Tiptronik Vites Nedir, Nasıl Kullanılır? Tiptronik Vites Nedir, Nasıl Kullanılır? - 5sCarRental

Blog

Tiptronik Vites Nedir, Nasıl Kullanılır?


Tiptronik Vites Nedir, Nasıl Kullanılır?

Tiptronik Vites Nedir, Nasıl Kullanılır?

 

Ucuz araç kiralama hizmeti de veren 5s CarRental olarak triptronik vites nedir, nasıl kullanılır? Sorusu hakkında bir içerik hazırladık. Peki triptronik vites nedir, nasıl kullanılır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz. 

 

Tiptronik, bir otomobilde birden fazla vites kutusunun aynı anda kullanımını temsil eden bir sistemdir. Bu tür viteslere sahip araç sürücüleri, aracı gerektiğinde kendileri kullanabilir veya otomatik vites olarak kullanabilirler. Tiptronik vites nedir? Araç, sürücünün isteğine göre hareket etme kabiliyetine sahiptir. Örneğin, yolda otomatik şanzıman ile sürüş yaparken, aracı istediğiniz zaman manuel şanzımana geçirebilirsiniz. Tiptronik vites nedir? Tiptronik dişli uygulaması 1989 yılı civarında yarış arabalarında kullanılmaya başlanmıştır. Bu uygulamanın kullanıcılar tarafından beğenilip beğenilmesinin ardından diğer araçlarda kullanımı yaygınlaşmıştır.

 

 Tiptronik Vites Faydaları

 

 Yolda Tiptronic vitese sahip bir aracı sürerken, sürücünün vitesi yalnızca belirlenen yönde çekmesi gerekir. Tiptronik vites nedir? Normal dişli gibi bir kutusu olmasa da küçük hareketler veya dokunuşlar için bu vitese geçmek yeterlidir. Vites değişimleri sinyallerle yapıldığından çok hassastır.

 Bu tür viteslerde, vites değiştirme sembolleri pozitif ve negatif işaretler olarak görüntülenir. Vitesi yükseltmek istiyorsanız, negatif yönde hareket etmeniz yeterlidir. Tiptronik vites nedir ?Bazı araçlarda dişlilerin kollar üzerine yerleştirildiği de bilinmektedir. Burada koldan geçiş yapılarak da değişim sağlanabilir. Bununla birlikte, manivela dişli modeli genellikle spor konseptli bir araçtır.

 

 Manuel seçeneği kullanırken, vites kutusu doğrudan devreye girecek ve hız arttığında veya azaldığında otomatik olarak değişecektir. Tiptronik vites nedir? Her marka kendi sistemini geliştirdiği için döngü sayısı farklı olacaktır. Standart araçlarda hız daha düşüktür ancak spor arabaların hızı performansa dayalı çalıştıkları için daha yüksektir. Birçok marka, Tiptronik dişli sistemlerine sahip araçlar üretmiş ve satmıştır.

 

 Triptronik, sürücüye aracın değerini artırırken büyük rahatlık sağlar. Bazı markalar sistem için farklı isimler kullanıp piyasadan yeni arabalar alsa da aslında bu mantık aynı şekilde işliyor. Tiptronik vites nedir? Günümüzde bu katran üretim araçlarının sayısı çok fazladır. Bu şekilde, otomobil dişli değişimi hızlı gelişme yoluyla büyümeye devam ediyor.

 

 Tiptronik Vites Kullanımı

 

 Raba kullanmanın incelikleri hızlanma ile sınırlı değildir. Tiptronik  vites nasıl kullanılır ? Sizin için bazı nüansları listeledik, ancak ondan önce otomatik şanzımandaki sembollere de değinmeliyiz. Sürücü sık sık şöyle der: "N otomatik şanzıman için ne anlama geliyor?" Tiptronik  vites nasıl kullanılır ? Bu tür sorulara yanıt bulmak imkansızdır. Otomatik şanzımandaki harflerin anlamı şu şekildedir:

 N: "Nötr" kelimesinin kısaltması. Aracı boşaltmak için bu moda geçmelisiniz.

 D: İngilizce'de "drive" olan "Driving" kelimesinin ilk harfi.

 P: Tahmin edebileceğiniz "park" ın kısaltması.

 R: "ters" in kısaltması. Geri vitese geri dönmek için, vitesi bu noktaya kaydırmalısınız.

 Kullanımı çok daha kolay. nasıl kullanılır ? Debriyaj derdi yok, durdurma derdi yok. Araba kullanmak daha zevkli hale gelecektir.

 

 Tiptronik Araç Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 

 Tiptronik  vites nasıl kullanılır? Arabayı hareket ettirmek için "D" modunda olmalısınız. Frene basın, el frenini bırakın ve aracı çalıştırın. Vites "D" ye ulaştıktan sonra arabanız gidebilir. "R" veya "P" moduna geçerken kullanılan "D" moduna asla geçmeyin. Değişiklik yapmak istiyorsanız, önce aracı yavaşlatın. Ardından "R" veya "P" modunu etkinleştirin. Tabii ki, ama hatırlatmaya değer. nasıl kullanılır? Park ettikten sonra, park frenini çekin ve vitesi "P" moduna getirin. Redüktörler genellikle bu konuda uzmanlaşmış markalar tarafından geliştirilmektedir.

 

 Bu nedenle otomatik şanzımandaki semboller farklı olabilir veya farklı simgeler eklenebilir. Bunlardan bazıları şu şekildedir:

 

 L: "Düşük" yavaş bir döngüyü gösterir. Araç genellikle birinci viteste kalıyor ve markanın tercih ettiği hızı aşmıyor. Tiptronik vites nasıl kullanılır ? Bu genellikle saatte 50 kilometre gibi düşük bir hızdır.

 2 veya 3: L sembolü gibi, vitesleri sınırlamak için kullanılırlar. Vites değiştirdiğiniz yere bağlı olarak, vites konumu 2. veya 3. viteste kalır.

  W: Bu harf, genellikle Mercedes marka araçların otomatik şanzımanlarında görülen kış anlamına gelen "kış" kelimesinin kısaltmasıdır. W modunu kullanmak, kışın savrulma gibi sorunları önleyebilir.

 

 Ucuz Araç Kiralama

 

 Özellikle ucuz araç kiralama ve filo kiralama konusunda faaliyet gösteren firma / firmalar ile işbirliği yapan kişi ve kurumlar, kiralanan araçların ekonomikliği konusunda artık daha titiz davranmaktadır. İnternet gibi, her zaman yanımızda olan ve hayatımızın her yerinde olan teknoloji, karşılaştırırken ve değerlendirirken bize birçok alternatif sunuyor. Ucuz araç kiralama firmalarından araç kiralamayı tercih edenler en uygun araçları en ekonomik şekilde bulup bu karşılaştırmaları kolay ve hiç vakit kaybetmeden yapmaktadır.

 

 Ucuz araç kiralama dendiğinde unutulmaması gereken birkaç nokta var. Bunlardan bazıları aracın kiralama zamanı, aracın günlük maliyeti, kiralama süresi boyunca gidilecek yol ve yakıtın cinsidir. Ucuz araç kiralama, mutlaka dizel veya küçük motorlu bir araç anlamına gelmez. Evet dizel araçların daha ekonomik yakıt tükettiği doğrudur. Bununla birlikte, ucuz araç kiralama düşük yakıt tüketimi ile uzun mesafeli bir yolculuk yapmayı düşünüyorsanız, benzinli araçları da araştırmalısınız. Çünkü benzinli ve dizel araç kiralama fiyatları farklı. Üstelik birçok yerde aynı markanın araçları farklı fiyatlarla görebilirsiniz. Ucuz araç kiralama bazen kafa karıştırıcı olabilir. Elbette bunun birkaç nedeni olabilir. Ancak aracın piyasa değerine tekabül eden önemli bir kira bedeli varsa, yani diğerlerinden daha ucuzsa, ya aracın yaşıdır, ya da güvenli değildir ya da onun tarafından desteklenmemektedir. Aynı araç modelleri arasında yaş farkı varsa fiyat farkı da vardır.