Turbo Revizyon Nedir? Turbo Revizyon Nedir? - 5sCarRental

Blog

Turbo Revizyon Nedir?


Turbo Revizyon Nedir?

Turbo Revizyon Nedir?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de sunan 5s CarRental olarak sürücülerin merak ettiği turbo revizyon nedir? sorusu hakkında sizleri bilgilendirmek istedik. Peki turbo revizyon nedir? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç severlerin kimisinin vazgeçemediği kiminin ise bir türlü benimsemekte zorlandığı ve bazılarının da hiç bilmediği bir parça olan araba turboları emisyonun standart seviyeye yükseltilerek ve sıkılaştırılarak düşük hacimli motorda ivmeleme sağlayarak aracı güçlü hale getirmektedir. Bu bize turbo revizyonu nedir? sorusunun cevabını kısa bir tanımıyla vermektedir.

 

 Tamiri Nasıl Yapılır?

 

Bu işlemi yapmak için öncelikle arızanın nereden kaynaklandığını bulmak ve anlamak gerekir. Tespit yapıldıktan sonra sıra sökme işlemine gelir. Sökme işleminde dikkatli davranılması gerekir aksi takdirde başka parçalara da zarar gelebilir. Söküldükten sonra parçalara ayrılır ve parçalar arasındaki hala kullanıma uygun olan parçalar ayrılır ve temizlenir. Temizleme işlemi bittikten sonra düzgün kullanılabilir parçalar yerine takılacaktır. Kumlama aşaması, temizlik aşaması ve ultrasonic aşamalardan sonra uygun parçalar yerine takılır. Bozuk parçaların tespiti yapıldıktan sonra yerini yeni parçalara bırakmaktadır. Bu parçalar da yerine takıldıktan sonra yapılan sistemdeki parçalar birbirine uyum sağlıyor mu sağlamıyor mu kontrol edilerek çalıştırma işlemine geçilir.

 

Parçanın kalitesinden asla ödün verilmemesi gerekir. Aksi takdirde bu durum müşteri ile olan ilişkileri de olumsuz etkileyerek tatsızlık çıkmasına sebebiyet verebilir. Müşteriler turbo revizyonu nedir? nasıl yapılır detaylı şekilde bilgilendirilmelidir. Müşterilerde bir takım şlemleri bilmelidir. İşte bu yüzden turbo revizyonu nedir? bilmeleri gerekir. Devir ve yağ basıncı ayarı düzgün yapılmalıdır. Balans ayarı da tamamlandıktan sonra kullanıma uygun hale gelmektedir. Maliyetler aracın türüne göre değişkenlik göstermektedir. Motor hacmi de bunun içine girer. Aynı zamanda aracın motoruna göre de değişken durumdadır. Taban fiyatı vermek gerekirse aşağı yukarı 800 TL ile 1000 TL arasında maliyet değişkenlik gösterir. 5te 1 maliyete denk geldiği için sıfır taktırmak yerine bunu cüzi miktarda bu şekilde çözümleyebilirsiniz. Bu makalemizde turbo revizyonu nedir? detaylı şekilde bilgilendirdik

 

 Aşamaları Nelerdir?

 

Aşamalarından kısaca bahsetmek gerekirse turbo revizyonu nedir? nasıl yapılır sorularının cevaplarını basite indirgeyerek aşağıda belirttik.

 

 1) Arızalı parça yerinden sökülür incelemeye alınır. Otomobilin sorunları kısaca dinlenir.

 

 2) Sökülmüş olan parçalar tek tek kontrol edilir.

 

 3) Bütün parçalar teste tabi tutulur.

 

 4) Kontrol edilen parçalardaki temizlik işlemi yapılır.

 

 5) 3500 d/d balans yapılır.

 

 6) Basınç ayarı ve devirlerdeki fabrika ayarları tamamlanır.

 

 Orijinal Revizyon mu Çıkma Revizyon mu?

 

Değişim açısından en mantıklı olanı tabiki orijinal parçalardır. En doğru seçim bire bir sıfır parça ile değişim yapmaktır. Fakat herkesin maddi durumu aynı olmadığı için çıkma parçalar maddi durumu iyi olmayanlar için daha mantıklıdır. 6 bin TL'ye maal olacak parça yarı fiyatına düşerek çıkma olarak 3 bin TL'ye satılır. Revizyon parçası da yine 1500 TL'ye kadar düşmektedir. Alacağınız parça eğer çıkma parça ise geçmişini bilmek gerekir. Eğer ki yapacağınız işlem revizyon işlemi ise onarımın düzgün yapıldığından emin olmak gerekir. Bu yazımızda turbo revizyonu nedir? detaylı bir şekilde bildirdik.

 

Ucuz Araç Kiralama Hizmet

 

Araba kiralamak isteyenler için bir takım kurallar bulunmaktadır. Bu detaylara dikkat edildiği sürece ucuz araç kiralama yapabilirler. Fiyatlar mevsimlere göre değiştiği için ucuz araç kiralama işlemi fiyatları yere göre değişmektedir. Kişiler aracın verildiği saate, süresine, nerede kiralanıp nerede bırakılabileceğine, ek sürücünün kullanıp kullanmayacağı gibi bir takım detaylara dikkat etmesi gerekir. Bunlara dikkat ettikleri sürece ucuz araç kiralama işlemlerini kolay bir şekilde halledebilirler.

En düşük fiyatlı ucuz araç kiralama dönemi kış aylarıdır. En pahalı ucuz araç kiralama da yaz ayları süresidir. uzun süre kiralanan araçlar daha uygun fiyata denk gelmektedir. Bir kaç günlük kiralanan bedel ile daha uzun süre kiralanan bedel arasında çok fark vardır. Eğer ucuz araç kiralama yapmak istiyorsanız az bedel ödemek için daha uzun süre kiralamanız gerekir.