Triger Kayışı Nedir Ve Ne Zaman Değiştirilir? Triger Kayışı Nedir Ve Ne Zaman Değiştirilir? - 5sCarRental

Blog

Triger Kayışı Nedir Ve Ne Zaman Değiştirilir?


Triger Kayışı Nedir Ve Ne Zaman Değiştirilir?

Triger Kayışı Nedir Ve Ne Zaman Değiştirilir?

 

Antalya Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak merak edilen triger kayışı nedir ve ne zaman değiştirilir? konusunda bir blog hazırladık. Peki triger kayışı nedir ve ne zaman değiştirilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Triger kayışı nedir? diye merak edenler için; triger kayışına yaygın olarak zamanlama kayışı denir. Motorlu taşıtlar için en önemli parçalardan biridir. Bu parça, aracın pistonu ile valfler arasındaki hareketi senkronize etmeye yardımcı olur. Kaplan kuşağı üzerine araştırma yapan kişilerin bir diğer konusu da bu malzemenin işlevidir. Triger kayışı, aracın motor bloğunda bulunan krank milinin eksantrik miline ulaşmasına yardımcı olur. Ayrıca bu bölümün aslında enerji iletimini gerçekleştirmek için tasarlandığı da söylenebilir. Olsa da planlamaya değer. Triger kayışı genellikle kauçuktan yapılır. Kullanım noktasında etrafına sarılan çelik tel veya kumaş benzeri malzemelerle kullanılır.

 

Parçanın mantığı, ilk marştan sonra krank milinden eksantrik millerine hareketi ileterek valflere yardımcı olmaktır. Triger kayışı, motoru çalıştırmaya yardımcı olur ve ayrıca aracın sirkülasyon pompasını hareket ettirir. Triger kayışı ayrıca her firmanın özel malzemelerinden üretilebilir. Son yıllarda, birçok otomatik şirket, tetik zinciri olarak bilinen bir zamanlama zinciri kullandı. Bir zincir kullanıldığında değiştirilemez. Bu, vardiya sırasında aşırı aşınma veya diğer faktörler ortaya çıktığında yapılmalıdır.

 

 Triger Kayışı Ne Zaman Değiştirilmelidir?

 

Triger kayışı ne zaman değiştirilir? sorusunun cevabını vermek gerekirse; motor zamanlama bileşeni, bazı araçlarda kayış, bazı araçlarda zincir olarak görünür. Daha dayanıklı zamanlama zincirleri, aracın ömrü boyunca dayanabilir. Tasarımlarından dolayı lastik şeritler bir süre sonra değiştirilmelidir. Bu noktada triger kayışı ne zaman değiştirilir? sorusuna cevap vermek büyük önem taşıyor. Önceden önlem almaya değer, çünkü triger kayışının en büyük ve nihai arızası kırılmasıdır. Bunun yapılmaması kayış kırılmasında ciddi motor hasarına neden olabilir. Bununla birlikte, sürücülerin tek başına triger kayışını değiştirmenin zamanlamasını anlamaları olası değildir. Bu konuda yetkili bir servis merkezine danışmak gerekir.

 

Triger kayışı ne zaman değiştirilir? Triger kayışının ömrü aracın ömrü demektir demiştik. Bu nedenle zamanlama sistemi bakımı hafife alınmamalıdır. Triger kayışı ne zaman değiştirilir? Periyodik olarak gerekli kontrollerin yapılması ve gerekirse revizyon işleminin yapılması gereken yer burasıdır. Triger kayışı ne zaman değiştirilir? merak edenler için bir triger kayışının hizmet ömrü, aracın markasına ve modeline göre değişmekle birlikte, ortalama 60.000 ila 100.000 kilometre menzil sürmek mümkündür. Aracın kullanıldığı arazi koşulları, ne sıklıkla uzun bir yolculuğa çıktığı, kargo taşıyıp taşımadığı ve tabii ki kemer tipi de bu hizmet ömrünü belirlemede önemli faktörlerdir. Triger kayışının ömrünü etkileyen bir diğer faktör de zamandır. Zaman olarak triger kayışı ne zaman değiştirilir? sorusunun cevabını vermek gerekirse; aracınızın kilometresi bahsettiğimiz ortalama verileri içermese de, triger kayışını yaklaşık üç yıl içinde değiştirmeniz önerilir. Bu nedenle, kullanılmış bir araba satın alırken, triger kayışının en son ne zaman değiştirildiğini ve çalışmasını etkileyen diğer ayrıntıları sormaya değer. Triger kayışı ne zaman değiştirilir? sorusunun cevabını bu şekilde verebiliriz. Bir triger kayışını kırmanın maliyeti göz önüne alındığında, üzerine sabit bir fiyat koymak zordur. Aslında bir triger kayışının ne kadar değiştiği sorusunun cevabı, aracın markasına ve maliyetinin bir kısmına bağlı olarak değişebilir ve artabilir. Ancak ortalama verilerden bahsedersek, sistem minimum 1.000 liradan başlayıp 7.000 lirayla bitecek şekilde tamamen değiştirilebilir. Tam da bu nedenle, triger kayışının kırılmasını önlemek için periyodik kontroller çok önemlidir.

 

 Triger Kayışı Nasıl Çalışır?

 

Her şeyden önce, zamanlama sisteminin nasıl çalıştığını açıklamaya değer. Zamanlama sistemi temel olarak üç bölümden oluşur: bir triger kayışı, bir germe bilyesi ve makalemizin odak noktası olan bir sirkülasyon pompası. Gergi bilyesi, krank mili ile eksantrik mili arasında doğru hizalamayı sağlamak için zamanlama kayışını sıkarken; Sirkülasyon pompası, motor soğutucusunun soğutma sisteminden akışından sorumludur. Bu sistemin herhangi bir arızası aracınızı yolda bırakabilir ve ayrıca ciddi motor hasarına neden olabilir.

 

 Triger Kayışı Koparsa Ne Olur?

 

Zamanlama kitindeki kayış veya zincir kırılırsa, kullanıcıların karşılaşabileceği birkaç sorun mevcuttur. Vanaların zamanlaması ve çalışması beklendiği gibi olmayacaktı. Pistonlar ve valfler çarpışır ve bu parçalar zarar görür ve motor durur. Genellikle, zamanlamada bir arıza olduğunda, yüksek bir ses duyulur ve gürültüden sonra araba durur. O andan itibaren araç hareket etmemeli ve yol yardım servisi çağrılmalıdır.

 

 Antalya Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

Antalya’da günlük, haftalık ve aylık araç kiralama hizmeti sunulmaktadır. Üstelik Antalya Havalimanı araç kiralama firmaları karşılaştırılırken 5s CarRental’dan en düşük fiyatlarla araç kiralamak mümkündür. Fiyat karşılaştırması Antalya Havalimanı araç kiralamaekonomi veya lüks araç kiralama hakkındadır ve kiralık aracınız Antalya Havalimanı araç kiralama firmamızda en uygun fiyatları bulmak kolaydır. Antalya Havalimanı araç kiralama 5s CarRental olarak kaliteli hizmet sunulur. Antalya Havalimanı araç kiralama ile ayrıca en son model arabaları kiralayabilirsiniz.