Torsiyon Sistemi Nedir? Torsiyon Sistemi Nedir? - 5sCarRental

Blog

Torsiyon Sistemi Nedir?


Torsiyon Sistemi Nedir?

Torsiyon Sistemi Nedir?

 

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak torsiyon sistemi nedir? sorusunun cevabına bloğumuzda değindik. Peki torsiyon sistemi nedir? Detaylar için yazımızı okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Araç tutuşunun doğrudan etkileyen ve yeni araç teknolojisinin bir parçası olan torsiyon sistemi nedir? sorusu önemli bir konudur. Torsiyon İngilizcede ‘burkulma’ anlamına gelen bir kelimedir. Süspansiyon sisteminin bir parçasıdır. Aracın sarsılmasını engelleyen torsiyon sistemi otomotiv sektöründe tanınması gereken bir sistemdir. Torsiyonlu araç denildiği zaman ne anlama gelir? Torsiyonlu araç alınmalı mıdır? Torsiyon sistemine sahip araç sayısı neden azdır ve bu sistem neden tercih edilmemektedir?

 

 Torsiyon Sisteminin Özellikleri Nelerdir?

 

Bu sistem arka iki tekerleği birbirine bağlayan “U” şeklinde bir sistemdir. Torsiyon sistemi nedir? Bu sistem aracın arka iki tekerleğini birleştiren bir sistemdir. Torsiyon sisteminin en önemli avantajı aracın tek tekerinin çukura girmesi durumunda diğer teker normal hareketine devam eder. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama araçlarımız süspansiyonel özellik bakımından güncel ve modern özelliklere sahiptir.

 

Profesyonel araç modellerinin ön plana çıktığı Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak filomuzda son model sisteme sahip araçlar bulunmaktadır. Bu kategoride tercih edilen araçları ön plana alıyoruz. Havalimanı araç kiralamada kiralanan aracı çıkışta hazır bulunduruyoruz. Bu şekilde müşterimiz uçaktan iner inmez kiraladığı araçla yolculuğuna devam etmektedir.

 

 Torsiyon Sisteminin Avantajları Nelerdir?

 

Bu sistem aracın hareketini kolaylaştıran ve çukurlu yerlerde aracın güvenliğini sağlayan bir sistemdir. Torsiyon sistemi nedir? sorusunu açıkladıktan sonra otomotiv sektörü kategorisinde değerlendirdiğimiz zaman bu sistemin avantajlarını şu şekilde değerlendirebiliriz:

 

 1- Maliyet bakımından diğer sistemlere nazaran daha ekonomik özelliğe sahiptir. Torsiyon parçaları diğer sistemlere nazaran ekonomiktir. Bu açıdan kullanıcı dostudur. Otomotiv üreticileri için de ekonomik bir seçenektir.

 2- Yer kaplamaması nedeniyle aracın bagajında daha geniş bir alanın oluşmasında etkili rol oynar. Aracın bagajında yer açar.

 3- Parça maliyet/bakım kategorisinde ekonomik bir seçenektir. Torsiyon sistemi basit olduğu için servis işlemleri de oldukça basittir.

 

Parçanın avantajının yanında dezavantajları da vardır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama araçlarımızda her zaman sürücü konforu tercih edilmektedir. Müşteri memnuniyeti bizim için önemlidir.

 

 Torsiyon Sisteminin Dezavantajları 

 

Bu sistemin pratik kullanım özelliğinin yanı sıra dezavantajları da vardır. Torsiyon sistemi nedir? sorusu konusunda sistemin dezavantajlarını şu şekilde sıralayabiliriz: 

 

 1- Modifiye çalışmalarına uyumlu değildir. Aracına Modifiye yapmak isteyenler torsiyonlu araçları tercih etmemektedir.

 2- Sürüş konforu düşüktür. Çukura girdiğinde tek taraflı eğim meydana geldiği için sarsıntı artmaktadır. Bu nedenle süspansiyonel açıdan yeterli seviyede değildir.

 3- Virajda aracın savrulmasına neden olur. Aracın arka kısmının yol tutuşunu olumsuz etkiler. Aracın savrulması ve süspansiyonel özelliğinin olmaması en önemli dezavantajlardan biridir.

 4- Bu sistem sadece önden çekişli araçlarda kullanılmaktadır. Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan araç kiralama hizmetimizde dezavantaj sağlayan durumlardan kaçınıyoruz. Araç kalitesi hizmet kalitemizi doğrudan etkilemektedir ve her zaman en kaliteli araçları tercih ediyoruz.

 

Torsiyon sistemi, pratik kullanım özelliğinin yanı sıra ekonomik olan bu sistemin dezavantajları olan bir sistemdir. Torsiyon sistemi nedir? sorusuna cevap arayanlar dezavantajlar konusunda da bilgi sahibi olmalıdır. Torsiyon sistemli araç alırken dezavantaj göz önüne alınmalıdır.

 

Hizmet kalitesini göz önüne alan firmamız Ankara Esenboğa Havalimanı’ndan araç kiralama hizmetine özel araç modellerini her yıl güncellemektedir.

 

 Torsiyon Sisteminin Bulunduğu Araçlar

 

 Bu sistemin kullanıldığı araçlar şu şekildedir:

 1- Peugeot 106

 2- Peugeot 205

 3- Peugeot 206

 4- Peugeot 306

 5- Peugeot Partner

 

Renault marka araçların eski modellerinde de bu sistemi görebiliriz. Torsiyon sistemi otomotiv dünyasında fazla kabul görmeyen bir sistemdir. Araç kullanım kalitesini düşürmektedir.

 

Araç kalitesi rent a car hizmetinde her zaman önemlidir. Firma olarak son teknoloji ile donatılmış araç modellerine önem veriyoruz. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama filomuzu oluşturan araçlar sektörün en popüler araçlarıdır. Filomuzda sürüş konforu açısından sektörün tercih ettiği modeller yer almaktadır.

 

 Torsiyon Sistemi Yaygın mıdır?

 

Bu sistem otomotiv dünyasında birkaç araç modeli dışında fazla yaygın değildir. Fazla kabul görmeyen ve tercih edilmeyen bir sistemdir. Bu sistemin tercih edilmemesinin en önemli nedenlerinden biri süspansiyonel özellik bakımından yetersiz olmasıdır. Aracı fazla sarsması, dönüşlerde aracı savurması ve sürüş konforunu düşürmesi bu sisteme olan ilgiyi azaltmıştır. Rent a car sektöründe yeni nesil süspansiyonel sisteme sahip araç modelleri ilk aşamada değerlendirilmektedir.