Trafik Kazalarının Başlıca Nedenleri Trafik Kazalarının Başlıca Nedenleri - 5sCarRental

Blog

Trafik Kazalarının Başlıca Nedenleri


Trafik Kazalarının Başlıca Nedenleri

Trafik Kazalarının Başlıca Nedenleri

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak trafik kazalarının başlıca nedenleri konusunda bir blog hazırladık. Trafik kazalarının başlıca nedenleri hakkında detaylı bilgi için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Bir karayolu trafik kazası, bir otoyolda seyahat eden bir veya daha fazla aracın ölüm, yaralanma ve hasara yol açmasıdır. Ülkemizde araç sayısı her geçen gün artmakta, trafik kazalarının başlıca nedenleri bilinçsiz sürücü sayısının artması ve yol yönetmeliklerine uyulmaması trafik kazalarını artırmaktadır. Karayolu trafik kazalarının başlıca nedenleri maddi hasara, geçici veya kalıcı yaralanmaya veya daha kötüsü, hatta ölüme neden olabilir. Sürücü, yayalar, araçlar ve yollarda kazalara neden olabilir.

 

 Sürücü kaynaklı trafik kazalarının nedenleri: Egzersiz yapmadan trafiğe erişim, Yollara ve hava şartlarına karşı önlem almama, Trafik sıkışıklığında sert sürüş, Alkollü araç kullanmak, Sürüş sırasında hızlanma, Karayolu trafik düzenlemelerine uyulmaması, Yayalara izin verilmemektir.

 Yolcuların neden olduğu trafik kazalarının nedenleri: İlk geçiş sürücüsü uygulaması yok, karayolu trafik düzenlemelerine uyulmaması, kırmızı ışığa git, sabit bir aracın önünde veya arkasında sürüş, yaya geçidini kullanmıyorum, transit yollardaki yolcu köprüleri , el aletinin yolda yanlış kullanımıdır.

 

 Trafik Kazalarının Başlıca Nedenleri

 

 Aşırı hız 

 

 Genel olarak, hızlanma, trafik kazalarının başlıca nedenidir. İnsanlar sürekli günlük hayatlarına yetişmeye çalışıyorlar ve trafik kazalarının başlıca nedenleri aceleleri olmasıdır. Bu nedenle trafik kazalarının başlıca nedenleri insanlar araba kullanırken daha aceleci, agresif ve bencil davranabilirler. Bu durumda trafik kazalarının başlıca nedenleri olur. Hedefinize olabildiğince çabuk ulaşmak, hız yapmayı içerir. Böylece hem maddi hem de manevi kayıplar meydana gelir.

 

 Tedbirsizlik Araba sürmeye zihinsel ve fiziksel olarak hazırlıklı olmalısınız. Yorgun ve uykusuz olduğunuzda araba kullanmak dikkatinizi dağıtabilir. Bu durumda yola konsantre olamayabilir ve ciddi kazalara neden olabilirsiniz.

 

 Bilinçsizlik Araç kullanmak sadece ehliyet almakla ilgili değildir. Ayrıca sürüşün temellerini bilmek de gereklidir. Farkında olmadan bir aracı sürmeye teşebbüs etme riski yüksektir. Lisansı aldıktan sonra bile pratiğinize devam etmelisiniz.

 

 Alkollü araç kullanmak Alkol etkisi altında araç kullanmak kanunen cezalandırılır. Cezaların yanı sıra trafik kazalarının başlıca nedenleri yaşamı da tehdit ediyor. Alkol tüketirken, hem kişi hem de etrafındakilerin güvenliği için toplu taşıma araçlarını kullanmak veya aracı içmeyen birine sürmek çok önemlidir.

 

 Trafik kurallarına uyulmaması Bu kural listelediğimiz tüm kuralları içerir. Aksi takdirde; Gerektiğinde yayalara boyun eğme, kırmızı ışıkta geçmeme, doğru mesafeyi koruma, araçları geçmeye çalışmama gibi durumlar trafik kazalarının önlenmesinde büyük rol oynuyor.

 

 Türkiye’de Trafik Kazalarının Nedenleri

 

 Ülkemizde her saat 27 trafik kazası oluyor. Bu kazalarda günde ortalama 5-20 kişi ölmekte ve yaklaşık 200 kişi yaralanmaktadır. Bu sayılar yıla yayıldığında her yıl trafik kazalarında ortalama 5-6 bin kişi hayatını kaybediyor. 100-200 bin kişi yaralandı. Kazaları etkileyen en önemli faktör insanlardır. Karayolu kazalarında ortalama ölüm oranı% 94'tür. Kaza oranlarını yıllık olarak görebilirsiniz: Yandan darbe veya bir araçla çarpışma (% 29,67), yayaya çarpma (% 16.64), arazi aracı (% 15.29) , arkadan çarpışma (% 9.86), sabit bir nesneye çarpma (% 9,32), araç devrilme (% 9,23), karşılıklı çarpışma (% 6.40), sabit bir araçla çarpışma (% 2.49), araçtan düşen insanlar (% 0,58), bir hayvana çarpan araç (% 0,47), araçtan düşen eşya (% 0,05) oranları mevcuttur.

 

 Yol Kazalarında Ölümlere ve Yaralanmalara Neden Olan Yolcu Hataları 

 

 - Aracın dışında seyahat etmek

 - Habersiz sürüş

 - Araçtan atla

 - Düzensiz araç hareketleri

 -Araca asın Açık bir yükte sürüştür.

 

 Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Hizmeti 

 

Türkiye'nin başkenti Ankara'dan dolayı ulaşılabilen birçok önemli Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama kurum ve kuruluşun yanı sıra birçok tarihi mimari de bulunmaktadır. Cumhuriyet yıllarına yol açan yapıları sayesinde her yıl hem yerli hem de yabancı turistlere kapılarını açmaktadır. Bu nedenle Türkiye'nin en kalabalık havalimanlarından birinde Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama hizmeti alarak kentte rahatça seyahat edebilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı’nda hem iç hem de dış hat uçuşlarından her ay çok sayıda ziyaretçi Ankara'ya iniyor. Bu nedenle pek çok Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama seçeneği bulunuyor. Ancak şehir dolaşırken zaman kaybetmek istemiyorsanız, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmaları arasında havalimanına gelmeden, hatta Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firmamız 5s CarRental ile yapacağınız fiyat karşılaştırmaları ile istediğiniz marka modelini görebilirsiniz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama için 5scarrental.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.