Türkiye'nin En Güzel Manzaralı Sürüş Rotaları Türkiye'nin En Güzel Manzaralı Sürüş Rotaları - 5sCarRental

Blog

Türkiye'nin En Güzel Manzaralı Sürüş Rotaları


Türkiye'nin En Güzel Manzaralı Sürüş Rotaları

Türkiye'nin En Güzel Manzaralı Sürüş Rotaları

 

Seyahat etmeyi seven insanlar için gidecekleri yolda görecekleri yer kadar önemlidir. Aşağıda bahsedilen rotalar da bu kişilerin çok seveceği rotalardır. Ucuz araç kiralama hizmeti veren 5s CarRental olarak Türkiye'nin en güzel manzaralı sürüş rotaları şöyle sıralanabilir:

 

 • Karaburun Yarımadası Rotası

 

 Doğaseverlerin kendi araçlarıyla ya da ucuz araç kiralama yoluyla edindikleri araçla gezebileceği harika bir rotayı oluşturmaktadır. Bu rotanın en güzel yanı güzelim gün batımı ve ıssız bir sessizliğin varlığından gelmektedir.

 

 • Gökçeada - Bozcaada Rotası

 

 Engebeli ve virajlı yollarda araç kullanmayı sevenler için harika bir rotadır. Bu nedenle Türkiye'nin en güzel manzaralı sürüş rotaları sıralamasında ilk sıralarda yer alır. Ege kıyılarında adaların çevresinde yapılacak doğal güzelliklerle bezeli bir yolculuk için en güzel rotadır. Araziye uygun aracıyla ya da engebeli yollar için elverişli ucuz araç kiralama yoluyla edinilen bir araçla yolculuk edecek seyahat tutkunları için muhteşem bir rota olacaktır.

 

 • Soğanlı Geçidi Rotası

 

 Soğanlı Geçidi, ölüm yolu olarak da bilinmekte ve dünyanın en tehlikeli yolları arasında yer almaktadır. Özellikle tehlikeli yolculukları seven kişiler için ilgi çekici bir tecrübe olacaktır. Tehlikeli bir yol olmasına rağmen aynı zamanda harika bir manzaraya sahip bir rotadır. Bu nedenle Türkiye'nin en güzel manzaralı sürüş rotaları arasında ilk sıralarda yer almaktadır.

 

 • Artvin - Ardahan Rotası

 

 Doğayı ve tertemiz oksijeni seven yolcular ve sürücüler için en muntazam rotadır. Kendi aracıyla ya da ucuz araç kiralama yoluyla edinilen araçla Artvin – Ardahan rotasında yapılacak bir gezi doğal güzelliklere ve yeşile tam manasıyla doyulacak bir gezi olacaktır.

 

 • Antalya - Muğla Rotası

 

 Antalya – Muğla Rotası Kaputaş Plajı’nı görme fırsatı tanıyan bir rotadır. Akdeniz kıyılarını sevenler için tercih edilebilecek en güzel rotalardan biridir. Ancak Antalya yollarının fazla virajlı olmasından dolayı seyahat ederken dikkat etmek gerekir.

 

 • Karadeniz Yaylaları Rotası

 

 Belki de sayılan ve sayılacak rotalar arasında doğayla en içi içe ve en yeşil rotayı görme imkanı Karadeniz Yaylaları sayesinde olacaktır. Yaylaların eğimli ve engebeli yapısı nedeniyle Türkiye'nin en güzel manzaralı sürüş rotaları arasında tehlikeli olabilecek rotalardan biridir.

 

 • Ankara Tuz Gölü Rotası

 

 Karasal iklimin görüldüğü Ankara’da yer alan Tuz Gölü bu bölgede yolculuk yapacaklar için görsel bir şölen niteliği taşıyacaktır. Kar yağmış gibi bembeyaz görünümüyle insanları büyüleyen bir görüntüye sahiptir.

 

 • Eskişehir - Han Rotası

 

 İtalya’daki Toscana’yı hatırlatan yapısıyla yolculuk edenlerin kendini yurt dışında hissetmesine sebebiyet veren bir rotadır. Bizans, Frig ve Roma kalıntılarıyla Türkiye'nin en güzel manzaralı sürüş rotaları arasında en fazla tarih kokusu alınabilecek rota sıfatını taşımaktadır.

 

 • Kumbağ - Şarköy Rotası

 

 Kendi aracıyla ya da ucuz araç kiralama gibi bir yolla edinilen araçla bu rotada yolculuk yapanlar yamaç paraşütü yapanları görme fırsatı yakalayabilecektir. Bu manzarayı görmek için bu rotadan geçmeye her zaman değecektir.

 

 • Tarsus - Silifke - Anamur Rotası

 

 Tarihi, mağarası, koyu ve daha birçok coğrafi ögeyle bezenmiş bu rota yine bir Akdeniz rotasıdır.

 

 • Ankara - Afyonkarahisar Rotası

 

 Deniz görmeden yapılabilecek en güzel yolculuklardan birinin oluşmasına fırsat sunan bu rota Türkiye'nin en güzel manzaralı sürüş rotaları sıralamasında en güzel kara manzaralı rotayı oluşturmaktadır.

 

 • Finike - Kaş Rotası

 

 Keskin virajlardan hoşlanan sürücülerin kendi aracını ya da ucuz araç kiralama yoluyla edineceği aracı en dikkatli kullanması gereken rotalardan biridir.

 

 • Kapadokya Rotası

 

 Görsel şölenin en alasını sunan bu rotayı tüm dünya bilmektedir. Kendi aracıyla ya da ucuz araç kiralama yoluyla edindiği araçla yolculuk yapan her bir kişi için bu rota asla akıllarından çıkmayacak bir rota olacaktır. Gökyüzündeki balonların salınımı izleyerek yolculuk etmek isteyenlerin tercih etmeleri gereken tek rota Kapadokya rotasıdır.