Skyactiv Teknolojisi Nedir?

Skyactiv Teknolojisi Nedir? - 5sCarRental

Blog

Skyactiv Teknolojisi Nedir?


Skyactiv Teknolojisi Nedir?

Skyactiv Teknolojisi Nedir?

 

Skyactiv, karbondioksit emisyonlarını önemli ölçüde düşürmek için yeni bir teknoloji üretme çabasının bir ürünüdür. Burada sizler Skyactiv teknolojisi nedir? sorusunu sorabilirsiniz. Peki Skyactiv teknolojisi nedir?. Bu teknoloji çevre dostu bir yenilik olarak otomotiv sektörüne girmiştir. Sera gazı emisyonlarının azaltılması için arabaların elektrik enerjisine geçişi tek çözüm değildir. Mazda emisyonları azaltmaya yönelik yaklaşımı, araba sürüşünün yanı sıra petrol çıkarımı, üretim ve taşımayı da göz önünde bulundurmaktadır. İstanbul Havalimanı araç kiralama firması olarak sizlerin merak ettiği Skyactiv teknolojisi nedir? sorusu hakkındaki bloğumuzu okuyarak detayları öğrenebilirsiniz.

 

 Motor Teknolojisinde Sıkıştırmalı Ateşlemede Son Nokta

 

Burada Skyactiv teknolojisi nedir? sorusu gündeme gelmektedir. Dünyada bir ilk olan bu devrim niteliğindeki motor, yirmi yılı aşkın süredir motor sanayinin ustalaşmaya çalıştığı sıkıştırmalı ateşlemeyi kullanmaktadır. Motor endüstrisinin yıllarca üzerinde çalıştığı yanma yöntemi sıkıştırmalı ateşlemede Skyactiv son nokta olarak ortaya çıkmaktadır. Bu teknoloji, bir otomobilin tüm yaşam döngüsü boyunca gerçek dünyadaki emisyonları dikkate almaktadır. Tabii ki, temiz enerji kaynaklarına sahip elektrikli araçların üretilmesinde öncelik devam etmektedir.

 

 Çevre Dostu İçten Yanmalı Motor

 

Neden Skyactiv teknolojisi nedir? sorusu sorulmaktadır. Bu çerçevede elektrikli araçların üretimine devam edilmesi yanmalı motorlara ilişkin iyileştirme çabalarına engel olmamaktadır. Çünkü içten yanmalı motorlar 2035'e kadar tüm otomobillerin %85'i için temel güç olmaya devam edecektir. Sonuç olarak, Mazda'nın karbondioksit emisyonlarını 2030 yılına kadar 2010 seviyelerinin yüzde 50'sine çekmeyi hedeflemektedir. Daha da ötesi 2050'ye kadar şaşırtıcı bir şekilde yüzde 90 azaltma hedefindedir. Biz İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak çevre dostu çözümleri desteklemekteyiz.

 

 Hem Dizel Hem Benzinli Motorlarda Kullanılabilen Bir Teknoloji

 

Bu Skyactiv teknolojisi nedir? sorusunu yanıtlamak için önce bazı motor temellerini ele almalıyız. Benzinli bir motorda, yakıt-hava karışımı bujiden çıkan bir kıvılcım ile ateşlenir. Dizel motorda, yakıt-hava karışımı sıkıştırılır ve yalnızca basınç ve ısı yoluyla ateşlenir. Dizel, benzine göre daha fazla enerji yoğun, bu da daha fazla hava ve daha az yakıt girmesi anlamına gelmektedir. Böylece daha iyi yakıt ekonomisi sağlamaktadır. Bu Skyactiv teknolojisi nedir? sorusuna en iyi cevaptır. Dolayısıyla İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak bu teknolojinin önemini sizinle paylaşmaktayız.

 

Dizel motorlar benzinli motorlara göre daha az karbondioksit salma eğilimindedir. Ancak geleneksel olarak kirliliğe neden olabilecek daha yüksek seviyede partikül yaymaktadırlar. Genellikle turbo şarjlı dizel motorlar, düşük devirlerde bile çok fazla torka sahip olmalarıyla ünlüdür. Benzinli motorlar ise bu yüksek devirlerde daha yüksek devir yapabilir ve daha fazla beygir gücü üretebilmektedir.

 

Eğer Skyactiv teknolojisi nedir? diye merak ediyorsanız İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak size bunu açıklayabiliriz. Mazda’nın motor sektörünün 20 yıldan fazla üzerinde çalıştığı bir yanma yöntemini geliştirdiği bir yeniliktir. Hiçbir dezavantajı olmadan hem dizel hem de benzinli motorlarda en iyi çözündür. Bu ateşleme sisteminde oluşturulan yeni bir teknoloji sayesinde olmaktadır.

 

Normal benzinle çalışan bu teknoloji, yakıt-hava karışımını çok daha zayıf bir karışımla çok daha yüksek bir sıkıştırma oranında sıkıştırarak çalışmaktadır. Skyactiv teknolojisine sahip motor, silindirdeki yakıt-hava karışımının yalnızca küçük ve yoğun bir miktarını ateşlemek için bir kıvılcım kullanmaktadır. Bu, sıcaklığı ve basıncı yükseltir. Böylece kalan yakıt-hava karışımı basınç altında dizel gibi tutuşmaktadır. Sonuç olarak geleneksel motorlara göre daha hızlı ve daha eksiksiz yanar. Böylece İstanbul Havalimanı araç kiralama olarak bu teknolojiyi kullanan arabaları tavsiye ediyoruz.

 

 Skyactiv Teknolojisinin Avantajları

 

Peki bütün bunlar kısaca sıradan bir araba sürücüsü açısından ne anlama gelmektedir? Biz İstanbul Havalimanı araç kiralama sıradan sürücü için bu teknolojinin sağladığı avantajları şu şekilde sıralayabiliriz:

 

Öncelikle arabanızın performans daha iyi olmakta,

 

Yakıt tüketimi daha ekonomi olmakta,

 

Daha keyifli bir sürüş sağlamakta.