Sürücü Koltuğu Ayarı Nasıl Olmalı?

Sürücü Koltuğu Ayarı Nasıl Olmalı? - 5sCarRental

Blog

Sürücü Koltuğu Ayarı Nasıl Olmalı?


Sürücü Koltuğu Ayarı Nasıl Olmalı?

Sürücü Koltuğu Ayarı Nasıl Olmalı?

 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen sürücü koltuğu ayar nasıl olmalı? sorusu hakkında bir blog oluşturduk. Peki sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı? Detaylar bloğumuzda.

 

Yoğun iş temposu altında araç kullananların en büyük problemi bel ağrılarıdır. Bel ağrılarının nedenini düşünen sürücülerin akıllarına gelen ilk sebep koltuk ayarı olmaktadır. Peki, sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı? sorusunu cevaplamadan önce koltuk ayarının öneminden bahsedelim. Araç kullanıcıların uygun araç sürme yöntemlerini uygulayabilmeleri için en önemli etmen koltuk ayarıdır. Sürüşün sağlıklı geçmesi ve kazalara sebebiyet verilmemesi için yapılan bu uygulama kesinlikle önemli ve şarttır. İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketlerinden araç kiralamadan önce koltuk ayarının nasıl yapılacağını bilinmelidir.

 

 Yanlış Kullanımlar Hastalıklara Sebebiyet Veriri Mi?

 

Bel ve boyun hastalıklarına sebebiyet vermekte olan yanlış koltuk kullanımı ileride bir çok hastalığa davetiye çıkarmaktadır. Sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı? sorusuna cevap olarak koltuğun çok yatay olmaması denilebilÖrneğin aşırı öne eğik veya arkaya yaslanmış koltuklar rahatsızlıklara sebebiyet vermektedir. İlk olarak sürücü oturduğu mesafenin ayarını yapmalıdır. Devamında ayaklarının firen pedalına tam ulaşıp ulaşmadığını kontrol etmelidir. Direksiyon hâkimiyeti tam ve kusursuz olmalıdır.

 

Bu ayarlamalar bitirildikten sonra sıra sırt kısmının tam oturup oturmadığına bakılmalıdır. Özellikle direksiyon hareketleri esnasında omuzlar asla koltuktan ayrılmamalı ve dik pozisyonda olmalıdır. Genelde koltuk dikliği ayarının sırası mesafe ayarının hemen sonrasındadır. Peki, sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı? sorusunun cevabı bu kadar kısıtlı olmamaktadır.

 

 Sürüş Ayarları Nasıl Yapılmalıdır?

                                                                        

İnsanların güvenli ve vücut sağlığı açısından ayarları sürüş yapmak için sürüş eğitimi önemlidir. sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı? sorusundan önce nasıl doğru sürüş yapmalıyım demesi gerekir. Doğru sürüş için yapılması gereken ilk kural aracın göz ile kontrol edilmesidir. Koltuk başlık ayarları, dikiz aynalar, yan aynalar ve doğru oturuş pozisyonlarına dikkat edilmelidir. Eğer sürüş yapacağınız araca ilk kez biniyorsanız kontroller aksatılmamalıdır. Özellikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile  araç kiraladığımızda dikkat etmeliyiz.

 

 Ayakların Pedallardaki Duruşu Önemli Midir?

 

Sürücülerin büyük çoğunluğunun dikkat ettiği etmenlerden biride pedalların uzaklığıdır. Daha çokİstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi firmalardan alınana kiralık araçlarda kullanılan yöntemdir. Kesinlikle dikkat edilmesi ve gözden kaçırılmaması gerekilen bir konudur. Fren, gaz ve debriyajlara bastığımızda dizlerin hafif açılı olması kesinlikle şarttır.

 

Bazı durumlarda frenlere veya debriyaja sert olarak müdahaleler gerektiği gözlemlenmektedir. Burada aslında akıllara getirilen soru olan sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı? sorusunun kurallarına dikkat edilmelidir. Sürücü kesinlikle koltuğu ve pedallara uzanma açısını kendi boyuna göre ayarlamalıdır.

 

 Doğru Direksiyon Tutuşu Nasıl Olmalıdır?

 

Dikkatli ve sağlıklı sürüş gerçekleştirmek için gerekli olan etmenlerden biride doğru araç sürmedir. sürücü koltuğu ayarı nasıl olmalı? soru başlığı altında incelenen bu konu oldukça önemli ve ciddidir. Direksiyon tutuşumuz esnasında doğru açı ve kuvvet oldukça önemlidir. Öncelikle kazalara sebebiyet vermemek için tek kolla tutmamalıyız. Direksiyonu iki elimizle sıkıca kavradığımıza emin olmalıyız. Devam eden sürüş deneyimlerimize göre 60 veya 90 derecelik açılarla sürüş gerçekleştirmeliyiz.

 

Özelikle vites geçişleri esnasında aracımızın savrulmaması içi direksiyon hâkimiyeti önemlidir. Yeni alınan araçlara alışmak için direksiyon kurallarını gözden geçirmeliyiz. Örneğin İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi yöntemlerle araç kiraladığımızda bu durum gözden kaçmamalıdır.

 

  Araç Kiralanırken Uyulması Gereken Kurallar?

 

Araç kiralamadan önce kesinlikle İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama gibi tecrübeli firmadan bilgi alınmalıdır. Alacağımız bilgiler doğrultusunda sürüşümüzün en sağlıklı geçeceği aracı seçmeliyiz. Aracımızın iç aksamı ve motor gibi iç aksamını kontrol ettirmeliyiz. Devam eden süreçlerde aracı en rahat sürüş yapabileceğiniz kıvama getiriniz.

 

Sürüşünüze başlamadan önce İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama şirketlerinden daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Unutulmamalıdır ki sağlıklı ve güvenli sürüş için aracınızın iyi olması şarttır.