Türkiye’nin ilk Yerli Otomobili TOGG Türkiye’nin ilk Yerli Otomobili TOGG - 5sCarRental

Blog

Türkiye’nin ilk Yerli Otomobili TOGG


Türkiye’nin ilk Yerli Otomobili TOGG

Yerli ve Milli Otomobil TOGG

Türkiye 60 yıldır bir hayalin peşinde koşuyordu. Geçtiğimiz günlerde bu hayali gerçeğe dönüştürerek ilk yerli otomobilinin tasarımını tamamladı. Türkiye’nin ilk küresel mobilite markası olacak TOGG teknik ve donanım özellikleriyle ilklere imza atacak.

TOGG 2023’te piyasaya çıkacak ve en önemli özelliği doğuştan elektrikli ilk SUV model olması. Akıllı ve sıfır emisyon olarak üretilecek otomobil rakiplerinin özellikle ve maliyet bakımından önünde olacak.

Tasarıma Üretici Fikirleri Yön Verdi

TOGG’un her türlü fikri ve sınai mülkiyet hakkı ülkemizde olurken tasarım sürecinde de ilklere imza atıldı. Tasarım aşamasında bir yarışma düzenlenerek Türkiye’den ve dünyadan toplamda 18 tasarım evi 6 farklı kriter belirleyerek objektif bir değerlendirme yaptılar. TOGG tasarım ekibi değerlendirmeler sonucunda 3 tasarım eviyle sürecin devamını sağlarken otomobilin tasarımında satın alma alışkanlıkları değerlendirdi.  4 aşama halinde yapılan yarışma toplam 6 ay kadar sürdü ve bu süre içerisinde toplamda 100’ün üzerinde tasarım değerlendirmesi yapıldı.

İlginizi Çekebilir: Ankara Araç Kiralama

Türkiye Gurur Duyuyor

Geçtiğimiz gün yapılan gösterimle SUV ve Sedan modellerinin tanıtımı yapıldı. Araçta belirgin ve keskin hatlar sağlam ve güçlü karakteri dışa vurmuş. SUV modele baktığımız zaman keskin hatların ön bölümden başlayarak arkaya doğru akıcı bir şekilde devam ettiğini, yalın ve net çizgilerin birbirini tamamlamasıyla özgün ve modern bir görünüm kazandırıldığı görülüyor. Aracın ön bölümünde ızgara ve farlar tüm bakışları bu alana çekerken krom detaylar yan ve arka bölümlerde devamlılığı sağlayarak aracın prestijini tamamlamış.

Aracın tasarımı Anadolu topraklarının köklü simgelerinden kabul edilmiş olan laleden esinlenmiş. Jantlar ve iç mekan detaylarında kullanılan figürler Selçuklu imzasını taşırken, bizim coğrafyamızın bir kültür mirası olarak değerlendirilebilir.

Aracın iç mekan tasarımında kaliteli ve şık malzemeler kullanılmış. Sürücülerin ve yolcuların ilgisini çekebilecek dokunmatik bir ekran var. Akıllı yaşam alanını destekleyen araç yüksek bir teknolojiye sahip.

Orta konsol adeta bir uçak kokpitini andırırken dokunmatik ekran ve sesli komut sistemi sayesinde alışagelmişin üzerinde bir iç teknoloji karşımıza çıkıyor.  TOGG teknolojiyi yalın bir hale getirirken tasarımıyla da karmaşık olmaktan uzaklaşıyor.

Araç 5 kişilik bir aileyi rahatlıkla taşıyabiliyor. Kabin içi yüksekliği ve genişliği özellikle uzun yolculuklarda benzersiz bir konfor sağlayacak şekilde düşünülmüş.

TOGG Doğuştan Elektrikli Araç

Araç dünyada bir ilki barındırıyor ve ilk kez doğuştan elektrikli olarak üretilme özelliğine sahip. 2023 yılında yollara çıkacak olan araç evde, ofiste ya da yolda şarj edilebilecek. Tek bir şarjla 300 ile 500 km yol gidebilecek olan TOGG yüksek enerjili Lityum-İyon pil teknolojisine sahip. Araç üretim aşamasında 2 farklı pil ile sunulacak. 300 km ve 500 km menzil sağlayabilecek olan modelden kullanıcılar istediğini tercih edebilecek.