Türkiye'de Üretilen Otomobil Markaları Ve Modelleri – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Türkiye'de Üretilen Otomobil Markaları Ve Modelleri – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Türkiye'de Üretilen Otomobil Markaları Ve Modelleri – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Türkiye'de Üretilen Otomobil Markaları Ve Modelleri – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Türkiye'de Üretilen Otomobil Markaları Ve Modelleri – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Yoldayken sık sık bazı araba modelleriyle karşılaşıyoruz. Türkiye’de üretilen otomobil markaları ve modelleri nelerdir? Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarında araçlar popülerlikleri nedeniyle tanınır. Hiç olmadı en az bir kere bu araçlar ile kısa ve uzun bir yolculuk yapmışsınızdır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarında Renault Clio, Renault Megane, Honda Civic, Toyota Corolla bunlardan sadece birkaçı. Peki bu arabaların nerede söylesek ne düşünürsünüz. Aklınıza Türkiye gelir mi ?

 

1954 yılın da Tuzla’da açılan Türk Jeep fabrikası, Türkiye’nin seri üretim otomobillerde attığı ilk adımdır. Daha sonra 1966 yılın da ailemizin asla unutmadığı aile arabası Anadol üretildi. 1968 yılın da Türk otomobil fabrikası kuruldu ve Murat 124 üretime başladı. 1970’li yıllarda otomotiv sektörü gelişmeye başladı ve Oyak, otoyol, Karsan gibi şirketler ilgi görmeye başladı.

 

Otomotiv sektörü Türkiye için çok önemli bir yere sahiptir. Şu anda Türkiye’deki üç büyük sektörden biri haline gelmiştir ve her geçen gün bu sektör büyümeye devam etmektedir. Peki Türkiye’de üretilen otomobil markalar ve modelleri nelerdir?

 

 Toyata Corolla, Toyota Verso ve Toyota CH-R Modelleri

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarında sıklıkla bulunan Toyota’nın Toyota Corolla, Toyota Verso ve Toyota CH-R gibi popüler modelleri Türkiye de üretilmektedir. Üretim yeri Sakarya’da, aynı zamanda Toyota Motor imalatı yapılmaktadır. Toyota Corolla, dünyanın en çok satan arabalarından biridir. Ülkemizde üretildikten sonra 30 ülkeye ihraç edilmektedir. Toyota Verso, geniş aileler için çok uygun olan ve çevre koruması ve düşük emisyonlarıyla tanınan 5 ve 7 koltuk seçenekleri ile karşımıza gelmektedir. Toyota CH-R’nin Türk üretimi denen daha özel bir yeri olabilir. Toyota’nın otomobilinde bu güçlü elmas yapıyı kullandığı için, bu Türkiye de üretilen ilk hibrit otomobil modeli olma özelliği göstermektedir.

 

 Renault Clio ve Renault Megane Modelleri

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarındaRenault Clio ve Renault Megane, Renault’nun en popüler modellerinden ikisi olup Bursa’daki Oyak Renault fabrikasında üretilmekte ve yıllık 350. 000 araç üretim kapasitesine sahiptir. Dünyanın önde gelen aile arabası modellerinden biri olan Renault Megane, 1997 yılından bu yana Oyak Renault fabrikasında Türkiye’de üretilmektedir. Öte yandan Renault Clio, hatcback ve Sport Tourer olmak üzere iki farklı şase seçeneği bulunmaktadır.

 

 Honda Civic Modeli

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarında sıklıkla tercih edilen Honda Civic Türkiye’de üretilmektedir. Kuzey Afrika, İsrail ve Avrupa’ya ihraç edilmektedir. Honda Civic, 1997 yılından beri Honda fabrikasında üretilmektedir. Gebze de bulunan fabrika 369. 580 m2’lik bir alanı kaplamakta olup benzin, LPG ve turbo benzin seçenekleri ile alıcılar ile buluşmaktadır.

 

 Fiat Egea Modeli

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmalarında en çok bulunan marka ve modellerden biri olan Fiat Egea, aynı zamanda Türkiye pazarında en çok satılan ve alınan araba modelidir. Bursa da Tofaş tarafından üretilmektedir. Araba modelleri, hatcbackler ve sedan olarak alıcıya sunulmaktadır.

 

 Hyundai i10 ve Hyundai i20 Modelleri

 

Hyundai i10 ve Hyundai i20 modelleri şehirler ve Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmaları için temel otomobil modelleridir. Bu şık ve zevkli modern modellerin üretimi İzmit’teki Hyundai Assan fabrikasın da gerçekleşmektedir. Buradan Avrupa tarafına ihracatı gerçekleşmektedir. Bu araçlardaki sürüş ve güvenlik sistemlerinden bazıları şu şekildedir; Geri dönüş park sensörü, şeritte kalma uyarı sistemi ( LDWS ), acil durum fren sistemi ( ESS ) ve elektronik denge kontrolü ( ESC )

 

 Ford Transit, Courier, Custom, Trucks Modelleri

 

Ford Transit’in üretimi aslında uzun sürüyor. 1965’ten beri 8 milyondan fazla otomobil üretildi ve dünyanın en popüler ticari araçlarından biridir. Gölcük’teki ford fabrikasın da üretim gerçekleştiriliyor ve Avrupa’nın en uzun ömürlü otomobil cep telefonu olarak biliniyor. Ford Custom ve Courier, aynı zaman da Gölcük’teki Ford fabrikası olan Ford Transit gibi tek üretim tesisleridir.