Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler - 5sCarRental

Blog

Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler


Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler

Trafikte Stresi Azaltacak Tavsiyeler

 

Özellikle kalabalık, büyük şehirlerde araç kullanmak diğer şehirlere nazaran daha stresli olmaktadır. Bunun sebebi, araç sürücülerinin genellikle benzer saatlerde trafikte bulunmaları ve bunun sonucunda oluşan yoğunluktur. Ayrıca yetişmek zorunda olduğunuz bir yer var ise trafik, stresinizi daha da artıracaktır. Stres, sürücülerin dikkatinin dağılmasına ve bunun sonucunda kazalara yol açabilecek önemli bir faktördür. İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak belirteceğimiz trafikte stresi azaltacak tavsiyeler oldukça işinize yarayacaktır. 

 

Araç sürmek, sakinlik ve konsantrasyon gerektiren bir eylemdir. Hem araç sürücüsünün hem de diğer sürücülerin ve yayaların herhangi bir kazaya maruz kalmamaları açısından trafikte sakin kalabilmek çok önemlidir. Bu yazı içerisinde, trafikte stresi azaltacak tavsiyeler yer almaktadır. 

 

Trafikte stresi azaltacak tavsiyeler konusuna öncelikle araç içerisinde alınacak önlemler ile giriş yapalım. 

 

 Koltuğun Doğru Ayarlanması 

 

Koltuğun doğru ayarlanmamış olması, sürücünün direksiyon ile mesafesinin hatalı olması, direksiyonun aşırı sıkı kavranması, sürüş pozisyonunun hatalı olması gibi nedenler stresi daha da artırabilen nedenler arasındadır. 

 

Sürüş öncesinde koltuğunuzu ne çok dik ne de yok yayvan olmayacak şekilde, rahat oturabileceğiniz bir pozisyona getirmelisiniz. Vücudunuzu rahat bırakmak stresinizi azaltacaktır. 

 

 Araç İçi Sıcaklığın Ayarlanması: 

 

Mevsimi dikkate alarak araç kabininin ne çok sıcak ne de çok serin olmayacak şekilde ayarlanması önemlidir. Eğer serin bir havada araç kabini çok yüksek bir sıcaklığa getirilirse sürücünün konsantrasyonu azalabilecektir. Tam tersi bir durum da vücudun kasılmasına neden olacak, stresi artırabilecektir. 

 

 Müzik Seçimi: 

 

Trafikte iken sizi mutlu edecek, sevdiğiniz müzikleri dinlemek stresinizi azaltacak, trafiği daha katlanılabilir hale getirecektir. Bu durumda, yoğun bir trafikte sevdiğiniz bir müziği açarak stresinizi azaltabilirsiniz. 

 

Trafikte stresi azaltacak tavsiyeler için diğer öneriler şöyledir: 

 

Oluşabilecek trafiği, meydana gelebilecek diğer durumları göz önünde tutarak randevunuzdan en az yarım saat önce orada olacak şekilde yola çıkarsanız geç kalma stresine girmeden, çok daha sakin bir sürüş elde edebilirsiniz. 

 

Yola çıkmadan evvel gideceğiniz güzergahın trafik durumunu kontrol etmek de daha az kalabalık güzergâhlar seçmek açısından önemlidir. Bu da yoğun bir trafiğe ve strese maruz kalmanızı engelleyecektir. 

 

Yorgun şekilde trafiğe çıkmak ya da uykusuzluk hem stresinizi artıracak hem de konsantrasyonunuzu ve toleransınızı azaltacaktır. Bu durumda can ve mal kaybını azaltmak üzere mola vermeniz önerilmektedir. 

 

Stresli hissettiğiniz durumlarda burnunuzdan derin nefes alarak ağzınızdan vermek sizi rahatlatacaktır. Bunu birkaç kez art arda tekrarlamalısınız. 

 

Trafikte stresi azaltacak tavsiyeler içerisinde rahat kıyafetler ve ayakkabı tercih etmek de bulunmaktadır. Sürüş esnasında rahat ayakkabıları tercih etmek de stresi azaltan faktörlerden biridir. Bu durum seçeceğiniz kıyafetler için de geçerlidir. Eğer çok dar ayakkabı ya da kıyafet tercih ettiyseniz, trafikte kaldıkça konforunuz düşecek ve stres seviyeniz artacaktır. Bu durumda huzursuz hissetmenizi beraberinde getirecektir. 

 

Trafikte stresi azaltacak tavsiyeler yukarıda detaylı şekilde irdelenmiştir. 

 

 İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti

 

www.5scarrental.com üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama konusunda hizmet veren tüm araçlarımıza ulaşabilir; ayrıca araçlarımızı kıyaslayabilirsiniz. 

 

Yaptığınız karşılaştırma neticesinde en uygun fiyatlarla İstanbul Havalimanı araç kiralama üzerinden araç kiralayabilirsiniz. 

 

Bunun yanı sıra, İstanbul Havalimanı araç kiralama kapsamında kiraladığınız araç için rezervasyonu koşulsuz iptal edebilme hakkınız mevcuttur. 

 

Araç sınıfına/markasına, aracın yakıt ve sürüş tipine göre seçebileceğiniz İstanbul Havalimanı araç kiralama araç listesi www.5scarrental.com adresinden görebilirsiniz. 

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama dahilinde sunulan geniş araç listesinden istediğiniz aracı seçmeniz mümkündür. 

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama için gereken belgelere ve koşullara da bu siteden ulaşabilirsiniz.