Trafik Cezalarına Nasıl İtiraz Edilir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama Trafik Cezalarına Nasıl İtiraz Edilir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Trafik Cezalarına Nasıl İtiraz Edilir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama


Trafik Cezalarına Nasıl İtiraz Edilir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

Trafik Cezalarına Nasıl İtiraz Edilir? – İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak trafik cezalarına nasıl itiraz edileceği konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki trafik cezalarına nasıl itiraz edilir? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Türkiye de kara yolları düzenli olarak denetime tabi tutulmaktadır. Bu denetleme işleminin sonucunda kurallara uymayan sürücüler olduğunun tespit edilmesi halinde sürücülere cezalar kesilmektedir. Bu denetleme işlemleri kimi zaman mobese kameraları ile kimi zaman kimliği gizli araçlarla yapılabilmektedir. Evinize hız, park ya da başka bir çeşitten ötürü hız cezası geldiğinde eğer cezayı hak etmediğimizi düşünüyorsak aklımıza bir soru geliyor trafik cezalarına nasıl itiraz edilir? Bu cezalara itirazlar mahkemeler yoluyla yapılmaktadır. 

 

 Süreç Nasıl Başlar?

 

Trafik cezalarına nasıl itiraz edilir? sorusunu sorduktan sonra öncelikle itirazda bulunmak için bazı belgelere ihtiyacınız vardır. Bu işlemleri yaparken eğer ki haklı olan sizseniz herhangi bir maddi zararınız olmayacak. Eğer ki mahkeme sizi haksız olarak bulursa tüm mahkeme masraflarını siz ödersiniz. Öncelikle bir dilekçe yazmanız veya yazdırmanız gerekmekte. Bu dilekçe ile Sulh Ceza Mahkemesine başvuruda bulunacaksınız.

 

Özellikle uzun yollarda araba kullanmak çok zordur ve artık şehirlerarası yollarda kontrollerin artmasıyla birlikte insanlar şehirler arası otobüsleri kullanırken şehir içi kullanımda da araç kiralamayı tercih etmektedirler. İstanbul Havalimanı araç kiralamaişlemleriniz 5s CarRental tarafından hızlıca yapılmaktadır. 

 

 Hangi durumlarda İtiraz Hakkım Var?

 

Trafik cezalarına nasıl itiraz edilir? sorusunu sorarken atlamamanız gereken bir konu daha vardır. Her durumda cezaya itiraz etmeniz mümkün olmayabilir. İtiraz edebileceğiniz durumlar şunlardır:

 

Trafik ihlalinden kaynaklanan sorundan ceza yediyseniz.

 

Hız cezası yediğiniz yerde uyarı tabelası yoksa.

 

Ceza gönderildikten sonra içinde bir delil niteliğinde belge yoksa.

 

Bulunduğunuz şehrin belediyesindeki otoparklar yetersizse ve bundan dolayı siz ceza aldıysanız trafik cezanıza itiraz edebilme hakkınız vardır. 

 

Cezalarıma Nereden Bakabilirim?

 

Trafik cezası, kurallarına uymayan sürücülerin çekindiği bir cezadır. Cezanızı tespit edebilmek için illaki elinize bir belgenin geçmesine lüzum yok. Zaten E-devlet kullanıcısıysanız cezalarınızı Gelir İdaresi Başkanlığı, EGM, PTT sitelerine e-devlet hesabınızla giriş yaparsanız bütün borçlarınızı görüntüleyebilirsiniz hatta hiç evinizden çıkmadan ödeyebilirsiniz. trafik cezalarına nasıl itiraz edilir? diye araştıracaksanız bu işlemi evden çıkmadan yapmanıza olanak yoktur. 

 

Eğer ki E-devlet kullanmıyorsanız ve ne olduğunu bilmiyorsanız size en yakım PTT'ye giderek hakkında bilgi alabilir, kendinize bir e-devlet şifresi alabilirsiniz. Sizden 5-10 TL arası çok cüzzi bir miktarda para isteyeceklerdir. E-devlet şifresini alırken kesinlikle cep telefonunuz yanınızda olsun çünkü cep telefonunuzla sizden doğrulama mesajı istenmektedir. 

 

 Süreç Nasıl İşler?

 

Trafik cezalarına nasıl itiraz edilir? konusunu ayrıntılı bir şekilde anlattık. Bu işlemleri gerçekleştirdikten sonra yapmanız gereken tek şey mahkeme olmasını beklemektir. O süreçte neler oluyor? Eğer başvurunuz kabul edilirse, 15 gün içinde cevap gelir. Mahkeme dinlemek için sizi belli bir günde çağırabilir. Tarafların Avukatı bulunması zorunludur, karar mahkeme tarafından verilir. 

 

 

Sürücüler araçların bakım masrafları ile uğraşmaktan ve cezaların artmasından dolayı özellikle şehirler arası yollarda araç kullanmayı tercih etmemektedirler. Özellikle İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemlerinizde 5s CarRental firması size bu konuda destek sağlayacaktır. 

 

 Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir? İstanbul Havalimanı Araç Kiralama

 

Kısa yada uzun süreli araç kiralamalarınız da araç kiralayan müşteriler için satın alma işlemine göre bir çok avantaj vardır. Araç kiralayarak Uzun vadeli faizli bir banka kredisinin altına girmezsiniz. Araç kiraladığınız da Zorunlu trafik sigortası, kasko, araç bakımı gibi masraflar size hem zaman kaybettirecek hem de size ekstra masraflar çıkartacaktır. Bu masraflardan ve zaman kaybından kaçınmanız en mantıklı hareket olacaktır.

 

Eğer ki araçları kiralayarak kullanırsanız trafik cezalarına nasıl itiraz edilir? sorusunu bir daha hiç sormazsınız.

 

5s CarRental firması sizlerin özellikle İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemlerinizde veya Türkiye’de herhangi bir konumda araç rahatça araç kiralamanıza yardımcı olmaktadır.

 

5s CarRental'dan İstanbul'da yaşıyor olsanız bile İstanbul Havalimanı araç kiralama işlemlerinin kolaylığı ile yakıttan ve vergilerden tasarruf etmeniz mümkündür. İstanbul Havalimanı araç kiralama yöntemini araç sahipleri kullansalar İstanbul da ki araç sayısı azalacağından trafik azalacaktır. Araç kiralama piyasasının büyümesi trafiği bitirecektir. 

 

İstanbul Havalimanı araç kiralama işleminin yapılması için en mantıklı yerlerden biridir. İstanbul'da çok merkezi bir konumdadır. Araç kiralama işlemleriniz için 5s CarRental gibi güvenilir firmaları kullanmanız faydanıza olacaktır.