınıyormuş gibi bir düşünceye kapılır. Öte yandan pek çok karşılaştırma yoluyla geçen bu sürecin farklı bir deneyim olduğunu da söylemek yanlış olmayacaktır

 

 Araba Alınırken Hangi Araç Tercih Edilmelidir?

 

Bir otomobil ucuz araç kiralama yöntemi yerine alınıp otomobile sahip olurken dikkat edilmesi gereken birçok önemli kriterler vardır. Öncelikle hangi aracın size hitap ettiğini araştırıp bulmanız gerekiyor. Aracı iş için mi yoksa aile aracı olarak kullanmak için mi alıyorsunuz, veyahut da sadece haftanın bazı günleri mi kullanacaksınız? Bu ve benzeri sorulara "İş için" cevabını veriyor iseniz, araçla ilgili mutlak suretle bilmeniz gerekenlerden bazıları şunlardır; Motor gücü yüksek, dayanıklı ve sağlam bir otomobil mi? Az yakıt yakmasının yanında uzun seyahatler boyunca size eşlik edecek bir otomobil arıyorsanız eğer bu kriterlere uygun bir araç tercih etmelisiniz. Tabi araç kısa süreli kullanılacak ise ucuz araç kiralama yöntemi kullanılabilir. Öncelik olarak otomobili eğer şehir trafiğinde sıklıkla kullanacak iseniz motor gücü 1.2, 1.4 ya da 1.6 olan araçları tercih etmeniz bütçe açısından faydalı olacaktır.

 

 Araba Alınırken Bütçe Nasıl Belirlenmelidir?

 

Otomobil piyasasında birçok sorunlu araba bulunmaktadır. En çok da bu sebepten dolayı ucuz araç kiralama yöntemi tercih edilmektedir. O kadar ki temiz araba bulmak gerçekten zor bir hale gelmiştir. Markası, modeli, seri modeli, yılı, kilometresi, yakıtı, motor gücü, vitesi, rengi, fiyatı, tutulan seviyesi, tutulmayan seviyesi, servisi, yedek parçası gibi birtakım özellikleri göz önüne bulundurarak bütçenize uygun arabayı satın almayı tercih edebilirsiniz. İlk yapılması gereken alacağınız aracın bütçesini belirlemektir. Bu işi oldukça kolaylaştıracaktır. Yeni ehliyet alan birisi iseniz, araba kullanmaya henüz başlayacaksanız veya ilk kez araba satın alacaksanız sıfır veyahut da çok yeni ve fiyat olarak külfetli bir araba almanız önerilmez. Çünkü araç kullanmayı yeni yeni öğrenirken doğal olarak, direksiyon hakimiyetini kavrayıp ustalaşana kadar ufak tefek sürtme, çarpma gibi kazalar yapılabilir. Araç kullanmayı yeni öğrenenlere ucuz araç kiralama yöntemi önerilmez. Çünkü ucuz araç kiralama yönteminde kiralanan aracın alınan hali ile geri getirilmesi istenir.

 

İkinci El Araba Almanın Avantajları Nelerdir?

 

İkinci el araba satın almak yeni model bir araba almaya oranla oldukça ekonomik olarak rahat bir işlemdir. Yeni model arabalar ilk çıktıklarında modelinin son ürünü olduğu için fiyatları oldukça şişirilmiş olacaktır. Araç satın almak aracı sıklıkla kullanmak isteyenler için ucuz araç kiralama işlemine oranla daha mantıklı bir işlem olacaktır.

 

 Araba Alınırken Araştırma Aşaması Nasıl Olmalıdır? 

 

Belirlenen araba modelleri ve serileri ile ilgili detaylı araştırma yapmak ihmal edilmemelidir. İnternet ortamında bütün markaların modelleri, serilerine dair olumlu veyahut da olumsuz yorumlar vardır. Güvenilir kaynaklar aracılığıyla araçla ilgili bilgileri okuyarak araca ilişkin belirli bir hata var mı ya da aracı kullananların tavsiyelerini öğrenebilirsiniz. Bu işlemler sonucu alabileceğimiz araba modellerini de belirlemiş olursunuz. Bu araştırma sürecinde dikkat edilmesi gereken ana husus incelenen araçların maliyetlerinin bütçenize uygun olmasıdır.

 

İkinci El Araba Almanın Püf Noktaları

 

2. el araba alınırken dikkat edilmesi gereken hususlar ilgi duyulan aracın kullanım şartları, fiyatı ve aracın son durumudur. Tüm bu hususlar bir araya getirildikten sonra alınacak arabaya karar vermek oldukça sağlıkla olacaktır.