Stop-Start Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama Stop-Start Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog

Stop-Start Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama


Stop-Start Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

Stop-Start Sistemi Nedir, Nasıl Çalışır? – Ankara Esenboğa Havalimanı Araç Kiralama

 

Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama firması olarak merak edilen stop-start sistemi nedir, nasıl çalışır sorusunun cevabı hakkında  bir içerik oluşturduk. Peki stop-start sistemi nedir, nasıl çalışır? Detaylar için bloğumuzu okumaya devam edebilirsiniz.

 

Otomobil teknolojisinin gelişimi tüm hızıyla ilerliyor. Bu gelişmelerden biri, son yıllarda yaygın olarak kullanılan start-stop sistemidir.  Bu teknoloji genellikle orta segment araçlarda opsiyoneldir ve üst düzey dahili ekipmanlardan biridir ve giderek tüm segmentlerde standart ekipmana aday hale gelmektedir. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak start-stop sistemi tam olarak nedir, nasıl çalışır, ne işe yarıyor sorularını cevaplıyoruz.

 

 Start-Stop Sistemi Nedir? Nasıl Çalışır?

 

Stop-start sistemi, trafikte bekleme süresi boyunca motorun gereksiz çalışmasını engelleyebilmektedir. Mark motoru, start-stop sistemi ile uyumlu motor kontrol ünitesi, akü gücü ve sensörlerden oluşmaktadır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama firması olarak start-stop sisteminin çalışma prensibi bu parçaların arızalanmasına ve aralarındaki koordinasyona bağlı olduğunu belirtelim.

 

Start-stop sisteminin yardımıyla, otonom araç, trafik yoğun olduğunda veya kırmızı ışık tamamen durduktan hemen sonra motorunu durduracaktır. Durduğunda enerji akışı araç içindeki şarjla devam eder. Manuel araçlarda, motor boşta iken kapatılır. Ardından hareket etmeye hazır olduğunda, debriyaja tekrar dokunun ve motor 1 saniye içinde yeniden çalışacaktır. Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama  firmamızdan start-stop sistemine sahip araçları kiralayabilirsiniz. 

 

 Otomatik Araçlarda Start-Stop Sistemi

 

Otomatik şanzımanlı bir araçta, ayak frenden çekildiğinde motor yeniden çalışmaya başlayacak ve hazır olacaktır. Yani otomatik start-stop sistemi sıkışık trafikte yerinizi alıp motoru sizin yerinize durdurabilir. Debriyaj veya ayak frenine tekrar basıldığında motor 1 saniye içinde çalışacak ve hemen harekete geçecektir. Ek olarak, direksiyon simidi yarım turdan fazla döndürülerek motor çalıştırılabilir. Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama firmamızın yetkililerinden konu hakkında bilgi alabilirsiniz. 

 

Tabii ki, start-stop sistemini başlatmak için bazı şartların karşılanması gerekir. Bu şartlar sağlandığı sürece sistemden yararlanmak mümkündür.

 

 Start-Stop Sistemi Ne İşe Yarar?

 

Start-stop sistemi temel avantajlarından biri, gereksiz motorların trafikte hareket etmesini engelleyebilen yakıt tasarrufu sağlamasıdır. Bekleme süresi boyunca motor çalışmadığı için yakıt harcamanıza gerek yoktur.

 

Araç start-stop sisteminin özellikle kentsel alanlarda% 15'e varan tasarruf sağlayabileceği söylenebilir. Kırmızı ışık için ortalama bekleme süresinin 1 dakika olduğunu varsayarsak, kırmızı ışıkta günde 5 kez beklerseniz gidiş-dönüş toplam 10 kez kırmızı ışıkta durur yani 10 dakika beklersiniz. Bu, hafta içi 50 dakika sürdüğü anlamına gelir. Hafta sonları ve bazı geceler dışarı çıkarsanız veya yoğun saatlerde trafiğe takılırsanız, bu, her hafta trafiği bekleyerek en az 100 dakika harcadığınız anlamına gelir. Bu nedenle ayda en az 400 dakika sürer.

 

 Günümüzde arabalar rölantide 0,3-2,5 litre yakıt tüketiyor. Aracınızın rölanti devrinde yakıt tüketiminin 0,5 litre olduğunu varsayarsak, beklerken ayda yaklaşık 3,5-4 litre yakıt harcadığı anlamına gelir. Bu, yılda neredeyse bir depo yakıt demektir. Başka bir deyişle, start-stop sistemi yardımıyla bir depo yakıt tasarrufu sağlanabilir. Trafikte daha meşgulseniz bu sayı daha da artacaktır. Ancak daha az yakıt tüketerek ve karbon monoksit gazı emisyonlarını azaltarak çevreye verilen zarar daha fazla bastırılabilir.

 

 Start-Stop Sistemi, Marş Motoruna Zarar Verir mi?

 

Ankara Esenboğa havalimanı araç kiralama firması olarakorta arabanın marş motorlarının çoğu ve tüm üst şaryo start-stop sistemine göre tasarlandığından hasara neden olmayacağını belirtelim. Marş motoru, motor kontrol ünitesi ve akü bu sistem temel alınarak geliştirilmiştir. Sistem devreye girdiğinde enerji depolanır ve motor tekrar çalıştırıldığında, depolanmış enerji kullanılarak marş motoru yeniden çalıştırılır. Bu, marş motorunun görevini sorunsuz bir şekilde yerine getirebileceği anlamına gelir.