Tek Lastik Değiştirmek Doğru Mudur? Tek Lastik Değiştirmek Doğru Mudur? - 5sCarRental

Blog

Tek Lastik Değiştirmek Doğru Mudur?


Tek Lastik Değiştirmek Doğru Mudur?

Tek Lastik Değiştirmek Doğru Mudur?

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bugünü yazımızda tek lastik değiştirmek doğru mudur? sorusu hakkında bir içerik ele aldık. Tek lastik değiştirmek doğru mudur? gelin birlikte inceleyelim. 

 

Lastik araçların yol tutuşunu sağlayan ve araç var olduğundan beri kullanılan maddedir. Lastiklerin dolma hali bulunduğu gibi genellikle içerisi hava doludur. Son günlerde artan lastik fiyatları insanların aklına tek lastik değiştirmek doğru mudur? sorusunu getirir. Son zamanlarda bazı durumlar için tek lastik değiştirmek mantıklı gelmektedir. Fakat genele bakınca tek lastik değiştirmek doğru mudur? sorusunun çeşitli cevapları bulunur.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak bu konuyu sizler için araştırdık. Bu verilere göre halkın büyük çoğunluğunun aklına tek lastik değiştirmek doğru mudur? sorusu gelmemektedir. Özellikle Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak edindiğimiz verilere göre bu soruya en çok kış aylarında dikkat çekilmektedir.

 

Ayrıca ortaya konulan sonuçlara göre durum iç açıcı değildir. Yani tek lastik değiştirmek doğru mudur? sorusunu soran bireyler işin ciddiyetinde değildir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şirketi olarak bu gibi durumun önüne geçmek için önlemler almış durumdayız.

 

 Lastik Ölçüsü Nasıl Hesaplanmaktadır?

 

Bu soru ile tek lastik değiştirmek doğru mudur? arasında oldukça fazla benzer özellik vardır. Yani tek lastik değiştirmek doğru mudur? sorusu akıllara gelmeden önce lastik ölçüleri şarttır. Yani araçları insanlara benzetmek gerekirse şöyle bir örnek vermek mümkündür. Bir ayağınızda spor ayakkabı diğer ayağınızda terlik gibidir.

 

Tabi ki bu gibi sonuçlarla karşılaşılmaması için Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmamızdan yardım alabilirsiniz. Alanında uzman personeller sayesinde lastik ölçüleri eksiksiz hesaplanır.

 

Yukarıda verilen örneklerle karşılaşılması durumunda araçta abartılı şekilde sarsılmalar olacaktır. Bu gibi durumlarla karşılaşılmaması için önlemler alınmalıdır.

 

 Farklı Marka Lastik Sorun Yaratır Mı?

 

Genellikle çıkma parça tercih eden bireyler kendileri için en doğrusu olduğuna inanırlar. Lastiklerin sık yarılması nedeniyle piyasada birçok çeşit lastik bulunmaktadır. Bunun için öncelikle yapılması gereken araca en uygun lastiği bulmaktır. Temelde farklı ebatlarda olmadıkça sorun yoktur.

 

Fakat diş izlerinin aşırı gitmiş olmaması da gerekir. Yani diyelim ki bir tarafın dişleri oldukça gitmiştir. Diğer tarafın dişleri ise gitmeye yüz tutmuştur. Bu durumda her iki tekerinde yer tutma kapasitelerinde oynamalar meydana gelir. Ve bu nedenle savrulmalar ile karşılaşması sık görülmektedir. Yeni çıkma lastiklerin eski lastiklere uyması şarttır.

 

 Kışlık Veya Yazlık Lastik Fark Eder mi?

 

Kışlık lastikler kış şartlarına uyum sağlamış harika parçalar olarak bilinmektedir. Kış lastiklerinin mucidi kesinlikle kış aylarında yaşadığı zorluklardan dolayı bu yolu seçmiştir. Örneğin kış lastiklerinin özellikleri arasında yol tutuşlarının güçlü olması gelir. Yani oldukça kalındır ağır gayret gerektirir ama kışın kaymaz.

 

İnsanların can güvenliğini sağlaması için kesinlikle kış lastiğine ihtiyaç vardır. Yazlık lastikler ise daha çok hafif ve otobanda yer tutmaya dayanır. Yazlık lastikler kolay erimez ve yanmazlar. Daha çok yol tutuşları önemlidir. Yazlık lastik ile kışlık lastik arasında ki bu belirgin fark çıkma durumunu da etkiler. Yani yazlık lastik ve kışlık lastiğin aynı anada kullanılmasında fayda yoktur. Bu nedenle aracınızda ağır hasarlı sonuçlara yol açması mümkün olmaktadır.

 

 Dikkat Edilmesi Gerekenlere Nelerdir? 

 

Öncelikle lastikler alınırken ilk olarak detaylı bir araştırma yapılması şarttır. Yani detaylı araştırma yapılmaması durumunda hayati tehlikeli durumlara yol açılabilir. Bu durumda maddiyatın maneviyattan değersiz olduğu gerçeğiyle birebir örtüşmektedir. Hem kendi sağlığınız için hem de başkalarının sağlığı için donanımsız yola çıkmayın. Aksi takdir de sonu feci kazalarla sonuçlanması mümkündür.