Sisli Havada Araç Kullanımı Nasıl Olmalıdır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama - 5sCarRental

Blog


Sisli Havada Araç Kullanımı Nasıl Olmalıdır? – Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması 5s CarRental olarak, sisli havada araç kullanımı nasıl olması gerektiği konusunda sürücüleri bilgilendirmek istedik. Peki sisli havada araç kullanım nasıl olmalıdır? Detaylar bloğumuzda.

 

Sisli havada araç kullanmak sürücüye birçok tehlike getirecektir. Sisli havada sürüş, iyi bilinen hava koşullarından biridir. Sonbahar ve kışın yaklaşması sürüşü zorlaştırır, ancak görüş mesafesinin azalması nedeniyle gereksiz maddi ve manevi kayıplara neden olabilir. Kötü havalar da ve sisli havalarda giden yolu göremediğiniz için neyle karşılaşacağınızı tahmin edemezsiniz. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firması olarak sizi sisli havada araç kullanımı konusunda detaylı bilgi vermek istedik. 

 

Sisli Havada Araç Kullanımı

 

Kaza riskinin iki katına çıktığı bu zamanlarda, sürekli sürüş keyfi ve sürüş güvenliğini sağlamak için normalden daha hazırlıklı ve dikkatli olmanız gerekir. Örneğin Samsun Çarşamba havalimanı araç kiralama firmalarından kiraladığınız bir araçla sisli havada seyrederken çok dikkatli olmanız gerektiğini zaten biliyorsunuz, küçük bir hata ve hafif bir dikkatsizliğin bile ciddi sonuçları olabilir. Ama sisli havalarda araç kullanırken kesinlikle ne yapmamanız gerektiğini biliyor musunuz?

 

 Uzun Far Kullanılmamasına Dikkat Edilmesi Gerekmektedir

 

Sürüş sırasında sisli bir alana girdiğinizde görüş aniden düşer. Bu durumda, içgüdüsel olarak kısa ve uzun farı açarsınız ve ardından yolu görmeyi beklersiniz. Bununla birlikte, sisli havada araç kullanırken uzun huzmeyi açmak hatalardan biridir. Sisten çok fazla ışık göze geri yansıtıldığı için görmeye yardımcı olmaz ve görüşü azaltır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama firmalarında kiralayacağınız araçla sisli havalarda seyrederken uzun far kullanılmamasına dikkat etmelisiniz. 

 

Güneşli havalarda yansıyan güneş ışığından dolayı öndeki aracı seçmenin ne kadar zor olduğunu düşünürseniz, siste uzun huzme kullanırken bunun normal olduğunu anlayacaksınız. Yapılan testlerde ortaya çıkan sonuç, uzun far sisli koşullarda kullanıldığında aracın yanında duran yayaların bile göremediği, ışık azaldıkça görüşün daha net hale gelmesidir. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araçla veya kendi aracınızla sisli havalarda araç kullanırken uzun farları açmayın.

 

 Kontrolsüz Hızlanmalara Dikkat Edin 

 

Sisli havada yavaş sürmenin acemiler veya aşırı dikkatli sürücüler için olduğunu düşünüyorsanız, yanılıyorsunuz. Aracın hızına dikkat etmeli ve kontrollü bir şekilde sürmelisiniz çünkü sisli havalarda, tanıdık yollarda bile (avuç içi gibi) görüş azalacaktır. Sis doğası gereği gözlerinizde halüsinasyonlara neden olabilir ve izleme hızınızın gerçek hızdan daha yavaş olduğunu hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle, Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araç veya kendi aracınızın hızını olması gerekenden daha hızlı veya daha yavaş değil, kontrol edilebilir bir aralıkta tutun ve istenmeyen durumları önlemek için sadece gerektiğinde fren kullanın. 

 

 Seyir Halinde Olan Trafiğe Kulak Verin 

 

Sisli havalarda, trafiği dinlemek için arabadaki gürültüyü en aza indirmek sizin için faydalı olacaktır çünkü sisli hava da görüş mesafesi azalır ve arabanın hızı normalden daha yavaştır. Yoğun siste araç kullanırken radyo yerine dışarıyı dinlemek çevredeki koşulları anlamanıza yardımcı olacaktır. Samsun Çarşamba Havalimanı araç kiralama ile kiraladığınız araç veya kendi aracınızla yoğun siste, frenleme sesi, çukurlara ve su birikintilerine girerken lastiklerin sesi vb. dahil olmak üzere görüş neredeyse sıfıra indirilir. Diğer sesler size trafik ve yol koşulları hakkında ipuçları verebilir. Bu nedenle sisli havalarda araç kullanırken trafik koşullarını dinlemek çok önemlidir.

 

 Önünüzdeki Araçlarla Mesafeyi Koruyun 

 

Siste güvenli sürüş fikrinin yaptığı bir diğer hata da diğer araçların yakınında sürmektir. İlk bakışta size mantıklı gelse de, takip eden bir sürücünün ani fren yapması veya dönmesi bir kazaya neden olabilir. Sisli havalarda seyrederken aşağıdaki mesafelere göre kurallara uyulması sürüş güvenliğini artıracak ve kaza riskini en aza indirecektir.

 

 Normal Hava Koşulların da Araba Sürer gibi Arama Sürmeyin

 

 Sisli havada araç kullanırken, normal bir günlük güneşlik ile aynı şekilde süremezsiniz. Kendinizin ve çevrenizdekilerin güvenliği için çok, çok dikkatli olmalısınız. Görüş mesafesinin sıfıra düştüğü sisli hava koşullarında fren mesafesi veya yavaşlama tepkisi görüş ile aynı hızda azalacaktır, bu nedenle dikkatsizce yapılan ihmaller veya hatalar normal hava koşullarında çalışırken çok para ödemenize neden olabilir. maliyet. Bu nedenle, yukarıda da bahsettiğimiz gibi, hava koşulları ne kadar kötü olursa, o kadar dikkatli olmanız ve öyle yola çıkmanız çok önemlidir.

 

Samsun Çarşamba Havalimanı Araç Kiralama

 

Samsun Çarşamba Havalimanı dahil 10 lokasyonda araç kiralama hizmet veren 5s CarRental en son model araçlardan oluşan geniş araç filosuna sahiptir. Sınırsız km, teslimatta ödeme ve ücretsiz rezervasyon imkanı veren firmamız ile en yeni model araçları kiralayarak konforlu bir şekilde seyahat edebilirsiniz.