SUV İle Cip Arasındaki Fark – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama SUV İle Cip Arasındaki Fark – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

SUV İle Cip Arasındaki Fark – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama


SUV İle Cip Arasındaki Fark – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

SUV İle Cip Arasındaki Fark – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

SUV ile cip arasındaki fark konusunu merak eden kişiler Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ihtiyaçlarına veya tercihlerine göre küçük veya büyük araçları seçebilirler. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama geniş görüş açıları, yüksek yerden yükseklik, iyi kavrama ve geniş menzil gibi nedenlerden dolayı kullanıcılar büyük arabaları, SUV'leri ve cipleri tercih ediyor. SUV ve cip arasındaki kafa karıştırıcı farkı sizin için araştırdık. SUV ile cip  arasındaki fark konusundaki ayrıntılar bloğumuzda.

 

 SUV Nedir?

 

SUV, tanımın kısaltmasıdır, onu "Sport Utility Vehicle", yani "Sporty Car" olarak tercüme edebiliriz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama şehir içi ve tarla asfalt yollarına uygun bir araba modelidir. SUV modelinin bir istasyon kabuğu gibi görünmesinin nedeni, istasyon şasesinin Pick-up şasisine eklenmesidir. 4x4 ve 4x2 tekerlekten çekiş seçenekleri sağlamaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama son yıllarda otomatik şanzımanlı modeller de sunuldu. 

 

Cip Nedir?

 

Cip dediğimiz şey aslında JEEP markasının ürettiği bir arazi aracıdır. Zamanla, Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ürün kategorileri "selpak" örneğinde gösterildiği gibi marka tarafından tanındı. Ona baktığınızda bahsettiğimiz tüm cipler aslında SUV'lar ve Jeep aslında esas olarak SUV modelleri üreten bir otomobil markası. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama bir cipin modelinin genellikle zorlu arazi koşullarında üretilmiş bir 4x4 kamyonet olduğu bilinmektedir.

 

Bu araçların yüksekliği görüş mesafesini arttırırken aynı zamanda arazi şartlarına göre üretildikleri için oldukça dayanıklıdırlar. Bu nedenle sivil kullanım için tercih edilen modeldir. Elbette trafikte sık karşılaşmanızın tek nedeni bu değil. Fiyatı diğer modellere göre oldukça yüksektir. Bu fiyat dengesi aynı zamanda Jeep sahiplerini daha saygın hissettiriyor. Görünümü, rahatlığı ve dayanıklılığı nedeniyle yaygın olarak tercih edilmektedir.

 

 SUV Araçların Avantajları Nelerdir?

 

 SUV araçların diğer araçlara göre olumlu yönlerini şu şekilde sıralayabiliriz:

 

Yerden yüksekliği nedeni ile, küçük hendeklerden ve diğer yerlerden kolayca geçebilir.

 

Doğal olarak geniş, daha büyük bir iç hacim sağlayacaktır.

 

Güçlü çekişi sayesin de arazide kolayca hareket edebilirler.

 

Daha geniş bir görüş açısı sağlarlar.

 

Daha havalı ve daha prestijli bir görüntü sağlamaktadırlar.

 

 SUV ile Cip Arasındaki Fark Nelerdir?

 

Genelde arazi cip şehirde SUV kullanılmaktadır. SUV arabalara kıyasla Jeep markası daha uzun ve daha büyüktür. Jeep markasının motoru, bir SUV araçtan daha güçlüdür. Performans açısından Jeep markası SUV araçlardan daha güçlüdür. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama Jeep markasının motor hacmi 3.000 CC'den başlıyor. SUV araç ayrıca 1.8 motor hacmine sahip bir motora sahip. Jeep markasının kendine özel üretilmiş bir şasisi bulunmaktadır. SUV araçları, station wagonunun şasesine ve kamyonetin şasisine yerleştirilir. Jeep makaslarının yüksek yakıt tüketimine rağmen SUV araçlar daha ekonomiktir. SUV araçlar, Jeep markasına göre daha fazla spor kullanımı sağlar.

 

Aynı yılın modeli ile karşılaştırıldığında Jeep markası SUV araçlardan daha pahalı olarak satılmaktadır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama bir SUV crossover'a benzer, cipe değil. Jeep markası dört çekişli olarak üretilmektedir. SUV araçlar dört çeker ya da iki teker çekişli olarak üretilebilir. SUV arabalarla karşılaştırıldığın da, Jeep'in görünümü daha ünlüdür.

 

Crossover Nedir?

 

 "Crossover" kelimesinin İngilizce anlamı "Crossover Utility Vehicle" dır, "CUV" ve "to cross" olarak kısaltılır. Aslında, "crossover" terimi son yıllar da ortaya çıktı ve tam anlamı hala bilinmemektedir. Hepimizin bildiği gibi, 2008 yılında CNN-Money ilk kez yayınında "crossover" terimini kullandı. Ek olarak, SUV ve CUV arasındaki temel fark şasedir.